– Roda de premsa – Programació 1er trimestre 2016 a la Sala HIROSHIMA – 13/01/2016

Aquest dimecres al matí, vaig poder assistir també a la roda de premsa que la Sala HIROSHIMA ha convocat per presentar la programació del seu tercer i darrer trimestre abans de fer un any de vida.

mural-façana-sala-hiroshima

Aquesta programació es va inaugurar fa uns dies amb la meravellosa actuació de Manuel Roque (Canadà) amb l’espectacle DATA, del que ja vaig deixar constància al blog en aquesta crònica. S’han pogut veure també alguns altres espectacles que s’han representat abans d’aquesta roda de premsa.

El director artístic de la Sala, Gastón Core, ens va informar que la resposta del públic vers a HIROSHIMA ha estat fantàstica des de la seva inauguració, tant en l’àmbit local de la ciutat com en l’àmbit dels sectors especialitzats internacionals. Malgrat això reconeix que encara no han fet un estudi del públic que acudeix amb assiduïtat i no han treballat amb el tema de la fidelització del mateix, potser creant una mena d’abonament.

Gastón Core, director artístic de la Sala HIROSHIMA

Gastón Core, director artístic de la Sala HIROSHIMA

La sala vol apostar més que mai per artistes emergents i companyies independents que investiguen els nous llenguatges i la tecnologia aplicada a l’escena, amb una important presència d’artistes internacionals i amb la participació de companyies amb una reconeguda trajectòria professional, com loscorderos:sc o Roger Bernat.

Al llarg de gener: 

15 gener – col·laboració amb l’APDC – Cicle RE MOU TE, on tres joves companyies/artistes realitzaran una revisió sobre coreografies famoses del patrimoni coreogràfic de Catalunya. (Dansa)

22, 23 i 24 gener – ROGER BERNAT, posarà en escena NUMAX-FAGOR-PLUS,  a partir de la seva peça estrenada al Grec 2014. (Teatre – Performance)

28, 30 i 31 generSÓC CHITRANGADA de la companyia NÚPURA. Una proposta que s’apropa a la col·lectivitat hindú a través de la conscienciació sobre els problemes de gènere. (una altra dansa)

El mes de febrer està dedicat a dues companyies amb llenguatges molt diferents però amb els que Hiroshima s’identifica totalment en dos vessants de la seva línia artística….

4, 6, 7, 11, 13 i 14 febrerLOS CORDEROS:SC amb la seva darrera producció La Banda del fin del mundo, en col·laboració amb Miss Q i presentada en una la passada edició de Temporada Alta. (Teatre físic)

18, 20, 21, 25 i 28 febrer –  la companyia ATRESBANDES, que ha aconseguit ja un reconeixement internacional gràcies a la seva participació continuada al Be Festival de Birmingham, porta a Hiroshima la seva peça LOCUS AMOENUS.(Teatre)

El mes de març: 

6 de març – concert exclusiu de MISS Q, que presentarà nou disc amb cançons de la peça de loscorderos:sc i en el que l’acompanyaran els visuals de Mademoiselle Oui Oui.

10 i 11 marçBRUT, primera peça com a coreògrafa de RAQUEL GUALTERO.(dansa)

12 de març –  segona visita internacional del trimestre amb el singapurès DANIEL KOK i la seva proposta CHEERLEADER OF EUROPE, una visió àcida sobre la situació europea des de la mirada d’un coreògraf asiàtic. (dansa – performance)

17 i 19 març – Hiroshima torna a obrir les portes al circ amb IMAGA i la seva sorprenent FS2 SINFONÍA ESCÉNICA DE LA RELACIÓN, on destaca la utilització de la tècnica de suspensió capil·lar.

25 i 26 març – Per Setmana Santa es realitzarà una residència tècnica amb l’artista noruec GISLE MARTENS MEYER amb el seu projecte THERE IS NO HERE, HERE, on com a videocreador i músic electrònic produeix videoclips en directe. (Videoclip – música electrònica)

30, 31 març i 1, 2 abrilCHROMA TEATRE, una jove companyia amb un interessant recorregut, presentarà la seva darrera producció, SAPUCAY, una peça de teatre físic sobre la dona rural. (Teatre físic)

A més a més de totes aquestes propostes de programació, destaca una col·laboració  amb LST LiveSoundTracks, una unió perfecta entre el festival de bandes sonores en viu i la sala Hiroshima. LST realitzarà un esdeveniment/concert cada tercer dimarts de mes des de gener fins a maig.

La sala HIROSHIMA comença a treballar per tal de crear un equilibri de representació en la programació que es veurà reflectit a partir del següent trimestre. Aquesta representació serà: 35% internacional, 35% local i 30% estatal.

En aquest vídeo podreu veure un resum de tota la programació …

La veritat és que la programació d’aquest trimestre és molt encoratjadora i atractiva, amb unes propostes diferents i alternatives a la resta de sales de la ciutat. Segur que farem un forat per encabir a la nostra agenda alguna d’aquestes propostes.

Cargol alternatiu

Leave a Reply