Ăs diumenge al matĂ i estem a la Sala Tallers del Teatre Nacional. Seâns fa estrany per lâhora i pel pĂșblic que espera lâaccĂ©s a la sala, hem vingut a veure un espectacle per a nadons; en Miquel ja va poder assistir a la roda de premsa d’aquest espectacle, el passat 18 de febrer (veure aquella crĂČnica).
Un espectacle pensat per a nens de 0 a 3 anys que ens ha sorprĂšs i ens ha agradat molt. Hem gaudit de l’espectacle, perĂČ potser encara hem pogut gaudir mĂ©s, del comportament dâaquests petits que vibren amb la mĂșsica i es comporten millor que alguns adults.
Quatre mĂșsics en moviment (violi, clarinet, violoncel i percussions) i una ballarina us conviden a participar dâun cĂ lid i emocionant homenatge a The Beatles. Una proposta visual i sonora on nens I adults gaudeixen dâuna selecciĂł de cançons amb sofisticats arranjaments, interpretades per mĂșsics de contrastada trajectĂČria. MĂșsica amb el volum adient per als mĂ©s petits, perĂČ amb lâautenticitat i la credibilitat dels concerts adults. I tot embolcallat per una escenografia suggeridora, jocs amb vĂdeos interactius i la participaciĂł del pĂșblic amb instruments de percussiĂł.
La Petita malumaluga Ă©s una companyia especialitzada en propostes dâarts escĂšniques per a nadons i primera infĂ ncia (0 a 6 anys). Ha creat aquest espectacle musical basat exclusivament en peces musicals dels The Beatles creant una atmosfera on els petits espectadors queden âatrapatsâ.
Quan entrem a la sala les cadires estan arreplegades i ens fan treure les sabates abans dâaccedir a l’escenari. Queden fora sabates, abrics i cotxets ⊠Dins lâescenari un espai senyalat en blanc indica el lĂmit, fora i al voltant de l’espai cadires per als adults i els nens de mĂ©s de tres anys, al voltant asseguts a terra els petits de 0 a 3 anys amb un adult. Aquests petits sĂłn els que tenen âpermĂsâ per entrar a lâespai encerclat i interactuar amb els mĂșsics.
Començen a sonar les peces mĂ©s conegudes del grup de Liverpool i els mĂ©s petits, els que perden la por o no lâhan tingut mai començen a ballar al ritme de la mĂșsica. LâEva Vilamitjana tĂ© cura de tots i observem com delicadament ailla a un nen que dona patades als altres âŠ
Se’n ocupen dels petits sense oblidar la resta dâespectadors que observem embadalits el que passa, faciliten diferents oportunitats per prendre-hi part, tot picant de mans, fent voleiar mocadors o fent percussiĂł amb unes barres de diferents colors.
Un espectacle que sâha de viure per copsar l’enorme sensibilitat dâaquest grup que de fa anys treballa per apropar el teatre, la mĂșsica, la mĂmica als mĂ©s petits.
Els seus directors, Albert VilĂ i Eva Vilamitjana, han treballat amb institucions de renom com el Conservatori Superior del Liceu, la Royal Academy of Dance (Londres), el London Centre of Contemporary Music (Londres) i lâInstitut del Teatre. En el camp interpretatiu han treballat en alguns dels teatres de mĂ©s prestigi internacional: el Barbican Theatre (Regne Unit), el Teatro Karl Marx (Cuba), el Sadlerâs Wells Theatre (Regne Unit), el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de les Flors, etc. i han col·laborat amb grups i companyies de teatre i de dansa com la Hofesh Shechter Company, el Theater O, Estopa, Nats Nus, El petit liceu, Pepe Hevia o BuissoniĂšre.
TambĂ© col·laboren habitualment amb projectes que investiguen noves formes educatives i pedagĂČgiques (centres dâeducaciĂł viva, pedagogia lliure, etc.).
Ha estat una experiĂšncia molt agradable.
En sortir la grua estĂ actuant emportant-se els cotxes aparcats a la zona dâautobusos, a la banda esquerra del Nacional ⊠de fet tres grues âŠâŠ Encara sort que el nostre cotxe estava aparcat en zona blava âŠ