– Teatre – FANG I SETGE (馃悓馃悓馃悓) – Teatre Vict貌ria – 09/02/2016

Ens feia molta il路lusi贸 poder veure aquest Musical i de fet ho v脿rem intentar quan es va representar a Olesa l’any passat, per貌 no va poder ser a causa d’un parell d’accidents gaireb茅 concatenats; en assabentar-nos de qu猫 es portaria de nou a Barcelona en una nova versi贸, potser v脿rem ser dels primers que v脿rem adquirir les entrades.

L’escenari del Teatre Vict貌ria 茅s molt m茅s petit que el de la Passi贸 d’Olesa i segurament aquesta ha estat una de les causes de replantejar-se fer una nova versi贸, que aquesta vegada ha dirigit Marc Angelet, que ha escur莽at considerablement, la primera versi贸 que va dirigir Joan Font.

Barcelona, juliol de 1713. Despr茅s de l鈥檈vacuaci贸 de les tropes aliades, la poblaci贸 ha quedat desprotegida davant聽l鈥檈x猫rcit borb貌nic i els representants del poble decideixen optar per la resist猫ncia de la ciutat. 脪nia, una noia de fam铆lia noble, decideix plantar cara al seu pare. Desobeint les seves ordres, es nega a seguir la fam铆lia a l鈥檈xili fora muralles. En lloc d’aix貌,聽脪nia es queda a la Barcelona assetjada pel que ella creu que 茅s el seu deure: sumar-se a la defensa de la ciutat i aix铆, oferir el seu granet de sorra per preservar el paisatge de la terra que l鈥檋a vist n茅ixer.

Fang i Setge - Teatre Victoria 2

Un Musical que va compondre Salvador Brotons amb dramat煤rgia de Marc Rosich i que es va poder aixecar gaireb茅 a corre-cuita l’any 2014, gr脿cies a una participaci贸 important del teatre amateur de casa nostre, per tal de commemorar el tricentenari del 1714… la desfeta de Catalunya en mans dels Borbons.

Fang i Setge - Teatre VictoriaAra s’ha volgut professionalitzar la seva posada en escena, encara que tamb茅 participen actors amateurs del Teatre d’Olesa, que actuen en per铆odes alterns.聽El resultat actual 茅s molt digne, vist des del punt de vista d’espectacle teatral, ja que s’han volgut utilitzar tots els recursos que avui en dia permet aixecar una gran producci贸 de teatre Musical,…. bons actors i alguns excel路lents cantants, mitjans audiovisuals que substitueixen en molts casos les escenografies de cartr贸 pedra, per unes magn铆fiques projeccions que aporten聽una gran espectacularitat.

Per altra banda crec que es excessiu el volum de fum que s’utilitza, amb la intenci贸 de fer m茅s cre茂bles les escenes finals; cal tot aix貌 ?… el concert d’estossecs arriba a uns nivells tamb茅 espectaculars, que haurien de fer repensar a la direcci贸 de l’espectacle, la seva utilitzaci贸; nosaltres v脿rem d’haver d’utilitzar mocadors a manera de filtres, per poder mig respirar.

Malgrat l’espectacularitat de la posada en escena, creiem que l’argument no entra a explicar amb claredat els fets d’aquell setge a Barcelona i es perd amb la pueril hist貌ria d’amor dels seus protagonistes, que 茅s totalment previsible i s’apropa massa perillosament al Musical “Les Miserables”, de la que a vegades fa un “Copy Paste” massa evident; la hist貌ria de les vides dels habitants d’aquella Barcelona assetjada, queda difuminada en exc茅s.

Per altra banda la m煤sica creada per Salvador Brotons, t茅 moments brillants, per貌 aquests no sovintejant massa i aix貌 fa que en sortir del teatre, recordis molt vagament tan sols algunes d’aquestes melodies; en un espectacle musical, aquest fet 茅s preocupant.

Malgrat que ens ha agradat for莽a, especialment per la seva magn铆fica posada en escena i tamb茅 per unes dign铆ssimes interpretacions, creiem que aquest Musical li manca for莽a, tant pel que fa en el simplisme del seu argument com sobretot聽per la seva feble musicalitat, que almenys a nosaltres no ens ha provocat聽emoci贸; encara que el resultat potser no ha estat l’esperat, volem aplaudir el fet d’haver volgut crear un Musical 铆ntegrament fet a casa nostre i en la nostra llengua; sempre recolzarem iniciatives similars.

Una producci贸 entretinguda, per passar una bona estona, malgrat聽que malauradament no creiem que passi a afegir-se mai a la llista dels grans Musicals.

