– Teatre – KOHLHAAS (馃悓馃悓馃悓+ 馃悮) – Tantarantana Teatre – Sala Baixos22 – 10/03/2016

KOHLHAAS, una discussi贸 festiva sobre la idea de revoluci贸

Aquesta 茅s la primera de les propostes de El Cicl贸, Cicle de companyies independents de Barcelona que tindr脿 lloc del 2 de marc al 25 de setembre de 2016 a Baixos22.

La Companyia Ignifuga va estar formada l鈥檃ny 2012 i aquesta 茅s la seva quarta producci贸 despr茅s de FAM OCULTA (que vam poder veure en aquest mateix teatre a l’octubre del 2014), “La norma de l鈥檈xtinci贸” (aquesta no la vam poder veure quan la van programar al Mald脿 al setembre del 2014) i “A House Is Not A Home” que nom茅s ha estat representada a Fira T脿rrega 2015.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Kohlhaas 茅s un comerciant de cavalls que davant d鈥檜na injust铆cia i despr茅s d鈥檌ntentar, per tots els mitjans legals, la seva reparaci贸, se sent indefens i decideix fer just铆cia pel seu compte, fet que el convertir脿 en un lladre i un assass铆. Per dos cavalls negres i partint d鈥檜na an猫cdota aparentment intranscendent, Kohlhaas desencadenar脿 una revoluci贸 obsessiva contra el poder i la injust铆cia. Perd els papers i no dubta en sacrificar la seva vida i la de la seva fam铆lia en pro de la just铆cia.

Michael Kohlhaas 茅s un personatge real del segle XVI que despr茅s Heinrich von Kleist va ficcionar i convertir en l鈥檋ome que lluita per la just铆cia natural davant de la corrupta just铆cia oficial mitjan莽ant la revoluci贸 armada.

鈥淣o vull quedar-me a una terra on no es protegeixen els meus drets. Millor ser un gos que un home, si 茅s que he de ser humiliat !!!鈥

Estem davant d鈥檜n documental esc猫nic, que combina narraci贸 en present, escenes dramatitzades i la realitzaci贸 d鈥檜n documental en directe que es veu enriquit per la incorporaci贸 d鈥檈ntrevistes realitzades a professionals que han llegit el llibre i donen la seva opini贸 sobre el personatge. Intenten posar, davant nostre, diferents punts de vista per poder entendre millor el personatge i amb ell, els processos hist貌rics que acaben en revolucions armades.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Tot per provocar que nosaltres, els espectadors, ens preguntem sobre la idea de la revoluci贸 鈥

Series capa莽 de sacrificar la teva vida per uns ideals???

脡s una revoluci贸 violenta una bona opci贸 per poder canviar el m贸n???

脡s just i necessari una revoluci贸 armada davant d鈥檜na injust铆cia legal que l鈥橢stat es nega a reparar????

El director i dramaturg de l鈥檈spectacle Pau Masal贸 ens precisa: 鈥Per貌 sempre sense dogmatismes, en un to alegre i dist猫s: per aix貌 ens agrada dir-li discussi贸 festiva鈥.

Una proposta arriscada i una posada en escena que permet mantenir la dist脿ncia necess脿ria entre la ficci贸 i la realitat. Unes interpretacions que ens han agradat molt i ens han fet gaudir i sentir a prop el que ens volien transmetre.

KOHLHAAS - Tantarantana - 9

Avui, hem tingut la sort de qu猫 en finalitzar la funci贸 s鈥檋a organitzat una xerrada amb la companyia聽(organitzat per RECOMANA), que ens han explicat el perqu猫 d鈥檃quest text i com havien constru茂t la posada en escena partint d鈥檌mprovisacions sobre el text original.

En Miquel va tenir la sort de poder assistir fa uns dies a alguns moments d’aquest proc茅s de creaci贸, i aix铆 ho va explicar en aquesta cr貌nica.

Estar脿 al Tantarantana fins al dia 27 de mar莽.

A partir de la novel.la Michael Kohlhaas de Heinrich von Kleist
Direcci贸: Pau Masal贸
Un espectacle de: Eduard Autonell, Marina Congost, Pau Masal贸 i J煤lia Rod贸n.
Amb la col.laboraci贸 de Carles Marques-Marcet
Int猫rprets: Eduard Autonell, Marina Congost, J煤lia Rod贸n
Disseny de llum: Irene Dob贸n\ Construcci贸 d鈥檈scenograf铆a: Jordi Rod贸n\ Fotograf铆es: Irene Visa

Cargols cavalls

2 pensaments a “– Teatre – KOHLHAAS (馃悓馃悓馃悓+ 馃悮) – Tantarantana Teatre – Sala Baixos22 – 10/03/2016

 1. Imma C.

  Hola!
  Doncs gr脿cies al programador que la va veure a T脿rrega ahir vam poder veure dins el FESTUS de Torell贸 A House is not a Home.
  Segur que us agradar脿, es una creaci贸 per ser representada en un espai exterior, Tot i que el p煤blic est脿 assegut mirant i escoltant….
  Fins ara no coneixia la cia.Ignifuga, bona descoberta!
  Aquesta cia s铆 que Voltarivoltar, pot representar les seves obres en catal脿, astell脿 i angl猫s,

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Aquesta “A House is not a Home”, la representaven a T脿rrega quan v脿rem anar aquest setembre passat, per貌 els horaris no ens varen quadrar.

   Malgrat que no per la mateixa companyia, aquest mes d’abril passat v脿rem veure un altra versi贸 d’aquest espectacle a La seca, amb el t铆tol de INTERIOR.

   Et deixo l’enlla莽

   http://wp.me/p19AHZ-h04

   Respon

Deixa un comentari