– Teatre – UN TRAMVIA ANOMENAT DESIG (馃悓馃悓馃悓 + 馃悮) – Sala Muntaner – 27/01/2016

Ens feia especial il路lusi贸 poder veure aquesta nova proposta de la companyia Les Antonietes, perqu猫 ens han agradat molt les ultimes produccions que ens han presentat; aquesta tamb茅 ha estat for莽a satisfact貌ria especialment per les seves magn铆fiques interpretacions i per una senzilla per貌 acurada posada en escena; malgrat aix貌 tamb茅 hem de dir que NO ens ha agradat gens aquesta Un tramvia anomenat desig - Sala Muntaner - cartellversi贸 tant i tan resumida d’Oriol Tarras贸n, ja que considerem que l’ha deixat simplement en l’esquelet del seu argument, malmetent molts dels excel路lents di脿legs que cont茅 l’obra original, i per tant no acabant d’aprofundir en l’interior dels personatges, com caldria fer, per entendre el perqu猫 del seu comportament… i 茅s precisament aix貌, el que no ens acaba de conv猫ncer.

Aix铆 com nosaltres no som massa amants d’anar a menjar als locals on se serveix “fast food”, encara ens agrada menys que se serveixi aquesta mena de “fast teatre” en un intent de fer-ho segurament m茅s comercial i d’aquesta manera arribar m茅s f脿cilment a un p煤blic que no est脿 massa disposat a aguantar assegut al teatre les m茅s de 3 hores que pot durar la seva versi贸 original. Potser est脿 massa propera per nosaltres l’extraordin脿ria versi贸 que ens va oferir l’any passat el National Theater de Londres i que v脿rem poder veure subtitulada al cinema a la nostra ciutat, de la que tamb茅 en el seu dia, v脿rem escriure una cr貌nica que us deixem enlla莽ada聽aqu铆.

A “un tramvia anomenat desig“, Tennesse Williams, com segurament ja sabeu tots,聽 ens explica una hist貌ria d鈥檃mor i de desamor, que posa cara a cara la fredor de Stanley Kowalsky i la “innoc猫ncia” quasi malaltissa de Blanche Dubois. I 茅s que, en la seva condici贸 de mestre del teatre americ脿, Tennesse Williams no descriu personatges, sin贸 que crea veritables 茅ssers humans carregats d鈥檌mpulsos, egoismes i tendreses. Brots de vida trasplantats al paper, a l鈥檈scenari o a una pantalla de cinema.

D猫iem abans, que el que SI ens va agradar i molt, s贸n les interpretacions, …. totes elles, per貌 molt especialment la de l’actriu Annabel Castan, gaireb茅 sublim en el seu paper de Blanche Dubois. Cal destacar tamb茅 el treball de Jorge Albuerne que encara que prov茅 del m贸n del circ, tamb茅 茅s actor, perqu猫 ha protagonitzat unes quantes performances, malgrat que mai havia tingut l’oportunitat fins ara d’interpretar un paper de text amb el que ha d’interactuar amb la resta d’actors; en aquesta proposta teatral, 茅s l’煤nic personatge que parla en castell脿, cosa que ha estat for莽a criticat pels mitjans i que jo personalment trobo del m茅s normal, si pensem en la societat en la que vivim, quan alternem en una mateixa taula familiar els dos idiomes, castell脿 i catal脿 i gaireb茅 sense adonar-nos.

Un tramvia anomenat desig - Sala Muntaner - 1

V脿rem tenir la sort de poder fer una xerrada amb els actors en finalitzar la funci贸, cosa que agra茂m infinitament.

Autor:聽Tennessee Williams
Direcci贸: 聽Oriol Tarras贸n
Int猫rprets: Annabel Castan,聽Pepo Blasco,聽Jorge Albuerne聽聽i Mireia Illamola

Cargol desitjat

Leave a Reply