– Teatre – ERBESTE (boja per complaure) (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Antic Teatre – 23/02/2016

Dimarts聽al vespre ens vam apropar a l’Antic Teatre per tal de veure una proposta que 茅s el resultat d鈥un treball d鈥檌nvestigaci贸 de tres directores (una basca, una catalana i una italiana). Amb traject貌ries diferents per aplicar diferents m猫todes de creaci贸 esc猫nica sobre un tema com煤.

La idea original, textos i dramat煤rgia s贸n de Rakel Ezpeleta que tamb茅 ho interpreta. ERBESTE es crea entre Barcelona i Gasteiz. Durant el proc猫s Rakel Ezpeleta ha treballat per separat amb les tres directores; amb aquest material esc猫nic s鈥檋i ha composat la dramat煤rgia final.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Erbeste 茅s una dona amb vocaci贸 d鈥檃rtista que ens explica tots els seus esfor莽os per trobar el lloc que creu que li correspon. En moviment continuo, anant d鈥檜n lloc a l’altre amb la seva maleta i les seves il路lusions. Disposada a fer el que calgui perqu猫 li donin una feina en el m贸n de l’espectacle. Disposada a cantar, interpretar i fins i tot ballar claqu茅, encara que com diu no li agrada. C脿stings i m茅s c脿stings, esperes pendent d鈥檜na trucada que mai no arriba. Erbeste vol arribar a ser capa莽 de ser el que la resta pugui demanar-li que sigui. Acostumada a adaptar-se i intentar encaixar.

Per貌 arriba un moment que se’n adona que no ho aconseguir脿, per貌 que no t茅 prou valentia per recon猫ixer que ha fracassat. En el cam铆 s鈥檈st脿 oblidant de les seves arrels i ha perdut moltes oportunitats de tenir una altra vida. Erbeste mostra la realitat d鈥檜na dona que se sent sempre fora de lloc: la relaci贸 d鈥檜n mateix amb la seva mem貌ria, amb les expectatives alienes i el desig de pertinen莽a.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Rakel Ezpeleta ha creat aquesta pe莽a mostrant les seves coses petites per parlar-nos de les grans. I ho fa des d’aquesta mirada seva que ho sost茅 tot. Perqu猫 aquesta pe莽a ens ensenya a sostenir el cos quan ja sembla que hem perdut tot control sobre el mateix. Un cos descontrolat que a trav茅s dels seus escarafalls intenta complaure a l’altre. Un cos disposat que s’atreveix a tot. Un cos que ensopega amb el m贸n i decideix dedicar-li una 煤ltima can莽贸, un 煤ltim ball, un 煤ltim sopar. Aix铆, una mica entre l’amor i el despit que sent el que irremeiablement s’abandona en els bra莽os de la vida, esperant que el dia de dem脿 sigui millor que l’anterior.

Tots som una mica Erbeste, aquest personatge que s’apassiona i es baralla tant amb el present per no fer balan莽, per no explicar-se a si mateixa el que ja no va ser, la qual cosa ja segurament no ser脿.

Una proposta arriscada amb una acurada posada en escena. Rakel 茅s posse茂dora d鈥檜na sensibilitat capa莽 d鈥檃rrossegar-nos per on vol amb la seva magn猫tica mirada. Una pe莽a que anima a continuar perseguint els somnis i a tornar intentar dem脿 el que no has aconseguit avui.

Genial !!!

Teniu una 煤ltima oportunitat de veure aquesta magn铆fica proposta, dimarts vinent 1 de mar莽, a les 21 hores.

Idea original, textes i dramaturgia: Rakel Ezpeleta
Creat amb la col.laboraci贸 de les directores: Simona Quartucci, I帽aki Rikarte i Neus Su帽茅
Int猫rpret: Rakel Ezpeleta
Ajudant de dramatugia i direcci贸: Esther Belvis \ M煤sica original: Daniel Higi茅nico i Rakel Ezpeleta \ Coach actoral: Blanca Mart铆nez \ Coreograf铆a 鈥淟鈥檈spera鈥: Elisenda Moya \ Disseny d鈥檌l.luminaci贸: H猫ctor Boada聽
Correcci贸 i/o adaptaci贸 ling眉istica: Imanol Garc铆a (euskera), Haizea Urrutia (euskera), Mikel Garc铆a (Euskera), Colin Morgan (angl猫s), Nuria Casas (catal脿), Jaume Rigol (catal脿), Anne Laure Feuillastre (franc猫s)
Co-producci贸: C铆a Errateke 鈥 Plataforma l鈥橢spec铆fica 鈥 BAD

Cargols espectaculars

Deixa un comentari