– Voltar per la Literatura – L’ESTACIÓ DE LES FLORS ENCESES (🐌🐌🐌) de Sarah Lark – 01/01/2016

Amb aquesta novel·la Christiana Gohl, amb el pseudònim de Sarah Lark, inicia la Trilogia del Foc, situada també a Nova Zelanda sobre un rerefons històric. Tot i que és el primer d’una trilogia es pot llegir de forma totalment independent.

22C-6-20151107090351

En aquesta història la família de la Ida decideix d’emigrar a Nova Zelanda amb el somni d’una vida millor. Però en arribar a l’Illa Sud res no és el que esperaven i les seves vides faran un gir inesperat.

Ens explica la història dels passatgers del Sankt Paulidorf i els començaments de la cria d’ovelles a Nova Zelanda. El viatge dels 153 emigrants en un vaixell de guerra que s’havia rehabilitat per transportar passatgers. Un vaixell de tres pals que amb vent favorable navegava amb setze veles. Van travessar l’Atlàntic i després de navegar durant setmanes van fer una estada de vint-i-quatre dies a Salvador de Bahia abans d’emprendre la segona part de la travessia, dos mesos i mig més per arribar a Nova Zelanda.

Ens descriu els enfrontaments amb la població autòctona per la possessió de les terres i les vivències dels emigrants alemanys, majoritàriament treballadors d’ofici amb les seves famílies, que tenien molt d’interès a romandre junts creant una nova comunitat.

La figura del mediador apareix com a necessària per dialogar amb els maoris i arribar a una entesa de convivència. Els personatges imaginaris es barregen amb personatges reals component una trama d’amors i desamors i de barreges culturals que m’han donat moltes estones de lectura entretinguda.sarah-lark

Christiana Gohl va néixer a Bochum (Alamània) l’any 1958 i escriu sota els pseudònims de Sarah Lark, Ricarda Jordan i Elisabeth Rotenberb.

Va visitar Espanya com a turista i va decidir instal·lar-se al nostre país a la província d’Almeria on viu en una casa de camp dedicada a l’escriptura. Va exercir de periodista i de guia turística.

Flor encesa i cargol

Deixa un comentari