– Circ – BÈSTIES – Baró d’Evel Cirk Cie (🐌🐌🐌🐌 + 🐚) – Mercat de les Flors – Carpa exterior – 15/12/2015

Crec que aquest espectacle, BÈSTIES és el quart espectacle en 4 anys que veiem d’aquest artista polifacètic… en Blaï Mateu (fill del gran Tortell Poltrona), i dels tres primers ja havia deixat constància al blog:

Desembre 2011 – “I” Blaï Mateu Trias

Desembre 2012 – MAZUT de la Baró d’Evel Cirk Cie

Desembre 2013 – “OBRES” de la Baró d’Evel Cirk Cie

BÈSTIES - baro-devel 3

Sembla que al desembre de l’any passat ens van fer el salt i no els vàrem poder veure…. però aquest any han tornat per oferir-nos el que per mi ha estat segurament el millor espectacle que han realitzat fins ara. Aquesta vegada hem pogut entrar a una carpa de circ que han plantat al ben mig de la Plaça Margarida Xirgu, davant del Mercat de les Flors….. i ens han fet entrar en grups reduïts acompanyats per un “guia” que ens ha conduït per un fotiment de passadissos que han estat decorats amb imatges d’animals com si entréssim en una cova plena de pintures rupestres. El recorregut amb la cadira de rodes ens ha semblat molt llarg, malgrat que era emocionant veure ombres vives i esbufecs de cavalls darrere de les lones quasi transparents….. fins que hem arribat a la pista de circ, perfectament rodona i envoltada de graderies.

BÈSTIES - baro-devel 2

Apareix a la pista un preciós cavall i ens mira per un moment als espectadors, com dient … que cony féu aquí ?… per a continuació deixar-nos plantats com si res, desapareixen de la nostra vista, en aquell moment m’he recordat que al darrer espectacle, “OBRES” l’última imatge era la d’aquest cavall en què segurament volia ser una primícia del que avui veuríem…. i llavors de sobte, una explosió de bellesa i de màgia visual quan van apareixent tots els que formen la companyia…. i es mouen executant una coreografia ben estudiada, lenta però absolutament meravellosa i curiosament qui els dirigeix és el cavall que va davant de tots ells, en una dansa màgica, on els ballarins i acròbates es mouen intentant imitar-lo.

BÈSTIES - baro-devel 7

Encara que jo ho classificaria com a CIRC, es tracta d’una barreja de dansa, acrobàcies circenses, humor, teatre, equilibris, música i cançons en directe, en el que participen les “Bèsties” que donen nom a l’espectacle…. un parell de cavalls i un bon grapat d’ocells que interactuen amb ells i deixen literalment bocabadats al públic. Segurament per què aquest espectacle està classificat oficialment com a “Teatre / dansa” per sort el podem veure a casa nostra, ja que existeix una llei a Catalunya que prohibeix els espectacles de “circ” amb animals ensinistrats.

BÈSTIES - baro-devel 1

Un crescendo que sembla que no té aturador, malgrat que a la meitat de l’espectacle, vàrem notar una forta davallada que ens va fer témer el pitjor…. però per sort la remuntada aviat ens fa oblidar ràpidament la incomoditat de les grades i el mal de cul que estem patint.

Es tracta d’un treball de creació absolutament fascinant, sota la direcció del matrimoni format per Blaï Mateu i Camille Decourtye, en el que participen uns magnífics professionals  dels que jo destacaria especialment a la ballarina Laly Aiguadé, que ens va deixar a tots enamorats amb els seus moviments i la seva agilitat. Un espectacle que s’endinsa en el món fantàstic dels somnis, que ens fa somiar encara que som conscients que estem desperts…. i quan acaba tot, no volem “despertar-nos” perquè haurem de sortir de la carpa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Quan per fi ens adonem que no hi ha remei i que efectivament tot s’acabat, ens aixequem tots al uníson en un esclat d’aplaudiments i “bravos” que a nosaltres ens va recordar una nit d’estrena en un coliseu operístic. Senzillament BRUTAL !!!

Concepte i direcció: Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias
Col·laboració:  Maria Muñoz i Pep Ramis / Mal Pelo, Bonnefrite
Repartiment: Lali Ayguadé, Noëmie Bouissou, Camille Decourtye, Taïs Mateu Decourtye, Blaï Mateu Trias, Ju­lian Sicard, Piero Steiner i Martí Soler Gimbernat; els cavalls Bonito i Shengo, els ocells Gus, Zou, Midinette, Farouche i Albert / Treball amb els animals: Camille Decourtye, Nadine Nay i Laurent Jacquin / So: Fanny Thollot / Il·luminació: Adèle Grépinet / Vestuari: Céline Sathal  / Direcció tècnica: Marc Boudier / Producció i difusió Marie Bataillon i Stéphanie Brun
Coproducció:  Mercat de les Flors, Les Nuits de Fourvière / Grand Lyon Métropole, Pronomade(s) en Haute-Garonne, centre national des arts de la rue, La Villette  Paris, Festival La Stada Graz (Autriche), La Verrerie d’Alès, pôle national des arts du cirque en Languedoc-Roussillon, Carré magique Lannion Tregor, pôle national des arts du cirque en Bretagne, El Canal – Centre d’arts Escèniques de Salt-Girona, CIRCa, Auch, Gers, Midi-Pyrénées, pôle national des arts du cirque, L’Usine, scène conventionnée pour les arts dans l’espace public, Tournefeuille/Toulouse Métropole, EPCC-Le Quai, Angers, Théâtre Firmin Gémier / La Piscine – pôle national des arts du cirque d’Antony et de Châtenay-Malabry, Theater op de Markt / Province de Limbourg (Belgique), Théâtre national de Toulouse Midi-Pyrénées, La Fête du chapiteau bleu / Ville de Tremblay-en-France, L’Estive, scène nationale de Foix et de l’Ariège, Centre de développement chorégraphique Toulouse / Midi-Pyrénées, Le CREAC de Bègles

Cavall i cargols

Un pensament sobre “– Circ – BÈSTIES – Baró d’Evel Cirk Cie (🐌🐌🐌🐌 + 🐚) – Mercat de les Flors – Carpa exterior – 15/12/2015

  1. Retroenllaç: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.