– Voltar per la literatura : ALGÚ COM TU (🐌🐌🐌) de Xavier Bosch

Algú com tu, ha estat la novel·la guanyadora del premi Ramon Llull d’enguany i representa el canvi de rumb del seu autor que abandona les trames periodístiques i de corrupció. Amb aquest llibre Xavier Bosch ens endinsa en una història que ens parla de la força de l’amor.

ALGU COM TU de Xavier BoschLa Gina va perdre la seva mare a nou anys i ha viscut sempre amb el seu pare amb qui manté una difícil relació que la farà marxar de casa, a divuit anys, per instal·lar-se en un pis compartit. Una trobada casual amb un turista anglès que busca la seva mare i la troballa, uns anys més tard, d’unes cartes guardades a París, farà que la Gina vulgui descobrir qui era realment la seva mare, ja que ella pràcticament no en recorda res.

Aquest llibre ens atrapa des del principi, amb salts en l’espai i en el temps i ens fa descobrir una apassionada història d’amor entre la Paulina Homs, mare de la Gina, que viu a Barcelona, i en Jean-Pierre Zanardi, un galerista de París. Només seran quatre dies però serà un amor dels que perduren en el temps.

La novel·la comença a Barcelona per fer-nos viatjar a ciutats com Londres o París, New York o Venècia. Bona part de la novel·la transcorre a París i ens ofereix una ruta pels carrers menys turístics. També ens acompanya a diferents llibreries emblemàtiques del món com poden ser la llibreria Foyles de Londres situada al mític carrer Charing Cross Road o la llibreria Shakespeare &Co de París o la 22 de Girona.

Una preciosa història d’amor, plena d’alegria i tristor i escrita d’una forma molt bella sense caure en tòpics.

xavier-bosch

Xavier Bosch va néixer el 1967 a Barcelona i és periodista. Autor de la trilogia de novel·les del periodista investigador Dani Santana: Se sabrà tot (2009), Homes d’honor (2012) i Eufòria (2014). Ha estat creador de formats audiovisuals d’èxit com Alguna Pregunta Més o El Gran Dictat.

Ha desenvolupat la seva activitat en diversos mitjans de comunicació de ràdio, televisió i premsa i actualment és membre del consell editorial de l’Ara.

Cargols que s'estimen - 1

2 thoughts on “– Voltar per la literatura : ALGÚ COM TU (🐌🐌🐌) de Xavier Bosch

Leave a Reply