– Voltar per la Literatura – NOVES DAMES DEL CRIM a cura d’Anna Maria Villalonga (🐌🐌🐌🐌)

Després de l’èxit aconseguit pel recull de relats “Elles també maten” l’Anna Maria Villalonga es va llençar a coordinar un altre recull de relats, va buscar dotze noves escriptores i els hi va demanar un relat fosc, criminal, negre i amb el seu estil. Absoluta llibertat creativa. I el resultat és aquest magnífic llibre que he llegit a poc a poc gaudint de cada relat.

Noves-dames-del-crim

Els relats i autores de Les Noves dames del crim són:La malaputa” de la Isabel-Clara Simó, “Els noms dels animals” de la Rosa Ribas, “Maestoso,rallentando” de l’Anna Moner, “Exòtika” de la Isabel Franc, “Últimes voluntats” de l’Elisenda Roca, “El plat blau” de la Blanca Busquets, “-Tar” de la Roser Cabré-Verdiell, “Amors de mare” de la Montse Sanjuan, “Els artistes també paguem hipoteca” de la Sílvia Romero, “L’arbre de l’amor” de l’Antònia Carré-Pons, “Juliana” de la Raquel Picolo, “La carnissera” de la Gemma Pasqual-Escrivà i “El violí mut” de l’Anna Maria Villalonga … i no totes elles havien fet “negre” amb anterioritat.

Quin relat m’ha agradat més ??, difícil la tria perquè tots i cadascun d’ells tenen un punt que el fa millor que la resta. Cada relat és únic i diferent i el comú denominador és la complexitat en les relacions afectives i les diferents respostes com les anheles de revenja que pot provocar la gelosia. Molt sorprenent el relat que ens planteja el canvi psíquic que pot provocar un canvi d’hàbitat, d’altra banda desitjat.

Relats urbans o rurals, entenedors o no tant, previsibles o imprevisibles, irònics o no, tots ells conformen una fantàstica selecció que sens dubte recomano.

anna_villalonga

Anna Maria Villalonga va néixer a Barcelona l’any 1959 i és professora de literatura catalana a la Universitat de Barcelona.

És escriptora, investigadora, crítica literària i de cinema. Especialista en novel·la negra. Escriu regularment en diversos mitjans. L’any 2014 va publicar la seva primera novel·la “La dona de gris”.

Relats i cargol

2 pensaments a “– Voltar per la Literatura – NOVES DAMES DEL CRIM a cura d’Anna Maria Villalonga (🐌🐌🐌🐌)

Deixa un comentari