– Teatre – CASA DE NINES (🐌🐌🐌+ 🐚) Tallers de l’Institut del Teatre – 25/02/2016

Dijous passat i gairebé per casualitat, a través d’uns amics del Facebook em vaig assabentar, de què en l’Institut del Teatre s’estaven realitzant uns tallers de Teatre… o el que és el mateix, s’estaven representant unes obres de teatre, amb la participació dels alumnes de 3r curs de l’Institut, i amb el suport del seu professorat. Aquests tallers s’han realitzat en diferents dies i en diferents horaris (mati i tarda) i estan oberts al públic interessat, de forma gratuïta, però malauradament sembla que principalment estan pensats per consum intern dels estudiants del mateix institut, perquè no s’anuncien ni en la mateixa web de l’Institut o almenys jo no he sabut trobar aquesta informació; això si, en cas de places lliures l’accés es lliure pel públic interessat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A dos quarts de 10 del matí, ja estava a l’Institut del Teatre i la primera sorpresa va ser que les entrades estàvem exhaurides… buff… però em van indicar que si esperava a les 11, hora que començava la representació, potser quedarien entrades no recollides. Per sort vaig poder accedir i entrar a l’aula S4 S5 per tal de veure la representació d’una adaptació de LA CASA DE NINES, del dramaturg noruec Henrik Ibsen.

Casa de nines descriu la situació familiar en què es troba la protagonista Nora Helmer, de la qual s’intenta sortir: un home està buscant el xantatge per un préstec que ella va demanar en secret anys enrere, de manera que Nora ha d’amagar a qualsevol preu al seu marit Torvald. Quan el problema surt a la llum, descobreix que el seu marit, en el fons, no la considera més que un objecte de la seva propietat, la qual cosa provoca un desenllaç inesperat amb un gir radical de la trama al final de l’obra.

Em va semblar una adaptació digna de poder ser representada en qualsevol teatre comercial, amb una magnífica posada en escena a dos nivells i on els personatges més importants (Nora Helmes, Torvald Helmer, Nils Krogstad, Dr. Rank…), són representats alternativament per diferents actors, que apareixen i desapareixen com per art de màgia darrere d’un piano…. i accedeixen contínuament al pis superior mitjançant una escala vertical adossada a la paret; a tot això s’han de sumar unes projeccions que encara fan més agradable la visió d’aquesta proposta.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Les interpretacions em van agradar moltíssim i és normal que sigui així, perquè per aquests joves estudiants d’actor, aquest treball el viuen intensament com si els anés la vida, perquè es tracta per ells com una mena d’examen, on poden demostrar el que realment han après en aquests anys d’estudis i fer-ho a més a més amb públic, encara que la majoria d’aquests espectadors són, companys d’institut, professors o familiars.

CASA DE NINES, de H. Ibsen

Direcció, adaptació i professor d’Interpretació: Raimon Molins
Assessor de moviment: Andreu Raich
Assessora de veu: Lluïsa Sala

Actors i actrius: Francesc Cuéllar – Marta Díez – Laia Nosàs – Àlex Pereira – Marina Prados – Mariantònia Salas – Roger Vilà

Casa de Nines - Institut del Teatre - 11

En acabar, al cap de pocs minuts, vaig poder veure una segona representació, ELSINOR, una proposta de Teatre Musical, ….  però d’això ja parlarem en una altra crònica.

Casa de nines cargolaires

Deixa un comentari