– Concert OBC (11) – LA MÀGIA DE BROADWAY PER NADAL – L’Auditori (🐌🐌🐌🐌🐌) – 20/12/2015

Diumenge passat a priori no tenia pensat anar-hi al concert de NADAL que l’OBC aquesta vegada havia preparat amb bandes sonores de produccions de Teatre Musical de Broadway i del West End londinenc, ja que no entrava dins de l’abonament de què disposem…. però un parell de dies abans no vaig poder resistir la temptació i vaig acabant comprant una entrada. L’Imma no va voler forçar encara mes la seva cama i va preferir descansar una mica.

L’ambient era força diferent de la que estem acostumats, perquè es tractava d’un concert popular per tal d’apropar l’orquestra Nacional de Catalunya a públic que normalment mai acostuma a assistir a concerts simfònics; llargues cues a l’entrada i gent força despistada a l’hora de trobar les seves localitats… no vaig trobar-me cap conegut.

L'OBC i Broadway - 1

Va resultar ser un dels concerts en els què segurament ha gaudit més durant tot aquest any 2015, tal com podeu comprovar per la meva màxima valoració cargolaire.

És evident que l’època de les megaproduccions, dels grans compositors i de les dives de Broadway ja ha passat a la història. La transformació del musical en un negoci enorme i internacional ha posat en dubte de vegades la fantasia d’un gènere que dóna ales als somnis i a la il·lusió. La preciosa mentida de dir les coses cantant és un vell i conegut pacte entre l’escena i l’ànima del públic. Si la primera vegada que un espectador seu a la butaca per viure l’experiència d’un musical, aconsegueix oblidar el que ha deixat fora del teatre i es deixa captivar per l’essència de l’escena i de la música, no hi ha dubte que s’ha produït alguna mena de miracle.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El programa va ser el següent:

ALAN SILVESTRI – Christmas Carol
RICHARD RODGERS i OSCAR HAMMERSTEIN
State Fair • It’s a grand night for singing
Sonrisas y lágrimas • Obertura • My favorite things • Edelweiss • Do-Re-Mi
La Ventafocs • Obertura  • In my own little corner • Impossible • Do I love because you are beautiful
Carousel • You will never walk alone
CHARLES STROUSE – Annie • Maybe • Tomorrow
STEPHEN SONDHEIM – Into the woods • Children will listen
LEONARD BERNSTEIN – West side story • Maria Candide • Children will listen
ALAN SILVESTRI – Polar Express • Spirit of the season
ALAN MENKEN – La Bella i la Bèstia • If I Can’t Love Her • A Change in Me • Beauty and the Beast
MICHEL LEGRAND – Yentl • Papa can you hear me? • A piece of sky
CLAUDE M. SCHÖNBERG – Els Miserables • Bring him home
KIRSTEN ANDERSON-LÓPEZ – Frozen • Let it Go
STEPHEN SCHWARTZ – El príncep d’Egipte • When you believe

L’OBC va posar, aquest passat cap de setmana, els seus membres il·lusionistes al servei de dos grans nigromants musicals, dos dels joves directors més aclamats arreu avui dia: Alfonso Casado (responsable d’El rei Lleó, Els Miserables i El fantasma de l’òpera de Madrid, i premi Broadway World al millor director musical del West End per Miss Saigon), i Mariano Detry (argentí molt vinculat també a Els Miserables i a l’obra de Sondheim).

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Així, i amb les veus solistes de Nina (ara de nou triomfant a casa nostra amb Mamma Mia), de Julia Möller (La Bella i la Bèstia, Els Miserables, Hair, Follies, etc.), d’Ignasi Vidal (Grease, Rent, Spamalot, La Bella i la Bèstia, etc.) i de Gerónimo Rauch (El fantasma de l’òpera i Els Miserables, tots dos al West End), la vetllada màgica va estar garantida.

Em van agradar i molt els 4 solistes (això si, tots ells ajudats per micròfons, que en aquesta ocasió van funcionar a la perfecció) i em van arribar a posar la pell de gallina en alguns moments, que per mi van ser realment màgics, com les de les cançons de “Sonrisas y Lágrimas”, “West side story”, “La Bella i la Bèstia”, “Yentl” i “Els Miserables”. Tots ells, acompanyats per la magnífica feina del Cor de Cambra de Granollers, Cor Jove Amics de la Unió i del Cor Infantil Amics de la Unió, que van ser uns dels millors protagonistes d’aquest concert.

El so, almenys en el concert del diumenge al matí, va ser perfecte i no va haver-hi cap problema. Quan ja semblava que acabava el concert, gairebé tothom es va guarnir de “Nadal” per interpretar-nos NADALES. Com ja era fora de programa vaig creure que podia gravar uns vídeos per posar al Blog, per tal de què visquéssiu una mica l’ambient festiu d’aquest extraordinari concert.

En sortir vaig escoltar més d’un comentari, afirmant que era el primer cop que assistien a un concert de l’OBC i que de ben segur repetirien d’ara endavant. Una bona proposta per apropar al públic de Barcelona a la nostra orquestra que malauradament per molts és encara desconeguda.

director: Alfonso Casado
director artístic: Mariano Detry
Solistes: Nina, Julia Möller, Ignasi Vidal i Gerónimo Rauch
Cor de Cambra de Granollers / Cor Jove Amics de la Unió / Cor Infantil Amics de la Unió

Us deixo l’enllaç amb Catalunya Música, del concert sencer, per si us bé de gust escoltar el concert. Cliqueu AQUÍ.

Teatre Musical amb Cargols

Cargol Nadalenc - 1

Deixa un comentari