– Roda de premsa – RENT, El Musical – L’Aliança del Poblenou – 20/01/2016

Dimecres al matí, vaig poder assistir a la roda de premsa d’un espectacle musical que em feia especial il·lusió; es tracta de RENT, El Musical que fa uns quants anys ja vàrem poder veure en la seva versió castellana al Teatre Principal (any 1.999). Llavors el seu principal protagonista, Mark Coen, era interpretat per Daniel Anglès, que ha estat un dels principals promotors per portar de nou als escenaris de Barcelona, aquesta nova versió en català totalment renovada i que ell mateix dirigeix.

Roda de premsa - RENT, El Musical - 1

Han volgut fer-ho precisament ara que farà 20 anys que es va començar a representar al New York Theatre Workshop del Off-Broadway, i per tal de celebrar-ho com cal, la seva estrena a Barcelona serà el mateix 26 de gener, 20 anys exactes després. Nosaltres els Voltaires, tindrem la sort de poder assistir a aquesta gala tan especial.

Aquella estrena hauria d’haver estat un dia abans, però la tràgica mort sobtada del seu autor, el jove i aleshores desconegut Jonathan Larson, va fer enrederir la seva estrena. L’espectacle es va convertir ràpidament en un fenomen que va canviar la història del gènere i va connectar amb una nova generació que s’identificava amb aquests personatges que lluiten per mantenir el seu entorn, amenaçat per la malaltia i la mort, que s’aferren a la vida, que desperten el seu costat més creatiu i, sobretot, que compten la seva vida en moments d’amor.

De l’off-Broadway a Broadway. Llistes inacabables de premis a tot el món, inclòs el Pulitzer. Dotze anys ininterromputs en cartell a la Gran Ciutat, convertint-se en el 10è musical de més èxit de tots els temps. Una pel·lícula l’any 2005.

This slideshow requires JavaScript.

Ha estat el mateix Daniel Anglès el que ens ha presentat i explicat tota l’evolució del procés creatiu que va començar a posar fil a l’agulla fa aproximadament fa un parell d’anys a partir d’un dinar d’amics amb Víctor Arbelo, Nil Bofill i Albert Bolea, als que els hi feia especial il·lusió protagonitzar de nou RENT.

El camí fins aquí no ha estat gens fàcil i per començar han hagut de lluitar per convèncer i obtenir els permisos per portar-la de nou als escenaris; després ha estat una suma de complicitats per tal de formar una empresa que han anomenat “No Day But Today” en homenatge a RENT, empresa amb la qual pretenen continuar amb altres projectes posteriors.

Comenta que amb tothom amb qui ha parlat els ha donat el seu suport i els ha animat a tirar endavant, tant els que han pujat al vaixell com els que finalment no ho han pogut fer.  …. i diu “En algun moment de la meva vida vaig decidir que tot era possible, que tot s’havia d’intentar. I som aquí. Fent. La frase que més m’agrada de l’obra la diu Mark Cohen, el personatge que vaig interpretar: “el contrari a la guerra no és la pau: és la creació”.  És temps de canvis. I no crec en la guerra, així que…

This slideshow requires JavaScript.

Han tingut 3 o 4 ofertes de teatres grans i cèntrics de la ciutat de Barcelona perquè es poguessin representar les funcions de RENT, però en sortir la possibilitat de fer-ho al Teatre de l’Aliança del Poblenou van optar per aquest últim; comenta que no entén com un Teatre d’aquestes característiques, amb un escenari gran i una capacitat envejable, està encara fora del circuit comercial dels Teatres de Barcelona. A més a més d’això, creu que és una bona forma de rememorar aquell OFF Broadway, en el que va ser estrenat…. ara també en un barri ple de vida artística encara que allunyat del centre de la ciutat.

Ens ha fet saber que l’equip està format per unes 50 persones, de les quals 17 són actors/cantants i 5 músics que interpreten la música en directe.

Ens ha presentat al que ha estat també una de les peces fonamentals d’aquest equip, l’empresari Javier Pérez-Tenessa, fundador i president d’honor d’eDreams, que s’ha incorporat al projecte com a productor.

De moment el compromís que ara mateix tenen és el de representar RENT amb tan sols 40 representacions, però no es tanquen en banda i segons com funcioni tot plegat en plantejar-se allargar-ho o inclús portar-ho a altres ciutats de l’estat, en castellà.

Durant la presentació, hem tingut el plaer de veure en directe la interpretació de dos temes del Musical: “Lloguer” (“Rent”) i “La Vie Bohème”. D’aquest últim us deixo un vídeo que jo mateix he gravat, malgrat que la qualitat del mateix és molt i molt millorable.

Sota la direcció musical de Miquel Tejada i la direcció coreogràfica de Oscar Reyes, els 17 intèrprets que actuaran a partir de demà dissabte (prèvies) són:

Nil Bofill – Mark Coen (Los Miserables) // Víctor Arbelo -Roger Davis (Los Miserables – Per sobre de totes les coses – Mar i Cel) // Mireia Òrrit – Mimi Márquez // Xavi Navarro – Tom Collins (Mar i Cel), Albert Bolea – Angel Dumott (Los Miserables – Low Cost -Dies normals) // Roger Berruezo -Benjamin “Benny” (Cop de Rock – Bella y Bestia – Mar i Cel – El fascinant noi que treia la llenua…) // Queralt Albinyana – Joanne Jefferson (La flauta màgica – Trilogia MoZart – Los Miserables – Hair – La Bella y la Bestia) // Anna Herebia – Maureen Johnson ( La flauta màgica – Trilogia MoZart – Per sobre de totes les coses) // Lu Fabrés // Jana Gómez // Víctor Gómez // Edgar Martínez // Lucía Torres // Iban Valero // Oriol Burés // Marc Gómez // Carol González.

 

Cargols bohemis

Leave a Reply