– Roda de premsa – Programaci贸 1er trimestre 2016 a la Sala HIROSHIMA – 13/01/2016

Aquest dimecres al mat铆, vaig poder assistir tamb茅 a la roda de premsa que la Sala HIROSHIMA ha convocat per presentar la programaci贸 del seu tercer i darrer trimestre abans de fer un any de vida.

mural-fac抬ana-sala-hiroshima

Aquesta programaci贸 es va inaugurar fa uns dies amb la meravellosa actuaci贸 de Manuel Roque (Canad脿) amb l’espectacle DATA, del que ja vaig deixar const脿ncia al blog en aquesta cr貌nica. S’han pogut veure tamb茅 alguns altres espectacles聽que s’han representat abans d’aquesta roda de premsa.

El director art铆stic de la Sala, Gast贸n Core, ens va informar que la resposta del p煤blic vers a HIROSHIMA ha estat fant脿stica des de la seva inauguraci贸, tant en l’脿mbit local de la ciutat com en l’脿mbit dels sectors especialitzats internacionals. Malgrat aix貌 reconeix que encara no han fet un estudi del p煤blic que acudeix amb assidu茂tat i no han treballat amb el tema de la fidelitzaci贸 del mateix, potser creant una mena d’abonament.

Gasto虂n Core, director art铆stic de la Sala HIROSHIMA

Gasto虂n Core, director art铆stic de la Sala HIROSHIMA

La sala vol apostar聽m茅s que mai per artistes emergents i companyies independents que investiguen els nous llenguatges i la tecnologia aplicada a l鈥檈scena, amb una important pres猫ncia d鈥檃rtistes internacionals i amb la participaci贸 de companyies amb una reconeguda traject貌ria professional, com loscorderos:sc o Roger Bernat.

Al llarg de gener:聽

15 gener – col路laboraci贸 amb l鈥橝PDC – Cicle RE MOU TE, on tres joves companyies/artistes realitzaran una revisi贸 sobre coreografies famoses del patrimoni coreogr脿fic de Catalunya. (Dansa)

22, 23 i 24 gener –聽ROGER BERNAT, posar脿 en escena NUMAX-FAGOR-PLUS,聽聽a partir de la seva pe莽a estrenada al Grec 2014. (Teatre – Performance)

28, 30 i 31 generS脫C CHITRANGADA聽de la companyia N脷PURA. Una proposta que s鈥檃propa a la col路lectivitat hind煤 a trav茅s de la conscienciaci贸 sobre els problemes de g猫nere. (una altra dansa)

El mes de febrer est脿 dedicat a dues companyies amb llenguatges molt diferents per貌 amb els que Hiroshima s鈥檌dentifica totalment en dos vessants de la seva l铆nia art铆stica….

4, 6, 7, 11, 13 i 14 febrerLOS CORDEROS:SC amb la seva darrera producci贸聽La Banda del fin del mundo, en col路laboraci贸 amb Miss Q i presentada en una la passada edici贸 de Temporada Alta. (Teatre f铆sic)

18, 20, 21, 25 i 28 febrer –聽聽la companyia ATRESBANDES, que ha aconseguit ja un reconeixement internacional gr脿cies a la seva participaci贸 continuada al Be Festival de Birmingham, porta a Hiroshima la seva pe莽a LOCUS AMOENUS.(Teatre)

El mes de mar莽:聽

6 de mar莽 – concert exclusiu de MISS Q, que presentar脿 nou disc amb can莽ons de la pe莽a de loscorderos:sc i en el que l鈥檃companyaran els visuals de Mademoiselle Oui Oui.

10 i 11 mar莽BRUT, primera pe莽a com a core貌grafa de RAQUEL GUALTERO.(dansa)

12 de mar莽 – 聽segona visita internacional del trimestre amb el singapur猫s DANIEL KOK聽i la seva proposta CHEERLEADER OF EUROPE, una visi贸 脿cida sobre la situaci贸 europea des de la mirada d鈥檜n core貌graf asi脿tic. (dansa – performance)

17 i 19 mar莽 – Hiroshima torna a obrir les portes al circ amb IMAGA i la seva sorprenent FS2 SINFON脥A ESC脡NICA DE LA RELACI脫N,聽on destaca la utilitzaci贸 de la t猫cnica de suspensi贸 capil路lar.

25 i 26 mar莽 – Per Setmana Santa es realitzar脿 una resid猫ncia t猫cnica amb l鈥檃rtista noruec GISLE MARTENS MEYER amb el seu projecte THERE IS NO HERE, HERE, on com a videocreador i m煤sic electr貌nic produeix videoclips en directe. (Videoclip – m煤sica electr貌nica)

30, 31 mar莽 i 1, 2 abrilCHROMA TEATRE, una jove companyia amb un interessant recorregut, presentar脿 la seva darrera producci贸, SAPUCAY, una pe莽a de teatre f铆sic sobre la dona rural. (Teatre f铆sic)

A m茅s a m茅s de totes aquestes propostes de programaci贸, destaca聽una col路laboraci贸聽amb LST LiveSoundTracks, una uni贸 perfecta entre el festival de bandes sonores en viu i la sala Hiroshima. LST realitzar脿 un esdeveniment/concert cada tercer dimarts de mes des de gener fins a maig.

La sala HIROSHIMA comen莽a a treballar per tal de crear un equilibri de representaci贸 en la programaci贸 que es veur脿 reflectit a partir del seg眉ent trimestre. Aquesta representaci贸 ser脿: 35% internacional, 35% local i 30% estatal.

En aquest v铆deo podreu veure un resum de tota la programaci贸 …

La veritat 茅s que la programaci贸 d’aquest trimestre 茅s molt encoratjadora i atractiva, amb unes propostes diferents i alternatives a la resta de sales de la ciutat. Segur que farem un forat per encabir a la nostra agenda alguna d’aquestes propostes.

Cargol alternatiu

Leave a Reply