– Teatre – LA BOH脠MIA (馃悓馃悓馃悓馃悓) – La Seca – Sala Palau i Fabre – 08/01/2016

Ja fa uns mesos, al maig de l’any passat v脿rem ser convidats per un dels protagonistes a assistir a una representaci贸 d’aquesta聽producci贸, que es representava aleshores聽a L’Auditori Can Roig i Torras; llavors no va poder ser per problemes de la nostra agenda. Ara hem tingut una segona oportunitat i l’hem pogut aprofitar malgrat que tenim agendats 31 espectacles en els pr貌xims 30 dies…. una aut猫ntica bogeria, si, si, … som conscients de la nostra greu malaltia.

Ahir divendres v脿rem assistir a l’estrena d’aquest espectacle a La Seca, espai Brossa i tamb茅 a la primera funci贸 de la programaci贸 estable a la nova sala Palau i Fabre, que a partir d’ara tots els caps de setmana estar脿 viva al costat de les dues altres Sales de La Seca.

La Bohe虁mia - La Seca 1

LA 聽BOH脠MIA es tracta d’un concert teatralitzat, amb cl脿ssics de la Chanson Fran莽aise, condimentats amb algun toc de poesia de l’猫poca,聽fet de manera artesanal i amb tota la passi贸聽dels seus protagonistes, que ens ha deixat clavats a les butaques i absolutament fascinats….. “gallina de piel” !!!

L’any 2010, en V铆ctor Vela, la Xuel D铆az i l’脷rsula Garrido, estudiants de primer d’interpretaci贸 de l’Institut de Teatre, assisteixen com a p煤blic al taller boh猫mia, dirigit per Agust铆 Humet.

En sortir, els tres coincideixen que 茅s un espectacle d’una gran sensibilitat i bon gust, no nom茅s pels textos i la m煤sica, sin贸 per la posada en escena i la direcci贸 dels actors. A m茅s, la tem脿tica que tracta els interessa especialment.

Ara, despr茅s de 5 anys d’aquell taller i d’haver finalitzat els seus estudis, la Xuel, el V铆ctor i l’脷rsula decideixen proposar-li a Agust铆 Humet que torni a dirigir aquest espectacle per貌 de forma professional. Li proposen que reprengui tot el material (m煤sica, textos, disseny d’escenografia, etc.) i el posi a l’escenari amb ells tres de protagonistes.

El resultat ha estat francament extraordinari i en bona part tamb茅 a l’entrega dels seus tres protagonistes, que posseeixen una molt bona veu i que al mateix temps saben interpretar com a actors i d’una forma molt cre茂ble els personatges d’aquesta part de la hist貌ria de la m煤sica聽francesa que tots coneixem prou b茅.

Una vegada m茅s es demostra que per fer un espectacle de Teatre Musical de qualitat, no fan falta grans pressupostos i grans escenografies…. i de nou un espectacle de petit format, ben constru茂t i fet des de l’amor m茅s profund per aquest g猫nere, passa la m脿 per la cara als grans Teatres de casa nostre…. i el m茅s important… a uns preus absolutament populars.

La Bohe虁mia - La Seca 3

El repertori es el seg眉ent: Els Poetes (L茅o Ferr茅) – Qu猫 puc fer sense tu (Louis Aragon i Jean Ferrat) – La vida es torna Rosa (Edith Piaf i Louis Guglielmi) – La vida d’artista (L茅o Ferr茅) – L’acordionista (Michel Emer) – Padam, Padam (Henri Content i Norbert Glanzbert) – Sota el cel de Par铆s (Hubert Giraud i Jean Dr茅jac) – Himne a l’amor (Edith Piaf i Marguerite Monnot) – La mala reputaci贸 (Georges Brassens) – Per fer el retrat d’un ocell (Jacques Pr茅vert) – El foraster (Georges Moustaki) – Ep, taxi, segueixi aquell pardal (Richard Rivgauche) – La noia del metro (an贸nim) – La can莽贸 dels vells amants (Jacques Brel i G茅rard Jouannest) – Rimes femenines (Pierre Phhillippe i Juliette Nouredinne) – Milord (Georges Moiustaki i Marguerite Monnot) – No em lamento de res (Michel Vaucaire i Charles Dumont) – Filles de … (Jaques Brel) – La boh猫mia (Jacques Plante i Charles Aznavour)

Ep taxi ! Segueixi aquell pardal

El seu vol ens crida, ens convida, ens d贸na la m脿,

potser no sap on va, per貌 茅s on jo vull anar.聽

Una posada en escena senzilla per貌 d’una gran exquisidesa, que es basa amb una escenografia simple de tres cavallets de pintura tapats quan s’inicia l’espectacle per uns simples llen莽ols blancs…. tres pintors que treballen els “seus quadres” amb les seves veus i interpretacions… i que es tornen a tapar quan acaba l’espectacle.

La Bohe虁mia - La Seca 2

La m煤sica 茅s en directe i interpretada b脿sicament per un gran especialista en l’acordi贸, en Manel L贸pez …. i en alguna ocasi贸 tamb茅 pel protagonista mascul铆 dels cantants/actors, en V铆ctor Vela, a la flauta travessera.

Feu-me cas… no us perdeu aquesta petita joia, que de ben segur, us posar脿 tamb茅 “gallina de piel”…. com a nosaltres.

Direcci贸 i dramat煤rgia: Agust铆 Humet
Int猫rprets:聽 Xuel D铆az, 脷rsula Garrido i V铆ctor Vela
M煤sics: Manel L贸pez i V铆ctor Vela
Escenografia, vestuari i Producci贸:聽 Companyia La Boh猫mia //聽Producci贸 Executiva:聽 脌frica Estr铆ngana

Cargol Parisenc

Un pensament a “– Teatre – LA BOH脠MIA (馃悓馃悓馃悓馃悓) – La Seca – Sala Palau i Fabre – 08/01/2016

  1. Retroenlla莽: Cr铆tica de La Boh猫mia (La Seca-Espai Brossa) | Xuel D铆az

Leave a Reply