– Teatre – VAGAS Y MALEANTAS (🐌🐌🐌) – Teatre Tantarantana – Sala Baixos22 – 16/12/2015

Estem fent cua a l’entrada  del Club Café Maravillas … avui actua Madonna … una oportunitat única.

Dins ens esperen Cora Valiente Estrada (1908-1938), Coral Vidal Mercadal (1929-1959), Corina García García (1956-1981) i Corette Ros Maurel (1966-1994), elles són les coristes que ompliran el temps abans que arribi la “estrella” i que l’acompanyaran en la seva actuació. Al fons del local una pianista.

Vagas y maleantas 1

Però Madonna no arriba i aleshores elles ens expliquen qui són i que tenen en comú. Totes van morir en el Club Café Maravillas, just quan estaven a punt de fer un concert com a solistes i a totes els hi va caure un focus al cap. Es van trobant en el limbe de Vagas i Maleantas, una secció especial del inframón on van a parar totes aquelles dones a les que li era aplicable la llei de “vagas y maleantas” de 4 d’agost del 1933.

Ley de vagos y maleantes - 1Un limbe en el que tot està controlat per una veu en off que se’n ocupa de “congelar-les” quan decideixen qüestionar coses, on han de treballar fabricant confeti de manera robotitzada, on  juguen al joc de les cadires, ….. sequencialment, repetitivament: “No te asustes, es un bucle, te acostumbrarás”.

Estem davant d’una obra de teatre escrita i dirigida per Raquel Loscos que reflexiona sobre el paper de les dones a les diferents èpoques. Les actuacions musicals i un punt de comicitat ajuden a digerir un text punyent i àcid sobre les realitats viscudes. Aparentment esbojarrada, està dirigida amb precisió i les quatre actrius estan magnífiques en els seus papers, amb un vestuari i pentinat perfectament adequat a l’època de la qual són representants.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Menció especial a Cristina Martínez, la pianista que és a més d’actriu, la directora musical d’aquest espectacle.

Un espectacle divertit i molt recomanable que va iniciar el seu recorregut al Àtic 22 i que ha tornat als Baixos 22 fins al dia 27 de desembre.

Dramatúrgia i direcció: Raquel Loscos
Direcció musical i piano: Cristina Martínez
Intèrprets: Mercè Boher, Cristina Martínez/Andrean Porcar, Cinta Moreno, Patricia Medina, Rocío Manzano
Coreografia: Toni Luque / Vestuari: Cinta Moreno / Imatge i disseny de llums: Núria Gámiz i Belén Fernández / Escenografia: Bàrbara Massana / Himnes: Ferran Martínez Palau / Comunicació: Rocío Manzano / Producció: La Rue del So

Cargols coristes

Deixa un comentari