– Voltar per la Literatura – UNA NOVEL·LA PULP (🐌🐌🐌) de Damià del Clot – 06/11/2015

Pulp és un terme que es refereix  a un format barat i de consum popular, imperant als anys 50, de revistes que s’especialitzaven en narracions i historietes de diferents gèneres de la literatura de ficció. Les publicacions contenien arguments simples amb gravats i impressions artístiques en els quals es mostrava l’argument de la narració, de manera similar a un còmic o una historieta.

D’entrada doncs el títol d’aquesta novel·la és sorprenent i començar a llegir-la t’endinsa en un text que sorprèn pel que explica i per com ho explica. He de reconèixer que em va costar una mica entrar-hi. Té un format diferent, una foscor inquietant, i un estil d’escriptura molt peculiar i original, però un cop atrapada en la lectura no vaig poder deixar de llegir esperant a veure on em portava aquesta història.

Una novel.la Pulp

A la zona alta de Barcelona, tots els veïns d’un d’aquells edificis amb piscina al terrat i espectaculars panoràmiques de la ciutat amaguen turbulents secrets que donen color a unes vides presidides pel poder, els diners, el sexe, les drogues i la voluntat de més poder, diners, sexe i drogues.

Els germans Lomas, en guerra fratricida pel control de l’empresa familiar, són els propietaris de l’edifici i exerceixen un particular control en el seu àmbit d’actuació entre advocats sense escrúpols, peculiars sicaris, polítics corruptes, dones que només aspiren a buidar el compte corrent al Passeig de Gràcia, pederastes, actrius sexys, adolescents malcriats i escriptors immortals que ho observen tot des d’un mirador privilegiat.

Ironia, humor, altes dosis de violència i una mica de surrealisme és un còctel explosiu que em va fer despertar la curiositat de descobrir com acabava la història de cadascú dels protagonistes.

Una lectura que m’ha produït somriures, rebuig, perplexitat i sorpreses a dojo, tot alhora. M’ha interessat molt la peculiar forma d’escriure d’en Damià del Clot.

Damià del Clot

Damià del Clot (Vilassar de Mar, 1973) és advocat i escriptor. Especialitzat en Dret Constitucional ha esdevingut alcalde de la seva població a les últimes eleccions municipals. Autor de nombrosos assajos amb aquesta novel·la retorna al món de la ficció.

Aquest llibre ha estat editat per Llibres del Delicte una editorial independent, que ha nascut a Barcelona amb la voluntat de mantenir un compromís amb la literatura en català i, en concret, amb la bona novel·la negra que s’escriu al país.

Alguns exemples de literatura “pulp” :

 

Cargol Pulp

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.