– Dansa/Teatre – UN CUERPO SINVERGÜENZA (🐌🐌🐌🐌) – Antic Teatre – 28/02/2016

Durant la setmana passada, vàrem veure un munt de propostes teatrals, però ja va ser el súmmum quan en dos dies, tant dijous com diumenge vàrem poder gaudir de fins a 3 espectacles en cada un d’aquests dies. UN CUERPO SINVERGÜENZA, va ser la tercera proposta del diumenge, a l’Antic Teatre, protagonitzat per Angela Peris i Koldo Arostegui, ballarins i coreògrafs, dins del cicle de Nous llenguatges del cos.

És una proposta de dansa i teatre, on ens parlen de l’adolescència, dels canvis que experimenten els cossos i com les hormones canvien els temperaments dels adolescents. L’adolescència com a recerca de la pròpia identitat. I de com és de variable la resposta d’un adolescent davant dels canvis físics i psicològics, de vegades amaguen la mirada i el seu cos de la vista de la resta, altres vegades desafien al món sencer amb la mirada ben alta.

This slideshow requires JavaScript.

Arribem a l’adolescència com un robot de llauna, preparat per a qualsevol cosa menys per estar tranquil·lament descansats en els nostres cossos. A partir dels onze anys unes hormones descarades s’apoderen del nostre temperament i provoquen inesperats canvis en el nostre cos. Com en una pel·lícula de ciència-ficció mutem, i comencem a canviar de forma i a convertir-nos en un ésser diferent.

Angela i Koldo tornen a l’etapa adolescent i prenent el mateix cos com a punt de partida i deixen sortir, mitjançant la dansa, les persones que són ara. Volien tractar el tema de la vergonya i van escollir l’adolescència com l’etapa de la vida on som més vergonyosos i on ens costa més mostrar un cos en plena “metamorfosi”.

Un espectacle ple de ritme, ple d’alegria que no necessita la música per provocar en nosaltres les ganes de bellugar, de picar de mans, d’acompanyar-los en el seu moviment constant. La primera escena de la proposta, on gairebé arriben a l’agressió mútua, l’entenem com una manera d’interpretar la capacitat de descobrir el mateix cos, i el del company mostrant al mateix temps els límits que no es poden traspassar.

Una compenetració perfecta i una coreografia preciosa ens ha fet gaudir de valent d’aquesta proposta, que en molts moments ens ha semblat fascinant.

This slideshow requires JavaScript.

Angela Peris Alcantud (Castelló 1983) s’ha format com a ballarina i coreògrafa en Dance Space Center i Movement Research a Nova York i en The School For New Dance Development (SNDO) a Holanda.  És llicenciada en Comunicació Audiovisual i actualment treballa en la Fundació Yehudi Menuhin com a professora de dansa en centres de secundària de Barcelona. En 2012 va presentar el seu últim treball ALLES en col·laboració amb la coreògrafa sueca Alma Söderberg.

Koldo Arostegui (Bilbao, 1983) va estudiar en The London Contemporary Dance School (The Place) i en The School for New Dance Development d’Amsterdam.  Ha treballat amb la Companyia Mudances-Angels Margarit, amb el coreògraf xilè Rodrigo Sobarzo, amb la companyia Dansgroep Amsterdam-Krisztina de Chattel, amb Nux Company i amb Jesús Rubio Gamo.

Creació i interpretació: Angela Peris Alcantud i Koldo Arostegui

Assesorament técnic: Andrés Santos Rivas

Amb el support de: AZALA Espacio de creación, ANTIC TEATRE/ Adriantic, La Piconera de Sol Picó

dansa de cargols

Leave a Reply