– Teatre – [HULLU] – Blick Theatre (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Mercat de les Flors – Sala MAC – 27/12/2015

Diumenge a la tarda ens vam apropar al Mercat de les Flors per veure el primer espectacle programat, dins del cicle de creaci贸 esc猫nica, anomenat OH! PO脠TIQUES DE LA IL路LUSI脫. Es tracta d鈥檜na programaci贸 amb propostes d鈥檃rtistes singulars que s鈥檈xpressen a trav茅s de la paraula, els objectes, la m煤sica i el moviment.

131213_ab_2020-37dfb

Aquest primer espectacle [HULLU] 茅s una proposta de la companyia francesa Blick Th猫芒tre, resultat d鈥檜na investigaci贸 sobre els trastorns mentals en general i l鈥檃utisme en particular; es tracta d’una invitaci贸 a sortir del que 茅s habitual per experimentar la relaci贸 amb els altres des d鈥檜na perspectiva peculiar, diferent de la humana.

脡s un teatre gestual on no hi ha ni una sola paraula, nom茅s els moviments dels tres int猫rprets dalt l鈥檈scenari i les faccions tan expressives dels titelles aconsegueixen transmetre tot el que ens volen dir. Les mans i peus dels titelles s贸n les dels int猫rprets i la marionetista, i aix貌 els hi d贸na una autenticitat i m脿gia realment indescriptible.

This slideshow requires JavaScript.

Lo茂c Apard i Johanna Ehlert treballen junts des del 1999 i l鈥檃ny 2005 s鈥檌ncorpora Matthieu Siefridt per la creaci贸 col路lectiva de l’espectacle Court-Miracles, que encara avui continua en gira. Aquesta experi猫ncia els porta a crear la companyia Blick Th茅芒tre a la que s鈥檌ncorpora Dominique Habouzit amb la seva particular visi贸 de les diferencies del comportament hum脿 en situacions extremes.

Hullu - Blick Theatre 2Hullu 茅s un mot finland猫s que vol dir boig i identifica a les persones amb un comportament diferent del de la resta de membres d鈥檜na comunitat.

En el m贸n hi ha gent de tot tipus que conviuen sense problemes per貌 sovint sense entendre鈥檚. I de vegades aquesta falta d鈥檈ntesa, de comprensi贸 envers els altres, fan sorgir les friccions o els conflictes, per貌 tamb茅 fan sorgir aliances i fa que la gent en determinades situacions es doni un cop de m脿.

Amb aquesta proposta ens volen posar de manifest els enlla莽os complexes que mantenen els membres d鈥檜na comunitat. Les fronteres entre l鈥檈strany i el normal son molt fines. Els l铆mits entre el cos i les titelles tamb茅.

Un muntatge espectacular amb uns titelles tendres i 鈥渉umans鈥 ens ha donat escenes d鈥檜na bellesa incre茂ble.

This slideshow requires JavaScript.

Una primera escena on ella, la persona que 茅s diferent, est脿 asseguda entre dues persones que intenten que es comporti segons les normes establertes. Una corda del sostre i un fos en negre, 茅s el s铆mbol del fet que ella entra i surt del seu m贸n particular poblat d鈥檃ltres 茅ssers que incansablement construeixen una muralla de capses de cart贸 on ella acaba refugiant-se i que es mostra inaccessible a les persones 鈥渘ormals鈥. Tot el proc茅s de construcci贸 d鈥檃questa muralla, el transport de les capses pels titelles en mil i una postures i moviments 茅s del millor que hem vist en temps.

La mirada sobre els que s贸n diferents poden arribar a anul路lar una persona que ha d鈥檈vadir-se d鈥檜na realitat que l’encotilla crea’n un m贸n imaginari que acaba atrapant als que aparentaven normalitat.

La m煤sica i el joc de llums ha fet per nosaltres un [Hullu] mereixedor sense dubtar de la m脿xima valoraci贸 en el nostre particular llenguatge cargolaire.

Autors: Lo茂c Apard, Johanna Ehlert, S茅bastien Gu茅rive, Dominique Habouzit, Thomas Mar茅chal i Matthieu Siefridt
Idea original: Johanna Ehlert
Posada en escena: Dominique Habouzit
Int茅rprets:Lo茂c Apard, Johanna Ehlert i Matthieu Siefridt
Marionetista i dona de negre:脡lise Nicod
Assessor efectes especials: 脡tienne Saglio \ Composici贸 musical i disseny de so: S茅bastien Gu茅rive \ Realitzador general, disseny i t猫cnic de llums: Thomas Mar茅chal \ T猫cnic so: Julien Bordais \ Disseny titelles i vestuari:Johanna Ehlert \ Disseny escenografia i mecanismes : L鈥櫭﹒uipe \ Disseny titelles : Johanna Ehlert, Manon Dublanc i 脡lise Nicod \ Confecci贸 vestuari: Sabrina Marletta
Producci贸, distribuci贸 i administraci贸:Acolytes, Christelle Jung i V茅ronqiue Dubarry

Un pensament a “– Teatre – [HULLU] – Blick Theatre (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Mercat de les Flors – Sala MAC – 27/12/2015

  1. Retroenlla莽: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

Leave a Reply