– Exposició – WORLD PRESS PHOTO 2015 (🐌🐌🐌🐌) – Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB – 04/12/2015

Com acostumo a fer cada any, m’apropo al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB, per tal de veure la magnífica exposició del WORLD PRESS PHOTO 2015, que aquesta vegada es presenta sota el lema «Veure i entendre». La mostra reuneix 134 imatges i 7 treballs multimèdia guanyadors del concurs internacional.

Aquest any, el certamen, en les seves vuit categories fotogràfiques, ha rebut 97.912 imatges enviades a concurs per part de 5.692 fotògrafs de 131 països, 281 dels quals eren espanyols. World Press Photo 2015 ha atorgat 45 premis a 41 autors de 17 nacionalitats diferents: Austràlia, Bangladesh, Bèlgica, Xina, Dinamarca, Eritrea, França, Alemanya, Iran, Irlanda, Itàlia, Polònia, Rússia, Suècia, Turquia, el Regne Unit i els Estats Units.

Us deixo en aquest espai algunes de les fotos que a mi m’han agradat més….

World Press Photo 15 - 1

1er premi Fotografies individuals – Mads Nissen (Dinamarca)                               Fotografia de l’any WORLD PRESS PHOTO

Jon i Alex, una parella gai, comparteixen un moment d’intimitat a casa del segon, un petit apartament de Sant Petersburg.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

1er premi Reportatges gràfics. Temes contemporanis – Giulio di Sturco (Itàlia)

La industria cinematogràfica xinesa està en auge. La Xina constitueix ja el mercat d’exportació més important de Hollywood.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

2on premi Reportatges gràfics. Temes contemporanis – Tomas Van Houtryve (Bèlgica)

El fotògraf va utilitzar un drones als Estats Units per fotografiar objectius habituals dels atacs aeris a l’estranger (casaments, funerals, grups de persones resant, o practicant esport i escenes d’una presó).

World Press Photo 15 - 9

1er premi Fotografies individuals. Vida quotidiana – Cai Sheng Xiang (Xina)

Els Yi tenen cura d’un mercat de bestiar en un bosc de bedolls als afores de Niuniuba, a prop de Liangshan, a Sichuan, Xina. Aquesta minoria ètnica viu majoritàriament de l’agricultura, la ramaderia i la caça.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

1er premi Reportatges gràfics. Vida Quotidiana – Michele Palazzi (Itàlia)

La forma de vida tradicional a Mongòlia està en crisis, ja que la gent opta per buscar feina a les ciutats.

World Press Photo 15 - 14

1er premi Fotografies individuals. Temes d’actualitat  – Sergei Ilnitsky (Rússia)

Una taula a Donetsk, Ucraïna, el 26 d’agost, un dia en què diversos districtes de la ciutat van sucumbir al foc d’artilleria de les tropes governamentals.

World Press Photo 15 - 2

El "voltaire" Miquel al World Press Photo 2015

El “voltaire” Miquel al World Press Photo 2015 (foto publicada a naciodigital.cat)

2on premi Fotografies individuals. Temes d’actualitat – Massimo Sestini (Itàlia)

Refugiats s’amunteguen en una embarcació a 25 quilòmetres de la costa de Líbia, abans de ser rescatada per una fragata italiana de l’Operació Mare Nostrum.

World Press Photo 15 - 15

3er premi Fotografies individuals. Temes d’actualitat – Gianfranco Tripodo (Itàlia)

Un immigrant s’amaga de la Guàrdia Civil de Melilla, un enclavament espanyol al nord d’Àfrica.

World Press Photo 15 - 16

1er premi Reportatges gràfics. Temes d’actualitat – Pete Muller (Estats Units)

Els primers casos d’un nou brot del virus mortal de l’ebola a Sierra Leone es van conèixer al mes de maig. No existeix curació per l’ebola i la taxa de mortalitat pot arribar al 90%.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

1er premi. Projectes a llarg termini. Darcy Padilla (Estats Units)

La història de la Juli Baird i la seva família és complexa: pobresa, sida, drogues, canvis de casa, relacions, naixements, morts i retrobaments.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

2on premi. Projectes a llarg termini. Kacper Kowalski (Polònia)

Kacper Kowalski és pilot i fotògraf. Efectes secundaris és un projecte documental sobre la complexa relació entre els éssers humans i la naturalesa. Les fotografies van ser preses des d’un parapent o un giroplà, a uns 150 metres d’altura, principalment a la zona que envolta la ciutat de Gdynia, a Polònia.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

3er premi. Projectes a llarg termini. Lu Guang (Xina)

Desenvolupament i contaminació a la Xina

World Press Photo 15 - 30

1er premi Fotografies individuals. Naturalesa – Yongzhi Chu (Xina)

Un macaco rhesus s’encongeix de por davant del seu domador, que l’ensinistre per a un circ de Suzhou, a l’est de la Xina.

