– Voltar per la Literatura – LA VIDA DELS ELFS (🐌🐌+ 🐚) de Muriel Barbery

Vaig quedar enamorada d’aquesta autora amb la seva obra “L’elegància de l’eriçó” i esperava que em tornes a sorprendre amb aquesta nova novel·la que ha publicat nou anys després.

La Vida dels Elfs

¿Què tenen en comú la petita Maria, que viu en un remot poblet de la Borgonya, i l’adolescent Clara, que a la mateixa època s’instal·la a Roma per perfeccionar el seu talent per a la música? Aparentment res. En realitat, però, les uneix un lligam secret: cada una, per diferents mitjans, està en contacte amb el món dels elfs. El dia que una greu amenaça pesa sobre l’espècie humana, les dues noies inicien una llarga batalla per frustrar els plans d’un elf esgarriat.

Aquest és el resum que podem llegir a la contraportada del llibre, es tracta d’una història que s’endinsa en el terreny fantàstic i ens ensenya, de la mà d’aquestes dues nenes, que no es coneixen, el camí de l’aprenentatge per descobrir qui som i com les nostres accions poden salvar-nos o destruir-nos. Una lluita entre el bé i el mal que tots portem amb nosaltres.

He de dir amb total sinceritat que em va costar molt entrar-hi, no és una novel·la fàcil, ja que combina la màgia, la poesia i la fantasia com si és tractes d’un difícil conte per a nens grans.

Muriel Barbery va néixer a Casablanca l’any 1969, és professora de filosofia i autora de novel·les d’èxit com Una llaminadura i L’elegància de l’eriçó que ha venut 6 milions d’exemplars a tot el món i del que es va fer la versió cinematogràfica de la directora francesa Mona Achache.

  “La recerca de la innocència no deixa d’interpel·lar-me, i l’única manera de retrobar-la és en els infants, que han preservat la capacitat d’encantament davant del món.”

Elf i Cargol

Deixa un comentari