– Teatre – AL NOSTRE GUST (🐌🐌) – Biblioteca de Catalunya – 12/11/2015

La Biblioteca de Catalunya obre la temporada teatral amb una barreja de textos i autors, una obra feta de retalls que s’ajunten dalt de l’escenari per obra d’en Oriol Broggi que també l’ha dirigit conjuntament amb el Marc Artigau. Vam comprar les entrades tan bon punt es van posar a la venda però hem de dir que la proposta no ens ha acabat de fer el pes.

Al nostre gust 2

S’han convocat les veus de Koltès, Calderón de la Barca, Shakespeare, Mouawad, Handke, Chéjov, Espriu, Di Filippo, Foix, Molière, Calders…. peces de tota mena, algunes d’oblidades, altres totalment presents, algunes vigents, d’altres fent olor de ranci … totes barrejades i sense un relat unívoc, sense un fil conductor que les enllaci.

Ens hem desconcertat d’inici, però no hem estat capaços d’entrar, de deixar-nos portar únicament per les paraules i pels gestos dels actors i hem sortit encara més desconcertats.

Som conscients de què AL NOSTRE GUST és un espectacle de creació, una obra d’obres, de diàlegs, de paraules.

En paraules del seu director és un camí de la ficció a la realitat, és el trajecte que fa un personatge teatral fins a adonar-se que és un actor.

Al nostre gust 1

Fa un parell de temporades que Oriol Broggi va estrenar, amb força èxit, el muntatge “28 i mig” (veure crònica) … que amb base cinematogràfica fusionava el món de Fellini amb el seu. Ara ha fet el mateix amb textos teatrals però penso que no se n’ha sortit tan bé.

La posada en escena és a estones molt bella, i la il·luminació podem dir que és esplèndida però aquesta mena de teatre de recapitulació és per a mi un embolic, un batibull d’estils, d’idees, de paraules que m’ha deixat perduda d’entrada en el bosc d’Arden on tot comença.

Bones interpretacions de Laura Aubert, Jordi Figueras, Toni Gomila, Ramon Vila, Ernest Villegas i Montse Vellvehí que salten de personatge en personatge, d’obra en obra, d’autor en autor. Destacables els moments musicals amb música en directe i descartables per mi els moments en anglès.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Creiem que fóra bo que almenys es projectessin en algun lloc de l’espai escènic, els noms dels autors en el moment que s’interpreten els seus textos; això ajudaria com a mínim als encuriosits teatraires a interessar-se pels mateixos; ja és prou difícil intentar seguir la trama… si és que realment existeix, que a sobre has d’esbrinar els autors de cada frase. El que diem …. un embolic, del que malauradament no ens hem sabut sortir.

Llàstima, perquè el treball realitzat segurament ha estat immens.

Dramatúrgia: Marc Artigau i Oriol Broggi
Intérprets: Laura Aubert, Jordi Figueras, Toni Gomila, Montse Vellvehí, Ramon Vila, Ernest Villegas.   
Espai : Oriol Broggi \ Disseny de so: Damien Bazin \ Disseny de vestuari: Berta Riera \ Il.luminació: Oriol Broggi \ Caracterització: Angels Salinas \ Confecció de vestuari: Nene Fernández i Imma Porta \ Ajudant de direcció: Marc Artigau \ Ajudant de direcció en pràctiques de l’IT : Álvaro Sanjuan \ Técnics: Guillem Gelabert i Cesc Pastor \ Regidoria: Anna Cuscó i Marc Serra \ Atenció al públic: Lídia Figueras i Núria Ubiergo \ Fotografía: David Ruano i Bito Cels \ Disseny gràfic: Pau Masaló \ Producció: La Perla 29

pedaços de Cargol

Deixa un comentari