– Mati de SANT MEDIR, dolça festa – 03/03/2016

Avui se celebra Sant MEDIR al meu barri de Gràcia;  ha estat sempre una de les festes més assenyalades de l’any. És la primera vegada que puc fer un tomb al matí i veure l’ambient de la festa pels carrers del barri; un ambient ben diferent del que jo coneixia, perquè està ple de grups de nens d’escoles, acompanyats pels seus mestres, i també de moltes mestresses de casa que estan fent la compra als mercats del barri; un ambient molt més tranquil, que el de la disbauxa del de la tarda… el que jo coneixia fins ara, en haver de treballar… la baixada pel carrer Gran de Gràcia a partir de les 8 del vespre.

La festa de Sant Medir és una celebració popular que consisteix en una romeria que es fa cada 3 de març des de Gràcia i Sant Gervasi de Cassoles, fins a l’ermita de Sant Medir a la serra de Collserola.

És coneguda per les tones de caramels i llaminadures que es llancen al públic des de cavalls, carrosses i camions. Al matí es fa una desfilada de colles pel barri i comença un romiatge fins a l’ermita de Sant Medir, a Collserola, on hi ha un aplec per a homenatjar el sant. En tornant, les mateixes colles encapçalen una gran cercavila pel carrer Gran de Gràcia i reparteixen els dolços entre el públic, que es prepara amb bosses, galledes i paraigües per recollir-ne tants com pugui.

Per mi aquesta tradicional festa, sempre i des de ben petit ha estat un dels dies més importants de l’any; recordo que quan era petit i estàvem a classe a la Salle de Gràcia, en sentir els timbals que anunciaven l’aproximació de les colles, ens abocàvem a les finestres i paràvem la classe sense cap mirament al mestre que estava impartint la classe.

Ara feliçment jubilat (per fi !!! ), ja puc gaudir de la festa durant tot el dia i sense presses ni grans aglomeracions. Si no la coneixeu, us la recomano de debò … encara sou a temps d’assistir-hi aquest vespre al carrer Gran de Gràcia.

CargolGracios

Quant a Miquel Gascon

Viatger-maniac i engrescat per aprendre el màxim de la cultura que es fa en la nostra estimada ciutat, Barcelona, ja sigui Teatre, Musica clàssica, Musiques del mon, Jazz, Opera, Cinema
Aquesta entrada s'ha publicat en Teatre i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s