– Teatre – RICARD de 3er (🐌🐌🐌🐌+ 🐚) – Sala FlyHard – 17/12/2015

No havíem pogut anar a veure aquesta producció ni a la Sala Beckett ni a la Sala Villarroel i ara quasi se’ns escapa a la Sala Flyhard !!!

Ricard de 3erRicard és un adolescent de 17 anys, és tímid i acomplexat i passa les hores al garatge de casa seva. No es relaciona amb ningú i està enamorat d’una noia de l’institut. Rodejat d’andròmines, les xarxes socials són els seus companys habituals i juga partits d’escacs amb rivals virtuals. 

Un dia, casualment cau d’un armari un llibre, el de Ricard III de Shakespeare i el comença a llegir. El “nostre” Ricard s’emmiralla en el personatge i veu similituds amb la seva pròpia vida. S’identifica de tal manera que acaba convertint-lo en l’exemple a seguir utilitzant, com ell, la violència com l’única sortida a una vida que no vol com és.

Nosaltres, des de les nostres butaques observem la transformació d’en Ricard, un magnífic, extraordinari Quim Àvila, un adolescent ple de ràbia, desànim, apatia, avorriment i que troba la seva sortida assumint el paper d’un altre. La seva mirada ens arriba directa com si volgués que nosaltres l’ajudéssim a sortir del pou de desesperació on està ficat i que el porta a un destí que tampoc és el que vol.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El desordre i la solitud del protagonista és claustrofòbic i el text de Gerard Guix ens fa meditar, fins a quin punt les famílies i les escoles són responsables d’aquesta claustrofòbia que senten els adolescents??, de quina manera ens desentenem pensant que ja els hi passarà, que ja maduraran??

Montse Rodríguez dirigeix l’obra de forma que veiem perfectament el món intern de Ricard i com es va transformant d’una persona plena de pors i de limitacions en una persona que ens intimida i ens fa por. La distribució dels elements en el petit espai, el moviment escènic del protagonista, la música i la il·luminació es fusionen perfectament amb el text i ens porta literalment des de la tendresa al rebuig cap al protagonista.

Una obra molt rodona que ens ha agradat i ens fa rumiar, i un jove gran actor al que seguirem.

Dramatúrgia: Gerard Guix
Direcció: Montse Rodríguez
Interpretació: Quim Àvila
Veu en off: Àgata Casanovas \ Espai escènic : Anna Alcubierre \ Vestuari: À Trois Teatre \ Disseny d’il.luminació : À Trois Teatre \
Fotografía: Àgata Casanovas \ Disseny cartell: Ricardo Àvila \ Video: Xef Vila \ Cap de sala i tècnic de funció: Xavi Gardès \ Producció executiva: À Trois Teatre i Roser Blanch \ Premsa i comunicació: Clara Cols \ Distribució: Pablo Lammers \ Administració: Sergio Matamala

Cargol violent

Aquesta entrada s'ha publicat en Teatre i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a – Teatre – RICARD de 3er (🐌🐌🐌🐌+ 🐚) – Sala FlyHard – 17/12/2015

  1. Retroenllaç: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

  2. Retroenllaç: – Resum de la temporada teatral 2015 – 2016 | Voltar i Voltar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.