– Assaig de l’OBC i roda de premsa amb Kazushi Ono – L’Auditori – 16/02/2016

Assaig de l'OBC amb Kazushi Ono - 1

Aquest matí, he pogut assistir a una petita part de l’assaig de l’OBC, dirigida per fi pel seu director titular Kazushi Ono, que no estava present a l’Auditori des del passat mes de setembre; per sort, nosaltres podrem gaudir-lo sencer aquest diumenge, ja que ens pertoca dins del nostre abonament.

Kazushi Ono dirigirà aquest cap de setmana (19, 20 i 21 de febrer) la Simfonia núm. 4 de Brahms en un programa dedicat als grans exponents del romanticisme. El programa “Kazushi Ono Romàntic: La Quarta de Brahms” començarà amb Manfred Suite, la música de ballet que Xavier Montsalvatge va estrenar a Barcelona l’any 1945 sobre un poema de Lord Byron i seguirà amb el Concert per a Piano i Orquestra de Schumann amb el pianista Jose Luis Prats com a solista convidat.

En la roda de premsa ha estat present el director Kazushi Ono acompanyat pel director tècnic de l’Auditori, Alberto Sampablo, que també ens ha ajudat força en la traducció de les paraules del mestre Ono.

This slideshow requires JavaScript.

Amb La Quarta de Brahms, Ono inicia una de les parts fonamentals del seu projecte artístic com a director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya que servirà per treballar el so de l’Orquestra a partir de les simfonies d’aquest compositor. “La construcció tan intel·ligent que Brahms va fer de la música és una oportunitat perfecte per treballar la connexió amb l’Orquestra i aconseguir un so vinculat a les emocions”, ha assegurat Ono, que ha anunciat que la temporada 16-17 dirigirà la Simfonia núm. 2 i que aquest projecte tindrà continuïtat en les temporades següents. De fet, en les properes temporades l’OBC interpretarà la integral de les simfonies de Brahms que seran gravades en directe pel segell Japonès Altus Music, especialitzat en gravacions de música en directe i se n’editarà un disc.

Els propers concerts que dirigirà Kazushi Ono a L’Auditori de Barcelona seran els dies 11, 12 i 13 de març amb el programa “El Violoncel de Gautier Capuçon i La Cinquena de Prokófiev” i els dies 19 i 20 de març amb el programa dedicat a La Tretzena de Xostakóvitx que l’OBC interpretarà per primera vegada.

Precisament, Xostakóvitx serà un altre dels focus de treball de l’Orquestra que la temporada 16-17 que interpretarà les simfonies núm. 4, 6 i 8; Kazushi Ono dirigirà concretament la Simfonia núm. 6 de Xostakóvitx que anirà precedida de Des Knaben Wunderhorn de Mahler i comptarà amb la veu de Thomas Hampson, considerat un dels millors barítons en l’actualitat; per Ono “és un privilegi que Thomas Hampson hagi acceptat participar en aquest projecte”.

Kazushi Ono també ha dit que “Mahler i Xostakóvitx són dos grans canals artístics a través dels quals una orquestra com l’OBC necessita expressar-se”.  Mahler serà juntament amb Brahms i Xostakóvitx un altre dels pilars de l’Orquestra per les temporades vinents.

Cargol japones - 1

Leave a Reply