– Concert de Teatre Musical – SOMETHING’S COMING un tribut a Sondheim – Joan Vázquez (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Gaudí – 16/02/2016

Aquest passat dimarts al vespre vàrem assistir a un concert de Teatre Musical protagonitzat per en Joan Vázquez, que va dedicar al gran compositor estatunidenc Stephen Sondheim, considerat com l’artista més gran i potser més conegut del teatre musical americà; ha guanyat un Premi Oscar, 9 Premis Tony. Entre els seus treballs més coneguts estan Company, Follies, A Little Night Music, Sweeney Todd, Sunday in the Park with George, Into the Woods, Merrily We Roll  Along, Passion i Assassins com a compositor i lletrista… així com les lletres de West Side Story i Gypsy.

Joan vazquez - Teatre Gaudi 2

És el primer cop que assistim a un concert en solitari de Joan Vázquez, malgrat que l’hem vist moltes vegades als escenaris, començant per la primera vegada que es va representar RENT a Barcelona l’any 1999, i després en tantes altres…… Flor de Nit, Hair, Mamma Mia, Els Nois d’Història, Merrily We Roll Along, Goodbye Barcelona, Bagdad Café, My Fair Lady… aquesta ultima crec que a la Gran Via de Madrid.

Aquest és un concert intimista, amb el públic repartit en quatre grades al seu voltant, en el que Joan interpreta tocant ell mateix al piano i amb la seva magnífica veu, les cançons que va desgranant a poc a poc… i ho fa d’una manera simpàtica i força pedagògica, explicant-nos anècdotes de cada una d’elles i sovint resumint-nos el significat de les lletres de les cançons.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Cada nit, dels 8 concerts que protagonitzarà, té la col·laboració d’un company i amic que cantarà amb ell; nosaltres vàrem tenir la sort d’assistir la nit 0n el convidat era Daniel Anglès, que anava acompanyat pels dos protagonistes principals de la producció actual de RENT; ens va emocionar escoltar a en Daniel i en Joan cantar junts i ara em sap greu no haver gravat alguna de les tres cançons que varen interpretar plegats…. i és que sí que vaig veure que els acompanyants d’en Daniel, ho feien.

Joan Vàzquez, va interpretar temes molt coneguts del compositor, però potser el moment més màgic de la nit, va ser quan va interpretar “Send in the Clowns” del Musical “A Little Night Music”; almenys a mi, en aquells moments se’m van humitejar els ulls per l’emoció continguda; malgrat que no us puc deixar cap testimoni d’aquell moment extraordinari, em permeto deixar una gravació dels PROMS del 2010 on Juli Dench l’interpreta.

Joan Vázquez, quan va estrenar aquest espectacle a l’octubre del 2015 a Luz de Gas va afirmar: “Si hi ha un lletrista i compositor de teatre musical que m’inspira, aquest és Sondheim. Les seves lletres són virtuoses per l’eloqüència, la ironia i la senzillesa a parts iguals, fins i tot quan les escriu per a la música d’altres compositors; l’atmosfera que crea amb la seva música -amb la riquesa de les seves harmonies i el caràcter de les melodies- sempre està en perfecta sintonia amb l’escena que acompanya. ”

Encara sou a temps de poder anar-hi la setmana vinent; dimarts 23 la convidada serà Mone, dimecres 24 Muntsa Rius i dijous 25 Nina.

No vaig poder reprimir-me de gravar la darrera cançó, quan ja havia acabat l’espectacle. Joan ens va regalar aquesta actuació de propina…

Música* i lletres:  Stephen Sondheim
*excepte Something’s Coming de Leonard Bernstein

Veu i piano: Joan Vázquez
Producció: uVe Teatre

Cargol Musical Sondheim - 1

Un pensament a “– Concert de Teatre Musical – SOMETHING’S COMING un tribut a Sondheim – Joan Vázquez (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Gaudí – 16/02/2016

  1. Retroenllaç: – 072 (22/23) – Concert – BROADWAY AL MALDÀ de Joan Vàzquez (🐌🐌🐌+🐚) – El Maldà – 23/01/2023 |

Deixa un comentari