– Teatre – BOGES (🐌🐌🐌🐌) – Sala Muntaner – 13/01/2016

A l’escenari de la Sala Muntaner, una sala d’espera de la consulta d’un psiquiatre i dues dones que esperen. La fragilitat enfront de la fortalesa, la deixadesa personal enfront de l’elegància, la dona de casa enfront de l’empresària, la bogeria enfront del seny. Una línia prima les separa.

Amb aquesta obra d’en José Pascual Abellán, dramaturg i diplomat en pedagogia terapèutica, ens posem davant de la bogeria, però no de la bogeria de manual sinó d’una bogeria que tots hem patit o podem patir en algun moment de les nostres vides, aquella que ens trobem quan alguns esdeveniments ens trasbalsen de tal forma que som incapaços de controlar els nostres sentiments, les nostres emocions.

O la bogeria que ens pot provocar la rutina, l’avorriment i la soledat que ens aboca a comportaments mecànics i a l’aïllament.

Boges - Sala Muntaner

Presentat com un drama còmic, Muntsa Rius (Martiri) i Àurea Márquez (Gregoria) són les dues dones amb vides diametralment oposades però amb una característica en comú, la seva bogeria. No deixen de parlar ni un sol moment i acaben despullant-se emocionalment i ens conviden a pensar en el tipus de vida que portem que ens fa oblidar, sovint, que vivim en un món de persones i que tots necessitem afecte i comprensió.

Una senzilla escenografia és suficient per fer més palesa la fredor de la societat i encara fa que destaquin més les magnífiques interpretacions de les dues actrius.

I una pregunta que deixo per respondre: ¿Per què ens fa somriure la bogeria dels altres si potser no ens adonem de la nostra pròpia ?

Nota: Val a dir que a l’estrena, una de les protagonistes era Roser Batalla, que va actuar fins al 3 de gener; després va estar substituïda per l’actriu Àurea Márquez. Aquesta última és la que nosaltres vàrem poder veure…. i va estar magnífica.

Autor: José Pascual Abellán
Direcció: Joan Maria Segura Bernadas
Intèrprets: Muntsa Rius i Àurea Márquez
Escenografía i il.luminació: Marc Salicrú \ Vestuari: Olalla Calvo/Maria Albadalejo \ Espai sonor: Xavier Mestres \ Fotografíes: Carla Fosalba \ Col.laboració imatge: Magda Puig \ Veu enregistrada: Muntsa Rius \ Producció: Carles Roca \ Ajudant de producció: Olalla Calvo \ Assistent de producció: Andrea Quevedo \ Cap tècnic: Eudald Gili \ Regidoria: Olalla Calvo \ Tècnic teatre: Xavi García \ Administració: Teresa Gomez

Deixa un comentari