– Roda de premsa – RENT, El Musical – L’Alian莽a del Poblenou – 20/01/2016

Dimecres al mat铆, vaig poder assistir a la roda de premsa d’un espectacle musical que em feia especial il路lusi贸; es tracta de RENT, El Musical que fa uns quants anys ja v脿rem poder veure en la seva versi贸 castellana al Teatre Principal (any 1.999). Llavors el seu principal protagonista, Mark Coen, era interpretat per Daniel Angl猫s, que ha estat un dels principals promotors per portar de nou als escenaris de Barcelona, aquesta nova versi贸 en catal脿 totalment renovada i que ell mateix dirigeix.

Roda de premsa - RENT, El Musical - 1

Han volgut fer-ho precisament ara que far脿 20 anys que es va comen莽ar a representar al New York Theatre Workshop del Off-Broadway, i per tal de celebrar-ho com cal, la seva estrena a Barcelona ser脿 el mateix 26 de gener, 20 anys exactes despr茅s. Nosaltres els Voltaires, tindrem la sort de poder assistir a aquesta gala tan especial.

Aquella estrena hauria d’haver estat un dia abans, per貌 la tr脿gica mort sobtada del seu autor, el jove i aleshores desconegut Jonathan Larson, va fer enrederir la seva estrena. L鈥檈spectacle es va convertir r脿pidament en un fenomen que va canviar la hist貌ria del g猫nere i va connectar amb una nova generaci贸 que s鈥檌dentificava amb aquests personatges que lluiten per mantenir el seu entorn, amena莽at per la malaltia i la mort, que s鈥檃ferren a la vida, que desperten el seu costat m茅s creatiu i, sobretot, que compten la seva vida en moments d鈥檃mor.

De l鈥檕ff-Broadway a Broadway. Llistes inacabables de premis a tot el m贸n, incl貌s el Pulitzer. Dotze anys ininterromputs en cartell a la Gran Ciutat, convertint-se en el 10猫 musical de m茅s 猫xit de tots els temps. Una pel路l铆cula l鈥檃ny 2005.

This slideshow requires JavaScript.

Ha estat el mateix Daniel Angl猫s el que ens ha presentat i explicat tota l’evoluci贸 del proc茅s creatiu que va comen莽ar a posar fil a l’agulla fa aproximadament fa un parell d’anys a partir d’un dinar d’amics amb V铆ctor Arbelo, Nil Bofill i Albert Bolea, als que els hi feia especial il路lusi贸 protagonitzar de nou RENT.

El cam铆 fins aqu铆 no ha estat gens f脿cil i per comen莽ar han hagut de lluitar per conv猫ncer i obtenir els permisos per portar-la de nou als escenaris; despr茅s ha estat una suma de complicitats per tal de formar una empresa que han anomenat “No Day But Today” en homenatge a RENT, empresa amb la qual pretenen continuar amb altres projectes posteriors.

Comenta que amb tothom amb qui ha parlat els ha donat el seu suport i els ha animat a tirar endavant, tant els que han pujat al vaixell com els que finalment no ho han pogut fer. 聽…. i diu “En algun moment de la meva vida vaig decidir que tot era possible, que tot s鈥檋avia d鈥檌ntentar. I som aqu铆. Fent. La frase que m茅s m鈥檃grada de l鈥檕bra la diu Mark Cohen, el personatge que vaig interpretar: 鈥渆l contrari a la guerra no 茅s la pau: 茅s la creaci贸鈥.聽 脡s temps de canvis. I no crec en la guerra, aix铆 que鈥

This slideshow requires JavaScript.

Han tingut 3 o 4 ofertes de teatres grans i c猫ntrics de la ciutat de Barcelona perqu猫 es poguessin representar les funcions de RENT, per貌 en sortir la possibilitat de fer-ho al Teatre de l’Alian莽a del Poblenou van optar per aquest 煤ltim; comenta que no ent茅n com un Teatre d’aquestes caracter铆stiques, amb un escenari gran i una capacitat envejable, est脿 encara fora del circuit comercial dels Teatres de Barcelona. A m茅s a m茅s d’aix貌, creu que 茅s una bona forma de rememorar aquell OFF Broadway, en el que va ser estrenat…. ara tamb茅 en un barri ple de vida art铆stica encara que allunyat del centre de la ciutat.

Ens ha fet saber que l’equip est脿 format per unes 50 persones, de les quals 17 s贸n actors/cantants i 5 m煤sics que interpreten la m煤sica en directe.

Ens ha presentat al que ha estat tamb茅 una de les peces fonamentals d’aquest equip, l’empresari Javier P茅rez-Tenessa, fundador i president d’honor d’eDreams, que s’ha incorporat al projecte com a productor.

De moment el comprom铆s que ara mateix tenen 茅s el de representar RENT amb tan sols 40 representacions, per貌 no es tanquen en banda i segons com funcioni tot plegat en plantejar-se allargar-ho o incl煤s portar-ho a altres ciutats de l’estat, en castell脿.

Durant la presentaci贸, hem tingut el plaer de veure en directe la interpretaci贸 de dos temes del Musical: 鈥Lloguer鈥 (鈥淩ent鈥) i 鈥La Vie Boh猫me鈥. D’aquest 煤ltim us deixo un v铆deo que jo mateix he gravat, malgrat que la qualitat del mateix 茅s molt i molt millorable.

Sota la direcci贸 musical de Miquel Tejada i la direcci贸 coreogr脿fica de Oscar Reyes, els 17 int猫rprets que actuaran a partir de dem脿 dissabte (pr猫vies) s贸n:

Nil Bofill – Mark Coen (Los Miserables) //聽V铆ctor Arbelo -Roger Davis聽(Los Miserables – Per sobre de totes les coses – Mar i Cel) // Mireia 脪rrit – Mimi M谩rquez //聽Xavi Navarro – Tom Collins (Mar i Cel), Albert Bolea – Angel Dumott (Los Miserables – Low Cost -Dies normals)聽//聽Roger Berruezo -Benjamin 鈥淏enny鈥澛(Cop de Rock – Bella y Bestia – Mar i Cel – El fascinant noi que treia la llenua…) // Queralt Albinyana – Joanne Jefferson聽(La flauta m脿gica – Trilogia MoZart – Los Miserables – Hair – La Bella y la Bestia) // Anna Herebia – Maureen Johnson (聽La flauta m脿gica – Trilogia MoZart –聽Per sobre de totes les coses) // Lu Fabr茅s // Jana G贸mez // V铆ctor G贸mez // Edgar Mart铆nez // Luc铆a Torres // Iban Valero // Oriol Bur茅s // Marc G贸mez // Carol Gonz谩lez.

 

Cargols bohemis

Leave a Reply