– Teatre – LOS CHARLATANES (🐌🐌🐌 + 🐚) – Cia El Astillero – Teatre Tantarantana – 24/01/2016

El VI Cicle de Companyies en Xarxa ha apropat al teatre Tantarantana les propostes de quatre de les companyies més solvents i amb més recorregut del circuit teatral independent d’arreu del territori espanyol. D’aquestes propostes nosaltres diumenge passat, vàrem poder veure LOS CHARLATANES de Teatro del Astillero de Madrid.

Teatro del Astillero ha celebrat els vint anys d’existència l’any 2015 i és, segons ells mateixos manifesten, l’única companyia formada solament per autors de teatre. És també un espai per a la reflexió, l’assaig i la recerca de nous recursos de textualitat dramàtica.

This slideshow requires JavaScript.

Al planeta Mart hi ha establerta una colònia de pioners de la terra que estan sotmesos a la dictadura de Hynkel i Napaloni, que volen imposar el capitalisme i convertir a tots els habitants del planeta en persones emprenedores per decret. El caos a Mart és total i la situació ha portat a la disbauxa i el pillatge com a forma de viure.

Per intentar trobar una solució dos marcians, el capità Scarlett i Lady Penélope fugen del planeta i aterren al planeta Terra per entregar un missatge, i per això es fan passar per gestors culturals. Els dos personatges ho són de dues sèries angleses de gran èxit: “Thunderbirds” i “Captain Scarlett and The Mysterons”. Lady Penelope és especialista en antiterrorisme i el Capità Scarlett és indestructible.

Amb aquests dos protagonistes i un tercer que interpreta diferents rols s’ha construït LOS CHARLATANES, obra feta de nombroses peces curtes on amb humor ens mostren com els artistes han de lluitar per sobreviure en l’entorn cultural actual.

Una obra dedicada a tots els dramaturgs del món i que està inspirada en la feina dels gestors culturals, dels distribuïdors, dels productors i dels programadors. També està dedicada als polítics responsables de la precària situació cultural. Ells fan sortir a tots aquests personatges a escena amb l’única finalitat de ridiculitzar-los. Per mitjà de l’humor van denunciant d’una forma “delicada” tots els desequilibris del panorama cultural i intenten mostrar que, segur, ha d’existir un espai per les arts escèniques.

This slideshow requires JavaScript.

La interpretació coral dels tres actors és àgil i molt…. molt divertida, amb canvis constants de vestuari concordants amb el personatge que representen en cada moment; hem de destacar però, que el treball escènic del actor Daniel Martos al que no coneixíem pas, ens va literalment “seduir”.

Los Charlatanes és una obra escrita en col·lectiu que ens ha fet passar una molt bona estona, malgrat que sovint parlen de personatges que no coneixem gaire perquè són de l’entorn madrileny o de televisions estatals que nosaltres no solem veure.

No podem deixar d’agrair aquesta iniciativa del Tantarantana que ens permet accedir a peces interessants i formes de fer teatre diferents.

Dramaturgia: Inmaculada Alvear, Yolanda Dorado, Luis Miguel González i Daniel Martos.
Director: Luis Miguel González Cruz
Intèrprets: Nuria Benet, Eugenio Gómez i Daniel Martos
Disseny il.luminació: Miguel Angel Camacho
Productora: Vinka Mendieta Cabrera
Històries fascinants de Teatre que agraden fins i tot als CARGOLS

Històries fascinants de Teatre que agraden fins i tot als CARGOLS

Leave a Reply