– Teatre Musical – ELSINOR (🐌🐌🐌🐌) – Tallers de l’Institut del Teatre – 25/02/2016

Uns minuts després d’assistir a la representació de CASA de NINES, de la que ja us vaig parlar ahir, tan sols amb una breu pausa per tal de pujar i tornar a baixar des del soterrani 4 de l’Institut del Teatre, per poder buscar el tiquet de l’entrada, vaig poder entrar a l’aula S4 S6 per tal de veure una proposta de Teatre Musical, ELSINOR.

ELSINOR - Institut del Teatre - 1

William Shakespeare no va trobar millor lloc per ubicar la seva famosa obra La Tragèdia de Hamlet, que el Castell de Kronborg, una autèntica meravella situat a la costa danesa, al costat de la bella ciutat d’Elsinor.

Doncs bé, sota el nom d’aquesta ciutat que es referencia de Shakespeare, els alumnes i professorat de l’Institut han creat un espectacle musical realment magnífic que s’hauria de fer conèixer a molt més públic i que no quedes com un simple exercici d’aprenentatge intern dels alumnes.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Per confeccionar aquest espectacle s’han seleccionat un grapat de textos de Shakespeare, principalment de Hamlet, però també de Macbeth, la Tempesta, el somni d’una nit d’estiu, Nit de Reis, Otel·lo, Mesura per mesura, al vostre gust, el Mercader de Venècia. Amb aquests textos s’han creat una sèrie de cançons amb músiques de Thomas Weelkes, Giuseppe Verdi, Thomas Morley, John Wilson, Cara Barker, Ray Leslee i W. Linley.

El resultat ha estat fascinant, des del meu punt de vista, tant per la qualitat de l’espectacle, com per la seva divertida i àgil posada en escena, reforçada evidentment per la gran vitalitat dels seus protagonistes, tots ells molt joves i amb una desbordant il·lusió, per tal de què el resultat sigui realment extraordinari. Els actors interpreten amb tot el seu cos els papers que els hi pertoca, perquè ballen, expressen i no únicament solament amb la paraula i la seva veu en interpretar les cançons, sinó també amb la seva expressió corporal i amb una expressiva mímica dels seus rostres.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El solista al piano, Josep Maria Duran, es veu superat per la força de la vitalitat dels joves actors i cantants i és arrossegat literalment per ells, en un ball giratori que inclou també el mateix piano.

Haig de felicitar del resultat, que em va sorprendre i molt. Vaig sortir de l’Institut del Teatre, absolutament emocionat pel que acabava de veure i escoltar.

Textos: William Shakespeare – Traducció: Salvador Oliva
Dramatúrgia i direcció: Gemma Beltran
Direcció musical: Josep Maria Duran
Amb la col·laboració d’Esther Bové, Anna Carné i Moreno Bernardi.
Adaptació de les cançons: Rosa Collell, Toni Font i Mireia Lorente
Intèrprets: Marta Borràs – David Díaz – Eloi Gómez – Aida Llop – Mireia Lorente – Anna Marquès – Gloria Ribera
Músiques: Thomas Weelkes, Giuseppe Verdi, Thomas Morley, John Wilson, Cara Barker, Ray Leslee i W. Linley

Musical Elsinor cargolaire

Deixa un comentari