– Teatre – LA PODRIDA (馃悓馃悓馃悓 + 馃悮) – Tantarantana – Sala Baixos22 – 26/11/2015

Dijous passat vaig anar a l’estrena de LA PODRIDA, una producci贸 teatral de la companyia La Peleona, al Teatre Tantarantana.

脷nicament tres actors a escena que interpreten a dos germans (el Nil i la Lena), que malgrat que s’estimen molt, s贸n absolutament聽diferents en tot; ell (Jordi Gr脿cia), 茅s un home ambici贸s amb ganes d’arribar el mes a dalt possible en el seu estatus social, sigui al preu que sigui; ella (Carla Torres) en canvi 茅s una assistenta social que s’oblida una mica d’ella mateixa, per tal de cuidar dels seus el m茅s possible, especialment de la seva iaia que est脿 a punt de fer els 104 anys; el tercer actor, Carles Go帽i, interpreta el pacient marit de la Lena.

La Podrida - Tantarantana - 1

La Podrida 茅s un joc de cartes en qu猫 la teva sort dep猫n de la mala sort dels contrincants. B脿sicament es pot dir que a tu et va b茅 en la mesura que aconsegueixes que als altres els hi vagi malament. I a m茅s t茅 una altra particularitat … i 茅s que, 茅s relativament f脿cil pujar esgraons al principi i donar-te-les de vencedor, per貌 encara 茅s molt m茅s f脿cil estimbar-se en la baixada i ser la riota de tots.

La vida a vegades sembla talment una partida de la Podrida, en la que no perdonem ni a la fam铆lia.

Tres actors efectivament, per貌 amb un argument escrit i dirigit per la mateixa protagonista de la hist貌ria, Carla Torres…. que compta聽amb un munt de personatges als quals ni tan sols se’ls veu a escena, per貌 que estan cont铆nuament presents durant tota la representaci贸… l’脿via… la seva filla (i mare de Lena) que no es preocupa gens ni mica de la seva mare…a la que gaireb茅 odia…. i la dona del Nil, que el portar脿 a la infelicitat i al desig de desitjar el su茂cidi.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

No crec pas que es tracti d’una com猫dia com he llegit en algun lloc…. per mi es tracta d’un aut猫ntic drama, encara que a vegades Carla Torres ens porti per una estona a la comicitat, segurament per fer menys feixuc el drama d’una fam铆lia on l’amor i les enveges es barregen fins al punt de fer impossible la conviv猫ncia.

Les actuacions dels tres actors a un molt bon nivell, destacant per sobre de tots, una Carla Torres que m’ha sorpr猫s agradablement per una interpretaci贸 excel路lent des del minut 1. Una escenografia聽senzilla, gaireb茅 minimalista (un parell de bancs de fusta i tres marcs de porta al fons de l’escena)… senzilla per貌 alhora suficient per expressar tots els sentiments que els seus protagonistes volen fer arribar al p煤blic.

Jo m’ho vaig passar molt b茅 durant la representaci贸 i al mateix temps crec que es tracta d’un text que ens fa reflexionar sobre la instituci贸 de la fam铆lia i tots els seus rols, pares, fills, avis, cunyats, sogres… i com es comporten quan veuen la possibilitat d’heretar quelcom d’un familiar que est脿 a punt d’abandonar la seva vida.

La Podrida, crec que 茅s un espectacle que s’ha de veure i per tant la recomano de totes, totes. La podreu veure fins al 13 de desembre al Tantarantana.

La Podrida - Tantarantana - 5

La Peleona 茅s una companyia de teatre amb un segell que combina el sentit de l’humor i la cr铆tica social. Els seus espectacles d’autoria pr貌pia parteixen de la necessitat de plantejar algun interrogant a l’espectador embolcallat-lo d’una dramat煤rgia plena de girs i d’acci贸.

LA PODRIDA
La Peleona (Catalunya)
Dramat煤rgia i direcci贸: Carla Torres
Int猫rprets: Jordi Gr脿cia, Carla Torres, Carles Go帽i
Ajudant de direcci贸: Eug猫nia Manzanares //聽Espai esc猫nic: Anna Tantull //聽Il.luminaci贸: Llu铆s Serra //聽Vestuari: Gl貌ria V铆guer //聽Moviment Esc猫nic: Vero Cendoya //聽Fotograf铆a: Nicol谩s J贸dar
Joc de cartes de Cargols

Joc de cartes de Cargols

Deixa un comentari