– Dansa – BARBARIANS – Hofesh Shechter company – Mercat de les Flors – Sala MAC (🐌🐌🐌🐌) – 06/02/2016

Hofesh Shechter ha presentat al Mercat de les Flors una trilogia de dansa, sota el nom de BARBARIANS, en el que sembla que parla de l’animalitat dels homes però també de la seva crisi dels quaranta, com ell mateix expressa en el transcurs de l’espectacle, amb la seva veu en off.

Com ja vaig explicar a la meva crònica de la seva roda de premsa, publicada la mateixa tarda del dia 3 de febrer, aquestes 3 coreografies són ben diferents i creades sense cap lligam aparent entre novembre del 2014 i juliol del 2015; el dia de la roda de premsa ens va comentar que volien parlar també sobre la intimitat, la passió i la banalitat de l’amor.

Un cop vist l’espectacle el resultat ha estat fascinant, malgrat que la ultima part segons el meu punt de vista, desmereix la excel·lencia de les dues primeres.

1 – The Barabarians in love  (🐌🐌🐌🐌)

Es tracta d’una coreografia elegant i intimista per a 6 intèrprets (en els primers moments 7), que comença de forma espectacular amb una inesperada dansa on són els raigs de llum dels focus que dansen, amb els ballarins estàtics, que van apareixent com per art de màgia a diferents llocs de l’espai escènic; a la poca estona sí que amb la seva dansa enèrgica i amb gesticulació nerviosa, reconeixem de seguida la forma de treballar d’aquesta companyia; ens va emocionar des del minut zero, malgrat que ens van sobrar potser les llargues pauses de moviment on el coreògraf intenta transmetre amb paraules els seus pensaments en el moment de crear aquesta coreografia i amb els ballarins en posició estàtica; una música eclesiàstica barroca (inclosa una del mestre Jordi Savall), acompanya a gran volum els moviments dels ballarins vestits de blanc, que es mouen gairebé sempre en grup, deixant de banda el treball individualitzat.

Barbarians - Mercat de les Flors 2

2 – tHE bAD (🐌🐌🐌🐌🐌)

Una explosió volàtil de ritmes dubstep per a una coreografia quasi urbana amb cinc intèrprets. És aquesta la coreografia que ens va agradar més i potser perquè va estar creada a base d’improvisacions i els seus moviments estan menys pensats. Enfundats en uns mallots daurats, els seus cossos gairebé donen una imatge d’aparent nuesa que afavoreix molt els moviments de tots els muscles del seu cos. Aquesta coreografia ens fa fascinar per la seva bellesa però també la seva perfectíssima sincronia dels moviments dels 5 ballarins, que van tornar a dansar en un treball de conjunt com en la primera d’aquesta trilogia.

BARBARIANS - Mercat de les Flors

3 – Two completely different angles of the same fucking thing (🐌🐌)

Un duet, que ens va decebre força; ens va donar la sensació de què va ser creada especialment en un intent de voler lligar-la amb les dues anteriors, amb aparicions puntuals d’una part dels ballarins d’aquestes. Coreogràficament no ens va acabar d’agradar, malgrat que el treball de la ballarina protagonista d’aquest duet, va estar esplèndid.

Encara no entenem el perquè el dia de la roda de premsa, va comentar que ell considera que el plat principal és el duet final i que les altres dues coreografies són una mena de preparació per arribar-hi.

Malgrat que aquestes postres han estat amargues, sumem una altra sessió de dansa en la què vàrem gaudir de valent.

Interpretada per Hofesh Shechter Company 
Ballarins Paula Alonso Gómez, Chien-Ming Chang, Frédéric Despierre, Bruno Guillore, Yeji Kim, Erion Kruja, Merel Lammers, Attila Ronai, Hannah Shepherd, Diogo Sousa
Manager tècnic Lawrie McLennan; Re—il·luminació Alan Valentine; Enginyer so Jonathan Beattie; Manager escenari Holly Gould
Coproducció  Sadler’s Wells London, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Théâtre de la Ville – Paris, Berliner Festspiele – Foreign Affairs, Maison de la Danse- Lyon, Festival d’Avignon, HOME Manchester, Festspielhaus, St Pölten (inclou una residència artística de the barbarians in love) i Hessisches Staatsballett, Staaststheater Darmstadt / Wiesbaden.

cargol-dansaire

Leave a Reply