Compositor:聽Salvador Brotons /聽Dramat煤rgia:聽Marc Rosich
Direcci贸:聽Marc Angelet
Repartiment:聽Neu P脿mies (脪nia) //聽Jordi Llordella (William) // Aina S谩nchez – Judith Tobella (Eul脿lia) // Marc PujolJan Forrellat ( Ramon) // Annabel Tousaus (N煤ria) // Xavier Ribera-Vall (Onofre) // Ferran Frauca (Villarroel – el beneit) // Albert Gr脿cia (Joan Mart铆) // Aina Qui帽onesAina Picarolo (Joana) // Frank Capdet (Bonaventura de Gualves) // 脪scar Mas (Serra i Postius) // Dolors Mart铆nezCarmina Checa (la donya) // Ignasi Campmany ( el malcarat) // Judith TobellaMireia Dol莽 (la bugadera) // Jan ForrellatMiguel 脕ngel S谩nchez (el borni) // Clara Moraleda (la maca) // Albert Mora ( el notari – el xato) // Roser Cascante i Merc猫 P脿mies (dones cor)
Idea original:聽Xavier Povill / Lletres:聽Josep Pedrals /聽Coreografia:聽Toni Mira /聽Disseny de v铆deo i projeccions: Francesc Isern /聽Escenografia i atrezzo: Laura Clos聽 i Sergi Corbera /聽Disseny de llum: Antoni Font /聽Disseny de so: Omar Merino / Ajudant de direcci贸:聽Ignasi Capmany
Producci贸:聽Exc茅s d鈥橢ntusiasme Produccions SL

Ciutat cremada i cargol

6 pensaments a “– Teatre – FANG I SETGE (馃悓馃悓馃悓) – Teatre Vict貌ria – 09/02/2016

 1. Xx

  Cal dir, que els dies 9 i 10 de febrer, les actuaci贸ns van ser pr猫vies a l’estrena, les quals serveixen per rectificar i millorar!
  Avui, diumenge 14, espectacularitat, i pell de gallina!

  Salut!

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Quan assistim a un assaig general (el que ara disfressen de pr猫via) no paguem una entrada. En aquest cas quan v脿rem comprar les entrades, ning煤 ens va avisar de qu猫 es tractava d鈥檜n assaig. De totes maneres, nosaltres SEMPRE escrivim la nostra opini贸 dels espectacles als que tenim la sort de poder assistir (sigui pr猫via o no), per la senzilla ra贸 de qu猫 hem assistit com a p煤blic. El que crec que no 茅s 猫tic, 茅s posar un comentari de forma an貌nima, intentant desmer猫ixer una opini贸 lliurement expressada, quan aquesta no 茅s del tot favorable.

   Respon
  1. Miquel Gascon

   Quan assistim a un assaig general (el que ara disfressen de pr猫via) no paguem una entrada. En aquest cas quan v脿rem comprar les entrades, ning煤 ens va avisar de qu猫 es tractava d鈥檜n assaig. De totes maneres, nosaltres SEMPRE escrivim la nostra opini贸 dels espectacles als que tenim la sort de poder assistir (sigui pr猫via o no), per la senzilla ra贸 de qu猫 hem assistit com a p煤blic. El que crec que no 茅s 猫tic, 茅s posar un comentari de forma an貌nima, intentant desmer猫ixer una opini贸 lliurement expressada, quan aquesta no 茅s del tot favorable.

   Encara em sembla menys 猫tic fer-ho quan en el teu cas, sota l’anonimat s’amaga el nom de Xavier Latorre, i m’assabento que, evidentment tens interessos en aquesta producci贸 teatral. Si la nostra opini贸 hagu茅s estat del teu gust, hauries fet el murri. De pena !!!

   Respon
 2. Albert

  Ahir v脿rem anar amb la fam铆lia a veure aquest musical. Hi v脿rem anar aprofitant una oferta que ens va arribar d鈥檈ntrades a meitat de preu. I, tot i aix铆, una pena que la platea tingu茅s poc m茅s de mitja entrada i l鈥檃mfiteatre ja ni tan sols estes a la venda.

  Comparteixo for莽a el resum que heu fet vosaltres. Jo no em s茅 explicar tant b茅 com ho feu vosaltres, tant sols puc dir si una obra m鈥檃grada o no, si m鈥檈mociona o no, si em mant茅 atent o m鈥檃dorm, etc. D鈥檃questa obra hi va haver moments de tot. Em vaig emocionar en la part final, per貌 tamb茅 hi va haver altres moment d鈥檜n cert ensopiment. Hi va haver escenes que vaig trobar molt ben fetes i d鈥檃ltres que em vam semblar un pel rid铆cules, com el moment en que 脪nia d贸na a llum. Hi va haver moments que em semblava estar davant d鈥檜na gran producci贸 i d鈥檃ltres que em semblava que estava veient una bona obra d鈥檜n bon grup de teatre amateur. Per cert, ni rastre de fum…

  Em va agradar especialment la interpretaci贸 de Frank Capdet, al qual m茅s o menys seguim des de 鈥楨l somni de Mozart鈥, ja fa un grapat d鈥檃nys.

  Respon

Leave a Reply