– Roda de premsa – LANG LANG – Torre Allianz – 23/02/2016

Ahir a la tarda vaig poder assistir a la roda de premsa de la presentació de la gira espanyola del cèlebre pianista xinès LANG LANG, que iniciarà avui mateix a l’Auditori de Barcelona; aquesta gira està en part promoguda per tal de poder presentar el seu darrer disc Lang Lang in Paris.

Avui, dimecres 24 de febrer, Lang Lang oferirà un recital dins la Temporada de Música de Cambra de L’Auditori en el qual interpretarà Les Estacions de Txaikovski, Quatre Scherzos de Chopin i el Concert italià de Bach; tant Chopin com Txaikovski han ocupat una posició preeminent en la carrera de Lang Lang.

Només dos dies més tard, divendres 26, Lang Lang compartirà escenari per primera vegada amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.  El repertori escollit per aquesta ocasió és Così fan tutte. Obertura  de Mozart, el Concert per a piano núm. 24 també de Mozart i el Concert per a piano núm. 1 en fa# menor, op.1 (versió final del 1919) de Rakhmàninov. El concert el dirigirà el mestre Rubén Gimeno. Nosaltres, vàrem comprar entrades per aquest concert, ja fa molts mesos i és que ens fa molta il·lusió poder veure la seva interpretació, ja que mai l’hem pogut veure en directe.

Lang Lang està considerat un dels millors pianistes del món i és especialment conegut per la seva precisió i inspiració a l’hora de tocar. Tot i la seva joventut, ha col·laborat amb grans artistes de tot el món; desitja apropar la música clàssica al gran públic i també construir ponts culturals entre Orient i Occident.

Després de Barcelona la seva gira continuarà per Bilbao (28 febrer), Madrid (1 març), València (3 març) i Oviedo (5 març)… i posteriorment continuarà fent la seva gira per Europa.

Roda de premsa - LANG LANG a Barcelona - 8

Piano i cargol

Deixa un comentari