World Press Photo 15 - 31

2on premi Fotografies individuals. Naturalesa – Ami Vitale (Estats Units)

Un grup de joves samburu toca un rinoceront negre per primera vegada, al Lewa Wildlife Conservancy, al nord de Kenya. Els rinoceronts negres estan en perill d’extinció.

World Press Photo 15 - 32

3er premi Fotografies individuals. Naturalesa – Sandra Hoyn (Alemanya)

Angelo, un orangutan mascle de 14 anys d’edat, espera que li facin un examen mèdic al centre del Programa per a la Conservació d’Orangutans, al nord de Sumatra, Indonèsia.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

1er premi Reportatges gràfics. Naturalesa – Anand Varma (Estats Units)

Molts paràsits no s’alimenten solament dels seus hostes, sinó que a més manipulen el comportament d’aquests últims de manera avantatjosa per a ells. Alguns gens dels paràsits semblen ser capaços de controlar el cervell de l’hoste.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

2on premi Reportatges gràfics. Naturalesa – Christian Ziegler (Alemanya)

Les plantes carnívores obtenen el seu aliment de forma enginyosa. No només capturen i digereixen insectes, sinó que a més tenen una sofisticada relació simbiòtica amb les seves preses.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

3er premi Reportatges gràfics. Naturalesa – Paolo Marchetti (Itàlia)

La pell de caiman de Colòmbia, abans considerada d’una qualitat inferior a la dels al·ligàtors o els cocodrils, és ara molt preuada per la seva durabilitat i qualitat.

World Press Photo 15 - 52

1er premi Fotografies individuals. Esports – Bao Tailiang (Xina)

El jugador argentí Lionel Messi davant la Copa del Món durant la cerimònia de clausura a l’estadi de Maracanà, a Rio de Janeiro.

World Press Photo 15 - 55

1er premi Fotografies individuals. Notícies d’actualitat – Bulent Kilic (Turquia)

Una jove ferida durant els enfrontaments entre la policia antidisturbis i els assistents a la processó fúnebre de Berkin Elvan, de 15 anys d’edat, a prop de la plaça Taksim a Istanbul.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

1er premi Reportatges gràfics. Notícies d’actualitat – Jérome Sessini (França)

L’avió de Malaysia Airlines MH17, que volava d’Amsterdam a Kuala Lumpur a 10.050 metres d’altura, es va estavellar a l’est d’Ucraïna, en territori controlat pels rebels a prop de la frontera amb Rússia. Hi van morir els 298 ocupants. Les restes es van escampar en un radi de diversos quilòmetres.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

2on premi Reportatges gràfics. Notícies d’actualitat – Jérome Sessini (França)

El novembre de 2013, es van desencadenar una sèrie de protestes a Kiev, capital d’Ucraïna, després que el president Viktor Ianukòvitx rebutgés un acord comercial amb la Unió Europea, fet que afavoria els vincles amb Rússia. Milers de partidaris proeuropeos es van reunir i ocupar la plaça de la Independència durant mesos.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

3er  premi Reportatges gràfics. Notícies d’actualitat – Arash Khamooshi (Iran)

Tot i que no es coneixen les xifres exactes, es considera que l’Iran executa més persones que cap altre país al món, a més de la Xina. Sovint les execucions es duen a terme en públic, i de vegades la família d’una víctima d’homicidi pot participar en el càstig i retirar la cadira on es troba dempeus el presoner.

____________________________

Us recomano que aneu a veure aquesta extraordinària Exposició…. però haureu d’anar el més ràpid possible, ja que acaba el pròxim diumenge 13 de desembre.

Camera de fotos i Cargol

4 pensaments a “– Exposició – WORLD PRESS PHOTO 2015 (🐌🐌🐌🐌) – Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB – 04/12/2015

    1. Miquel Gascon

      Nosaltres intentem no faltar mai a la cita, encara que aquest any l’Imma no s’ha animat a fer-ho. Amb la cadira de rodes és gairebé impossible per la gran aglomeració de gent. Almenys ha pogut veure algunes de les fotos a través del Blog.

      Una abraçada

      Respon
  1. Maria Lluïsa del Rio

    Miquel, moltes felicitats per el reportatge tant exhaustiu que ens has deixat al teu Blog.
    Tornaré a veure l’exposició abans de que s’acabi.
    Una abraçada.

    Respon
    1. Miquel Gascon

      Moltes gràcies Maria Lluïsa!!!

      Realment és una exposició que paga lot la pena veure. Si tornes, vés al final de la sala, on trobaràs un espai on es projecten documentals que participen en aquest WORLD PRESS PHOTO; jo vaig veure 3 dels 6 curts que projecten i em va impactar moltíssim un de 7 minuts que tracta sobre el virus de l’Ebola…. que ens fa obrir els ulls davant de la tragèdia que s’està vivint a Àfrica. Fighting Ebola Outbreak Street by Street

      El llargmetratge “la llarga nit” (90 minuts) que ha guanyat el primer premi, únicament es pot veure a les dues del migdia i a dos quarts de 7 de la tarda.

      Potser divendres 11 a la tarda hi torno de nou.

      Una abraçada

      Respon

Deixa un comentari