– Teatre – KOHLHAAS (🐌🐌🐌+ 🐚) – Tantarantana Teatre – Sala Baixos22 – 10/03/2016

KOHLHAAS, una discussió festiva sobre la idea de revolució

Aquesta és la primera de les propostes de El Cicló, Cicle de companyies independents de Barcelona que tindrà lloc del 2 de marc al 25 de setembre de 2016 a Baixos22.

La Companyia Ignifuga va estar formada l’any 2012 i aquesta és la seva quarta producció després de FAM OCULTA (que vam poder veure en aquest mateix teatre a l’octubre del 2014), “La norma de l’extinció” (aquesta no la vam poder veure quan la van programar al Maldà al setembre del 2014) i “A House Is Not A Home” que només ha estat representada a Fira Tàrrega 2015.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Kohlhaas és un comerciant de cavalls que davant d’una injustícia i després d’intentar, per tots els mitjans legals, la seva reparació, se sent indefens i decideix fer justícia pel seu compte, fet que el convertirà en un lladre i un assassí. Per dos cavalls negres i partint d’una anècdota aparentment intranscendent, Kohlhaas desencadenarà una revolució obsessiva contra el poder i la injustícia. Perd els papers i no dubta en sacrificar la seva vida i la de la seva família en pro de la justícia.

Michael Kohlhaas és un personatge real del segle XVI que després Heinrich von Kleist va ficcionar i convertir en l’home que lluita per la justícia natural davant de la corrupta justícia oficial mitjançant la revolució armada.

“No vull quedar-me a una terra on no es protegeixen els meus drets. Millor ser un gos que un home, si és que he de ser humiliat !!!”

Estem davant d’un documental escènic, que combina narració en present, escenes dramatitzades i la realització d’un documental en directe que es veu enriquit per la incorporació d’entrevistes realitzades a professionals que han llegit el llibre i donen la seva opinió sobre el personatge. Intenten posar, davant nostre, diferents punts de vista per poder entendre millor el personatge i amb ell, els processos històrics que acaben en revolucions armades.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Tot per provocar que nosaltres, els espectadors, ens preguntem sobre la idea de la revolució …

Series capaç de sacrificar la teva vida per uns ideals???

És una revolució violenta una bona opció per poder canviar el món???

És just i necessari una revolució armada davant d’una injustícia legal que l’Estat es nega a reparar????

El director i dramaturg de l’espectacle Pau Masaló ens precisa: ”Però sempre sense dogmatismes, en un to alegre i distès: per això ens agrada dir-li discussió festiva”.

Una proposta arriscada i una posada en escena que permet mantenir la distància necessària entre la ficció i la realitat. Unes interpretacions que ens han agradat molt i ens han fet gaudir i sentir a prop el que ens volien transmetre.

KOHLHAAS - Tantarantana - 9

Avui, hem tingut la sort de què en finalitzar la funció s’ha organitzat una xerrada amb la companyia (organitzat per RECOMANA), que ens han explicat el perquè d’aquest text i com havien construït la posada en escena partint d’improvisacions sobre el text original.

En Miquel va tenir la sort de poder assistir fa uns dies a alguns moments d’aquest procés de creació, i així ho va explicar en aquesta crònica.

Estarà al Tantarantana fins al dia 27 de març.

A partir de la novel.la Michael Kohlhaas de Heinrich von Kleist
Direcció: Pau Masaló
Un espectacle de: Eduard Autonell, Marina Congost, Pau Masaló i Júlia Rodón.
Amb la col.laboració de Carles Marques-Marcet
Intèrprets: Eduard Autonell, Marina Congost, Júlia Rodón
Disseny de llum: Irene Dobón\ Construcció d’escenografía: Jordi Rodón\ Fotografíes: Irene Visa

Cargols cavalls

2 pensaments a “– Teatre – KOHLHAAS (🐌🐌🐌+ 🐚) – Tantarantana Teatre – Sala Baixos22 – 10/03/2016

  1. Imma C.

    Hola!
    Doncs gràcies al programador que la va veure a Tàrrega ahir vam poder veure dins el FESTUS de Torelló A House is not a Home.
    Segur que us agradarà, es una creació per ser representada en un espai exterior, Tot i que el públic està assegut mirant i escoltant….
    Fins ara no coneixia la cia.Ignifuga, bona descoberta!
    Aquesta cia sí que Voltarivoltar, pot representar les seves obres en català, astellà i anglès,

    Respon
    1. Miquel Gascon

      Aquesta “A House is not a Home”, la representaven a Tàrrega quan vàrem anar aquest setembre passat, però els horaris no ens varen quadrar.

      Malgrat que no per la mateixa companyia, aquest mes d’abril passat vàrem veure un altra versió d’aquest espectacle a La seca, amb el títol de INTERIOR.

      Et deixo l’enllaç

      http://wp.me/p19AHZ-h04

      Respon

Deixa un comentari