– Mati de SANT MEDIR, dolça festa – 03/03/2016

Avui se celebra Sant MEDIR al meu barri de Gràcia;  ha estat sempre una de les festes més assenyalades de l’any. És la primera vegada que puc fer un tomb al matí i veure l’ambient de la festa pels carrers del barri; un ambient ben diferent del que jo coneixia, perquè està ple de grups de nens d’escoles, acompanyats pels seus mestres, i també de moltes mestresses de casa que estan fent la compra als mercats del barri; un ambient molt més tranquil, que el de la disbauxa del de la tarda… el que jo coneixia fins ara, en haver de treballar… la baixada pel carrer Gran de Gràcia a partir de les 8 del vespre.

La festa de Sant Medir és una celebració popular que consisteix en una romeria que es fa cada 3 de març des de Gràcia i Sant Gervasi de Cassoles, fins a l’ermita de Sant Medir a la serra de Collserola.

És coneguda per les tones de caramels i llaminadures que es llancen al públic des de cavalls, carrosses i camions. Al matí es fa una desfilada de colles pel barri i comença un romiatge fins a l’ermita de Sant Medir, a Collserola, on hi ha un aplec per a homenatjar el sant. En tornant, les mateixes colles encapçalen una gran cercavila pel carrer Gran de Gràcia i reparteixen els dolços entre el públic, que es prepara amb bosses, galledes i paraigües per recollir-ne tants com pugui.

Per mi aquesta tradicional festa, sempre i des de ben petit ha estat un dels dies més importants de l’any; recordo que quan era petit i estàvem a classe a la Salle de Gràcia, en sentir els timbals que anunciaven l’aproximació de les colles, ens abocàvem a les finestres i paràvem la classe sense cap mirament al mestre que estava impartint la classe.

Ara feliçment jubilat (per fi !!! ), ja puc gaudir de la festa durant tot el dia i sense presses ni grans aglomeracions. Si no la coneixeu, us la recomano de debò … encara sou a temps d’assistir-hi aquest vespre al carrer Gran de Gràcia.

CargolGracios

Deixa un comentari