– Visita al Institut d’investigació Biomèdica (IDIBAPS) – Hospital Clínic – 17/03/2016

Fa algunes setmanes em vaig inscriure a una sèrie de visites que organitza la Fundació de la Marató de TV3, per tal que els donants i col·laboradors que ho desitgin, puguin conèixer de primera mà, com s’inverteixen els diners recaptats en les diferents Maratons (fins ara han estat 23), en recerca biomèdica, per intentar Visita a IDIBAPS - 1guarir les malalties.

Ahir al matí i durant un parell d’hores vaig poder visitar l’Institut de recerca biomèdica (IDIBAPS) situat molt a la bora de l’Hospital Clínic de Barcelona, al carrer Roselló, 149.

La Marató de TV3 ha recaptat des de 1992, més de 150.000.000 d’euros, gràcies als donatius que els ciutadans de Catalunya, el que ha fet possible que al voltant de 6.300 investigadors hagin pogut desenvolupar 723 projectes, per avançar de manera decisiva en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de moltes malalties greus i cròniques.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Hem pogut conèixer un dels projectes en el que ara mateix s’està treballant, de la mà de les investigadores que el porten; primerament amb una sèrie de diapositives han intentat explicar-nos (suposo que al nostre nivell) el projecte.

Concretament, el projecte dirigit per la investigadora Rosa Gasa, amb un nom força llarg… “Desenvolupament de noves estratègies per a la generació de cèl·lules productores d’insulina a partir de cèl·lules somàtiques i pluripotents induïdes“; aquesta investigació s’està realitzant per intentar buscar sol·lucions a la curació de la Diabetis tipus 1.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

… per després passar a visitar una de les plantes de l’edifici, concretament la cinquena i poder entrar dins dels laboratoris i a les diferents sales de treball que són necessàries per als investigadors. Aquesta sense cap mena de dubte va ser la part més interessant.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La visita m’ha fascinat, malgrat el meu poc coneixement en medicina biomèdica; m’he adonat de la dificultat que té l’estudi de les malalties i sobretot del que és capaç de fer avui en dia l’home, per arribar a transformar les cèl·lules per aconseguir que tinguin un comportament diferent de l’actual, per tal de autoguarir determinades malalties. S’ha de dir, que tots els estudis s’estan fent amb cèl·lules de ratolins.

Visita a IDIBAPS - 27

Si desitgeu inscriure-os en alguna de les visites que la Fundació de la Marató de TV3, està organitzant per diferents centres d’investigació de tot Catalunya, només heu de clicar en aquest enllaç.

Per cert, l’any vinent la Marató de TV3,  ja complirà 25 anys!!!

La pròxima marató serà el 18 de desembre del 2016 i estarà dedicada als ICTUS i a les malalties cerebrals traumàtiques.

Cargols metges - 1

Deixa un comentari