– Concert OBC (18) – LANG LANG, MOZART I RAKHMÀNINOV: TRIO DE GENIS (🐌🐌🐌🐌) – L’Auditori – 26/02/2016

La setmana passada per fi vĂ rem poder veure en directe al pianista de mĂ©s renom en l’actualitat, LANG LANG … o almenys el mĂ©s mediĂ tic, ja que el tĂ­tol del concert el trobo excessiu; comparar Mozart i RakhmĂ ninov amb Lang Lang, crec que fins i tot ratlla el ridĂ­cul. Uns dies abans tambĂ© vaig poder assistir a la roda de premsa, de la que vaig escriure aquĂ­ la corresponent crĂČnica.

Lang Lang amb l'OBC - L'Auditori - 1

Aquest va ser el segon concert que es va poder veure a Barcelona d’aquest pianista; el primer en solitari ell al piano; aquest de la que us parlo, amb l’OBC i sembla que segons totes les crĂ­tiques llegides, LANG LANG va estar molt mĂ©s encertat.

El programa del concert va ser el segĂŒent:

  1. WOLFGANG AMADEUS MOZART (Salzburg 1756 – Viena 1791)

CosĂŹ fan tutte, KV 588. Obertura

2. – WOLFGANG AMADEUS MOZART

Concert per a piano i orquestra nĂșm. 24 en Do menor, KV 491

filmaciĂł d’aquest mateix concert, l’any 2005 a la Xina

3. – SERGUEI RAKHMÀNINOV (Semyonovo 1873 – Beverly Hills 1943)

Concert per a piano i orquestra nĂșm. 1 en Fa sost. menor, op. 1

concert grabat al Royal Albert Hall l’any 2008 (Mozart i RakhmĂ ninov)

L’estrella mĂ©s mediĂ tica del piano contemporani, el xinĂšs Lang Lang, en aquest concert va actuar per primera vegada amb l’Orquestra SimfĂČnica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Ens venia molt de gust poder veure’l en directe i ja feia molts mesos que havĂ­em comprat les entrades mĂ©s econĂČmiques, ja que el preu de platea era prohibitiu per les nostres butxaques. GairebĂ© des del cel, vĂ rem poder-lo veure tocar, perquĂš per sort estĂ vem estratĂšgicament situats, per veure com movia amb mestria les seves mans per sobre del teclat.

This slideshow requires JavaScript.

Un intĂšrpret que ens fa arribar la mĂșsica tal com la sent, que comunica i que aixeca passions allĂ  on va….. malgrat que li vĂ rem veure força teatralitat en els seus gestos i un cert endiosadament amb el pĂșblic que va despatxar molt rĂ pidament fent un sol bis i tallant de soca-rel els aplaudiments en forçar la sortida de l’orquestra de l’escenari a la poca estona.

Ens va agradar molt, especialment en el concert de RakhmĂ ninov, perĂČ poder esperĂ vem mĂ©s d’ell i Ă©s que potser tenĂ­em les nostres expectatives massa altes. L’orquestra com sempre magnĂ­fica, aquesta vegada dirigida pel mestre RubĂ©n Gimeno que tambĂ© va estar a l’altura.

No us puc deixar cap vĂ­deo d’aquest concert, perĂČ una bona noticia Ă©s que va ser gravat en directe per TV3, la qual cosa vol dir que aviat el podrem veure per televisiĂł.

Lang Lang, piano

Orquestra SimfĂČnica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Rubén Gimeno, director

piano-i-cargol

Leave a Reply