Roda de premsa – DRAMATICLES, nova col.lecció de textos teatrals en català – Editorial Comanegra – 14/03/2016

Coincidint amb el bon moment de la dramatúrgia contemporània al nostre país i amb l’objectiu de reivindicar el text teatral com a gènere imprescindible per a la configuració d’una cultura literària, l’editorial Comanegra i l’Institut del Teatre engeguen conjuntament una col·lecció de textos teatrals, amb esperit de continuïtat.

Aquest matí a la seu de l’editorial Comanegra s’ha fet l’acte de presentació a la premsa, presidida per Joan Sala, director de l’editorial i Magda Puyo, directora de l’Institut del Teatre.

DRAMATICLES - editorial Comanegra - 3

Fa un temps que Marina Laboreo (Directora d’aquesta col·lecció), va suggerir al seu cap de l’editorial, la possibilitat d’iniciar aquesta iniciativa i es va sorprendre de què ràpidament va ser ben acollida. L’editorial, en posar-se en contacte amb els responsables de l’Institut del Teatre, per tal de conèixer la seva opinió, ràpidament van veure que també la van recolzar de seguida, perquè precisament la nova direcció s’estava replantejant quines accions haurien d’assumir per convertir-se una mica en el pal de paller i la veu del “Teatre i les Arts escèniques”, amb l’objectiu de recolzar qualsevol acció de suport.

Una d’aquestes accions, és treballar per aconseguir que els lectors, puguin gaudir novament d’una oferta editorial de textos de Teatre; malauradament ja fa massa temps que la majoria de col·leccions històriques teatrals, han quedat congelades i les novetats en la nostra llengua són cada vegada més escasses. És per això que aquesta iniciativa, que no estarà lligada a cap Teatre específic, vol començar a publicar la col·lecció DRAMATICLES i en principi seguint 3 línies d’actuació:

  • línia de dramatúrgia contemporània catalana
  • línia de repertori teatral, pensada perquè tinguin cabuda, traduccions d’obres estrangeres
  • línia d’obres guardonades amb el Premi Frederic Roda

DRAMATICLES - editorial Comanegra - 5

El primer llançament és de 3 llibres que sortiran al mercat aquesta pròxims dies, dos dels quals són de la línia de dramatúrgia catalana i que han presentat a la roda de premsa, personalment els seus autors:

  1. LA POLS de Llàtzer Garcia
  2. ANIMALS DE COMPANYIA d’Estel Solé

El tercer llibre que sortirà al mercat, es tracta d’una traducció de Jordi Sarsanedas i Vives, poeta, prosista i activista cultural català, desaparegut l’any 2006.

3. SIS PERSONATGES EN CERCA D’AUTOR de Luigi Pirandello

Aquesta traducció va ser trobada gairebé per casualitat quan Francesco Ardolino (amic de la família Sarsanedes) estava posant ordre al llegat cultural de l’escriptor, en companyia de la seva esposa. Francesco, present a la roda de premsa, és el que ens ha explicat com van descobrir aquesta traducció.

El preu de sortida al mercat de cada un d’aquests llibres, serà de 12,50 euros.

El projecte està farcit d’il·lusió per totes les parts i s’espera la complicitat amb el públic de teatre, sobretot perquè aquests textos no quedin arraconats a les prestatgeries, arribin amb facilitat als lectors i sobretot siguin llegits, com de fet ja passa a molts països del nostre entorn, quan els espectadors compren a la sortida del teatre, el llibre de l’obra que acaben de veure, per aprofundir encara una mica més; a casa nostra sembla que culturalment no és molt comú llegir textos de teatre i en canvi sí que es llegeix poesia, per posar un exemple.

DRAMATICLES - editorial Comanegra - 4

Aquesta mateixa tarda a 2/4 de 8 del vespre, es realitzarà un acte de presentació obert a tothom que estigui interessat, a la seu de l’editorial Comanegra, en el que participaran gent de Teatre, editors i llibreters. Podeu anar-hi lliurement i a més a més descobrireu un pati preciós que sembla d’una altra època.

DRAMATICLES - editorial Comanegra - 2

La adreça és al carrer Consell de Cent, 159 – Editorial Comanegra

Llibres de teatre i cargols

Leave a Reply