– Voltar per la Literatura – EL LLINDAR DE L’ETERNITAT de Ken Follett (🐌🐌🐌🐌) – 05/11/2015

Un emprenyador accident m’ha permès “atacar” sense pausa aquesta enorme obra de Ken Follett que tanca la trilogia “The Century”, trilogia que combina l’ambientació èpica i el drama humà, i explica la història entrellaçada de tres generacions de cinc famílies al llarg del segle XX.

La trilogia va començar amb la novel·la “La caiguda dels gegants” (2010), situada a principis del segle XX, coincidint amb la Primera Guerra Mundial, la Revolució Russa i la lluita pel Sufragi universal al Regne Unit.

La segona part va ser “L’hivern del món” (2012), situada entre el 1933 i el 1949, amb els episodis dedicats a la Guerra Civil espanyola, la Segona Guerra Mundial i la guerra freda.

EL LLINDAR DE L’ETERNITAT

En aquest volum, “El llindar de l’eternitat” (2014) recrea episodis històrics del 1961 al 2008, com la guerra de Vietnam, la lluita contra el racisme o la caiguda del mur de Berlín. Els néts de les cinc famílies que vam conèixer a la primera novel·la ens ajuden a repassar els principals esdeveniments històrics ocorreguts en aquest període històric.

Tots els llibres de Ken Follett compaginen l’experiència personal amb la dimensió narrativa d’unes vivències situades en contextos històrics reals i molt ben documentats.

«La trilogia “The Century” és la història dels meus avis i també la dels vostres, dels nostres pares i de les nostres vides. D’alguna manera, és la història de tots nosaltres.»

Un llibre dens que m’ha ajudat a recordar tots els fets que van marcar la meva infancia: els assassinats dels dos germans Kennedy, l’assassinat de Martin Luter King, la invasió russa de Txecoslovàquia, la caiguda del mur de Berlín … fets que recordava molt llunyans però que realment formen part de la nostra historia i van anar acompanyats de profunds canvis socials.

Un llibre que s’ha d’agafar amb ganes i que m’ha agradat molt.

Cal dir que tots tres llibres es poden llegir de manera independent.

ken_follet

Ken Follett va néixer a Cardiff (Gal·les) i es va traslladar amb la seva família a Londres amb 10 anys. Els seus pares li van prohibir el cinema i la televisió i això el va fer desenvolupar un gran interès per la lectura.

Es va llicenciar en filosofia a la Universitat de Londres i posteriorment va treballar com a reporter del South Wales Echo. Més tard va aconseguir treball a l’Evening News de la capital anglesa, i durant aquesta època va publicar, sense gaire èxit la seva primera novel·la.

Va deixar el periodisme per incorporar-se a una editorial petita, Everest Books, i mentrestant va continuar escrivint. Va ser l’onzena novel·la “La isla de las tormentas” (1989), re titulada “El ojo de la aguja”,  la que es va convertir en el seu primer èxit literari.

És l’autor de la reconeguda i, crec que, immillorable novel·la històrica “Els pilars de la terra”.

Cargol literari

Cargol literari

Deixa un comentari