– Teatre – BITELS PER A NADONS (🐌🐌🐌) – Teatre Nacional de Catalunya – Sala Tallers – 28/02/2016

És diumenge al matí i estem a la Sala Tallers del Teatre Nacional. Se’ns fa estrany per l’hora i pel públic que espera l’accés a la sala, hem vingut a veure un espectacle per a nadons; en Miquel ja va poder assistir a la roda de premsa d’aquest espectacle, el passat 18 de febrer (veure aquella crònica).

BITELS PER A NADONS

Un espectacle pensat per a nens de 0 a 3 anys que ens ha sorprès i ens ha agradat molt. Hem gaudit de l’espectacle, però potser encara hem pogut gaudir més, del comportament d’aquests petits que vibren amb la música i es comporten millor que alguns adults.

Quatre músics en moviment (violi, clarinet, violoncel i percussions) i una ballarina us conviden a participar d’un càlid i emocionant homenatge a The Beatles. Una proposta visual i sonora on nens I adults gaudeixen d’una selecció de cançons amb sofisticats arranjaments, interpretades per músics de contrastada trajectòria. Música amb el volum adient per als més petits, però amb l’autenticitat i la credibilitat dels concerts adults. I tot embolcallat per una escenografia suggeridora, jocs amb vídeos interactius i la participació del públic amb instruments de percussió.

La Petita malumaluga és una companyia especialitzada en propostes d’arts escèniques per a nadons i primera infància (0 a 6 anys). Ha creat aquest espectacle musical basat exclusivament en peces musicals dels The Beatles creant una atmosfera on els petits espectadors queden “atrapats”.

Quan entrem a la sala les cadires estan arreplegades i ens fan treure les sabates abans d’accedir a l’escenari. Queden fora sabates, abrics i cotxets … Dins l’escenari un espai senyalat en blanc indica el límit, fora i al voltant de l’espai cadires per als adults i els nens de més de tres anys, al voltant asseguts a terra els petits de 0 a 3 anys amb un adult. Aquests petits són els que tenen “permís” per entrar a l’espai encerclat i interactuar amb els músics.

BITELS PER A NADONS 2

Començen a sonar les peces més conegudes del grup de Liverpool i els més petits, els que perden la por o no l’han tingut mai començen a ballar al ritme de la música. L’Eva Vilamitjana té cura de tots i observem com delicadament ailla a un nen que dona patades als altres …

Se’n ocupen dels petits sense oblidar la resta d’espectadors que observem embadalits el que passa, faciliten diferents oportunitats per prendre-hi part, tot picant de mans, fent voleiar mocadors o fent percussió amb unes barres de diferents colors.

Un espectacle que s’ha de viure per copsar l’enorme sensibilitat d’aquest grup que de fa anys treballa per apropar el teatre, la música, la mímica als més petits.

Els seus directors, Albert Vilà i Eva Vilamitjana, han treballat amb institucions de renom com el Conservatori Superior del Liceu, la Royal Academy of Dance (Londres), el London Centre of Contemporary Music (Londres) i l’Institut del Teatre. En el camp interpretatiu han treballat en alguns dels teatres de més prestigi internacional: el Barbican Theatre (Regne Unit), el Teatro Karl Marx (Cuba), el Sadler’s Wells Theatre (Regne Unit), el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de les Flors, etc. i han col·laborat amb grups i companyies de teatre i de dansa com la Hofesh Shechter Company, el Theater O, Estopa, Nats Nus, El petit liceu, Pepe Hevia o Buissonière.

També col·laboren habitualment amb projectes que investiguen noves formes educatives i pedagògiques (centres d’educació viva, pedagogia lliure, etc.).

Ha estat una experiència molt agradable.

En sortir la grua està actuant emportant-se els cotxes aparcats a la zona d’autobusos, a la banda esquerra del Nacional … de fet tres grues …… Encara sort que el nostre cotxe estava aparcat en zona blava …

Direcció Artística: Albert Vilà i Eva Vilamitjana
Coreografía:  Eva Vilamitjana
Intèrprets:  Eduard Raventós/Alba Haro (violoncel), Asier Suberbiola/ Laura Marín (violí), Hugo Astudillo/Nil Villà (clarinet i saxo soprano), Albert Vilà (percussions), Eva Vilamitjana (dansa)
Arranjaments musicals: Jordi Bello \ Video interactiu: Anna Carreras \ Escenografía:  La petita malumaluga (col.labora Paula Bosch) \ Vestuari: La petita malumaluga \ Disseny de llums: Claudi Palomino/La petita malumaluga \ Tècnic de llums i so: Ignasi Bosch
Producció: Cristina Roca i Pol Gil, La petita malumaluga i Percussity Ltd.

petits-nadons-de-cargol

Leave a Reply