– Roda de premsa – ABANS de Daniel J. Meyer – El Maldà – 04/03/2016

Aquest matí, he assistit a la roda de premsa que ha organitzat el Maldà per presentar la producció teatral “ABANS” que s’estrenarà el 9 de març, o sigui dimecres vinent; està escrita i dirigida per Daniel J. Meyer, el mateix autor de “FUSELLS“, que encara s’està representant a Barcelona al Teatre Almeria; de fet durant uns dies Daniel tindrà l’honor de tenir dues de les seves obres representant-se al mateix temps a la ciutat.

Els protagonistes aquesta vegada seran Laia Pellejà i Marc Pociello. Laia forma part de la companyia “Descartable Teatre” juntament amb Daniel J. Meyer i Cristina Ferrer; creiem que no l’hem vist mai treballar… en canvi a en Marc ja l’hem vist actuar en produccions prou conegudes com són “Molt soroll per no res” i també a “El petit Príncep“.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Dos germans nascuts a Barcelona, dins d’una família de classe mitjana; la Laia té 30 anys i ara per circumstàncies de la vida, ha hagut de deixar els seus estudis i la seva malmesa economia està a hores d’ara sota mínims, el que ha provocat que hagi de viure al carrer; malgrat això, ella l’únic que no vol perdre sota cap concepte, és la seva dignitat.

El seu germà, en Marc té 25 i és molt més introvertit que la seva germana; els esdeveniments ocorreguts a la seva família també l’han trastocat i l’han fet caure en una greu depressió; necessita començar des de zero i per això la seva reacció ha estat allunyar-se dels mals records que ha hagut de patir i migrar a Edimburg, Escòcia, on ara viu, intentant refer la seva vida.

Dues històries paral·leles, que són realment dures; malgrat tot, de ben segur ens faran somriure en més d’una ocasió i també emocionar-nos; són situacions que qualsevol de nosaltres estan en risc de viure-les en la seva pròpia pell; en tot cas, no cal que mirem molt lluny de nosaltres per veure famílies que han caigut en la pobresa per culpa de la crisi econòmica … o els milers de joves que han de marxar a viure lluny de la terra que el va veure néixer, per manca de treball a casa nostre.

L’espectacle serà un recorregut itinerant per diversos llocs de les Galeries Maldà en grups reduïts, que mai sobrepassaran la trentena de persones; els espectadors viatjarem des de Barcelona a Edimburg i coneixerem en dos monòlegs, els pensaments i la vida dels dos germans, que ara per ara viuen separats per les circumstàncies. Gaudirem durant l’espectacle, de la música en directe, interpretada al violí per la mateixa Laia.

En Daniel J. Meyer, ens explica que en aquest text ha volgut exposar algunes vivències personals, perquè ell també va emigrar d’Argentina a Catalunya … pors a un entorn desconegut, emocions amagades, desitjos e il·lusions. ABANS, comenta: és entendre malgrat la distància, les circumstàncies més desfavorables i l’amor-odi que moltes vegades desenvolupem envers els nostres germans o familiars … és aquest afecte agredolç, la llenya que ens permet seguir avançant; el que ens permet sempre tornar a un punt de partida del passat, de les nostres arrels.

Daniel també comenta que la idea inicial d’aquest text li va sorgir un dia que estava fent neteja a casa seva per un trasllat de domicili i va d’haver de fer bosses amb roba que ja no volia; en sortir al carrer amb aquestes bosses, se’n va adonar que vàries persones que no tenien pinta de captaires, li van demanar si els deixaven escollir alguna peça de roba per ells; aquest fet li va impactar molt.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

És per això que ABANS vol anar més enllà i dur a terme un projecte solidari de recollida de roba per a gent necessitada, combinant així teatre i obra social; a l’inici de la funció “roba amiga” col·laboradora del projecte, recollirà la roba que l’espectador hagi volgut portar.

robes "acargolades"

robes “acargolades”

Deixa un comentari