– Teatre – HAMLET (🐌🐌🐌 + 🐚) – Sala Atrium – 12/01/2016

La temporada passada no vam poder “encabir” aquesta producció a la nostra premuda agenda i aquesta temporada ens hem vist “forçats” a anar-hi l’ultima setmana i en la seva versió castellana … però per sort hem pogut anar i hem de dir que ens ha agradat molt.

Es tracta d’una revisió de l’obra de Shakespeare respectant el text clàssic, amb traducció de Joan Sellent en la versió catalana (que no hem pogut veure), i que els directors Marc Chornet i Raimon Molins han portat a l’actualitat.

Hamlet - Sala Atrium

L’escenografia, la música i els mateixos personatges marquen aquesta actualització: una passarel·la de fusta, amb tres nivells d’alçada i que es desplacen conformant diferents escenaris i mostrant sota ells un canal d’aigua, amb un pes important al llarg de la representació.

Hamlet, magníficament interpretat per Raimon Molins, es passeja fent anotacions en el seu diari, anotacions que parlen de la mort del seu pare i de les seves sospites envers la seva mare i el seu oncle. Però en aquesta versió el diari és una càmera de vídeo que es converteix en una gravadora dels seus pensaments, en el mitjà de comunicació amb l’esperit del seu pare i al mateix temps és el vehicle per expressar els seus sentiments a Ofèlia.

Hamlet 1 - Sala Atrium

També és remarcable la posada en escena amb moments molt destacats com el trànsit a la bogeria de Hamlet amb el ball i cant de tots els intèrprets, l’enterrament d’Ofèlia on l’aigua simbolitza la terra o la lluita a mort entre Laertes i Hamlet, situats a banda i banda de la sala.

Ens han agradat molt les interpretacions de tots els actors destacant especialment Xavi Torra que interpreta el doble paper del fidel Horaci i el bel·ligerant Laertes. També molt destacable Jordi Llordella que interpreta diferents personatges, Poloni, l’enterramorts, Caronte, … amb un gran control de les diferents veus.

Hamlet 2 - Sala Atrium

Hamlet 3 - Sala AtriumAquesta versió de Hamlet de la Companyia Sala Atrium i projecte Ingenu, ens ha transportat a una atmosfera de bogeria i de lucidesa, de realisme i de fantasia, de llums i d’ombres, pròpies de l’obra de Shakespeare.

I de nou han desfilat davant nostre els grans temes universals com són l’amor, la traïció, la gelosia, l’enveja, la família, la monarquia, el poder, la religió, …. de la mà d’aquest clàssic renovat, d’un Hamlet que forma part de la nostra historia.

Autor : William Shakespeare
Dramaturgia i direcció : Marc Chornet i Raimon Molins
Intèrprets : Alba José (Gertudis), Marc Rius (Claudi), Xavier Torra (Horaci-Laertes), Queralt Casasayas (Ofèlia), Jordi Jordella (Poloni), Raimon Molins (Hamlet)
Ajudant de direcció: Neus Pàmies\ Veu en off: Lluis Marco \ Escenografía: Marc Chornet i Raimon Molins \ Vestuari: Gloria Viguer \ Disseny de llums: Justo Gallego  \ Audiovisuals: Marc Chornet \ Espai sonor: Raimon Molins \ Assessorament de moviment: Maria Salarich \ Fotografía cartell: Andrea Torres \ Cap técnic del teatre: Xavier Albart
Una coproducció d’Atrium Produccions i la Nau Ivanow

Hamlet i Cargol

2 pensaments a “– Teatre – HAMLET (🐌🐌🐌 + 🐚) – Sala Atrium – 12/01/2016

 1. Imma C.

  Hoola!
  Ja veig que us ha agradat aquest HAMLET, a mi en el seu moment molt.Recordo especialment l´actriu que feia d´Ofèlia.
  Informar-vos que demà dillus a 2/4 de 7 de la tarda la Laura Borràs parlarà sobre HAMLET a la Institució de les Lletres catalanes. Molt recomenable!

  Respon
  1. Imma Barba

   Ens hagues agradat veure la versió en català però no vam poder encabir-ho.
   Impossible anar-hi a la xerrada de la Laura Borràs, dema dilluns tenim una altra sessió dels oficis del teatre al Teatre Lliure. Gràcies !!!!!!

   Respon

Deixa un comentari