– Voltar per la Literatura – L’ESTACI脫 DE LES FLORS ENCESES (馃悓馃悓馃悓) de Sarah Lark – 01/01/2016

Amb aquesta novel路la Christiana Gohl, amb el pseud貌nim de Sarah Lark, inicia la Trilogia del Foc, situada tamb茅 a Nova Zelanda sobre un rerefons hist貌ric. Tot i que 茅s el primer d鈥檜na trilogia es pot llegir de forma totalment independent.

22C-6-20151107090351

En aquesta hist貌ria la fam铆lia de la Ida decideix d鈥檈migrar a Nova Zelanda amb el somni d鈥檜na vida millor. Per貌 en arribar a l鈥橧lla Sud res no 茅s el que esperaven i les seves vides faran un gir inesperat.

Ens explica la hist貌ria dels passatgers del Sankt Paulidorf i els comen莽aments de la cria d鈥檕velles a Nova Zelanda. El viatge dels 153 emigrants en un vaixell de guerra que s鈥檋avia rehabilitat per transportar passatgers. Un vaixell de tres pals que amb vent favorable navegava amb setze veles. Van travessar l鈥橝tl脿ntic i despr茅s de navegar durant setmanes van fer una estada de vint-i-quatre dies a Salvador de Bahia abans d鈥檈mprendre la segona part de la travessia, dos mesos i mig m茅s per arribar a Nova Zelanda.

Ens descriu els enfrontaments amb la poblaci贸 aut貌ctona per la possessi贸 de les terres i les viv猫ncies dels emigrants alemanys, majorit脿riament treballadors d鈥檕fici amb les seves fam铆lies, que tenien molt d鈥檌nter猫s a romandre junts creant una nova comunitat.

La figura del mediador apareix com a necess脿ria per dialogar amb els maoris i arribar a una entesa de conviv猫ncia. Els personatges imaginaris es barregen amb personatges reals component una trama d鈥檃mors i desamors i de barreges culturals que m鈥檋an donat moltes estones de lectura entretinguda.sarah-lark

Christiana Gohl va n茅ixer a Bochum (Alam脿nia) l’any 1958 i escriu sota els pseud貌nims de Sarah Lark, Ricarda Jordan i Elisabeth Rotenberb.

Va visitar Espanya com a turista i va decidir instal路lar-se al nostre pa铆s a la prov铆ncia d鈥橝lmeria on viu en una casa de camp dedicada a l’escriptura. Va exercir de periodista i de guia tur铆stica.

Flor encesa i cargol

Leave a Reply