– Voltar per la Literatura – UNA NOVEL路LA PULP (馃悓馃悓馃悓) de Dami脿 del Clot – 06/11/2015

Pulp 茅s un terme que es refereixa un format barat i de consum popular, imperant als anys 50, de revistes que s’especialitzaven en narracions i historietes de diferents g猫neres de la literatura de ficci贸. Les publicacions contenien arguments simples amb gravats i impressions art铆stiques en els quals es mostrava l’argument de la narraci贸, de manera similar a un c貌mic o una historieta.

D鈥檈ntrada doncs el t铆tol d鈥檃questa novel路la 茅s sorprenent i comen莽ar a llegir-la t鈥檈ndinsa en un text que sorpr猫n pel que explica i per com ho explica. He de recon猫ixer que em va costar una mica entrar-hi. T茅 un format diferent, una foscor inquietant, i un estil d’escriptura molt peculiar i original, per貌 un cop atrapada en la lectura no vaig poder deixar de llegir esperant a veure on em portava aquesta hist貌ria.

Una novel.la Pulp

A la zona alta de Barcelona, tots els ve茂ns d鈥檜n d鈥檃quells edificis amb piscina al terrat i espectaculars panor脿miques de la ciutat amaguen turbulents secrets que donen color a unes vides presidides pel poder, els diners, el sexe, les drogues i la voluntat de m茅s poder, diners, sexe i drogues.

Els germans Lomas, en guerra fratricida pel control de l鈥檈mpresa familiar, s贸n els propietaris de l鈥檈difici i exerceixen un particular control en el seu 脿mbit d鈥檃ctuaci贸 entre advocats sense escr煤pols, peculiars sicaris, pol铆tics corruptes, dones que nom茅s aspiren a buidar el compte corrent al Passeig de Gr脿cia, pederastes, actrius sexys, adolescents malcriats i escriptors immortals que ho observen tot des d鈥檜n mirador privilegiat.

Ironia, humor, altes dosis de viol猫ncia i una mica de surrealisme 茅s un c貌ctel explosiu que em va fer despertar la curiositat de descobrir com acabava la hist貌ria de cadasc煤 dels protagonistes.

Una lectura que m鈥檋a produ茂t somriures, rebuig, perplexitat i sorpreses a dojo, tot alhora. M鈥檋a interessat molt la peculiar forma d鈥檈scriure d鈥檈n Dami脿 del Clot.

Dami脿 del Clot

Dami脿 del Clot (Vilassar de Mar, 1973) 茅s advocat i escriptor. Especialitzat en Dret Constitucional ha esdevingut alcalde de la seva poblaci贸 a les 煤ltimes eleccions municipals. Autor de nombrosos assajos amb aquesta novel路la retorna al m贸n de la ficci贸.

Aquest llibre ha estat editat per Llibres del Delicte una editorial independent, que ha nascut a Barcelona amb la voluntat de mantenir un comprom铆s amb la literatura en catal脿 i, en concret, amb la bona novel路la negra que s鈥檈scriu al pa铆s.

Alguns exemples de literatura 鈥減ulp鈥 :

 

Cargol Pulp

 

Leave a Reply