– Teatre – LA PLANA (🐌🐌🐌 + 🐚) – La Vilella Teatre – 22/10/2015

Amb força retard, fem un petit apunt del que vàrem poder veure fa unes setmanes al Teatre La Vilella; LA PLANA va ser un espectacle que ja vàrem poder veure al gener d’aquest mateix any (aquí podeu veure aquella crònica) … i que, encara que ens va agradar força, especialment pel seu missatge molt crític amb el poder, aquest missatge, almenys per nosaltres va quedar llavors una mica enterbolit, perquè vàrem sortir de la Sala amb la sensació de què no havíem pogut copsar el seu significat en tota la seva totalitat; la nostra valoració llavors va ser força baixa…. tan sols dos cargols voltaires.

Ara li vàrem voler donar una segona oportunitat en assabentar-nos de què la programaven de nou al Teatre La Vilella i encara més quan en una gira pel Marroc, va obtenir el premi al millor espectacle al Festival Internacional de teatre de Sidi-Kacem …. i també premis a la millor direcció: Jordi Pérez, millor actriu protagonista: Carla Vallès, millors actors de repartiment: Carles Garcia-LlidóManu Gómez, millor escenografia, llum i so.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La veritat és que el seu director l’ha acabat d’arrodonir i amb tot l’equip l’ha treballat bastant mes, donant força més protagonisme a alguns personatges que en la versió anterior no tenien gairebé cap; els missatges crítics cap al poder queden força més clars i queden absolutament retratats partits polítics que volen aparèixer davant de la societat amb idees i missatges nous, però que en realitat són còpia de les que ja han quedat obsoletes al llarg de tota la història del segle passat.

Modificacions amb el moviment dels actors i petits retocs amb una escenografia que ja de per si era excel·lent, ens ha convençut de totes, totes; potser també la raó és que en veure la producció per segon cop hem pogut copsar aspectes que en una primera visió a nosaltres se’ns havien quedat amagats… i és que el text no és ni de bon tros, fàcil per l’espectador, ja que està molt elaborat i inclou missatges que no es veuen a primera vista i que cal anant descobrint en les diferents capes que conté.

A nosaltres ens va agradar de nou i molt especialment les interpretacions de Carla Vallès i de Saoro Ferre. Felicitats a tot l’equip de la Cia Sargantana pel treball realitzat per tal d’aconseguir fer molt més entenedor tot plegat.

Text i direcció: Jordi Pérez i Soldevila
Ajudant de direcció: Marilou Roqueplan
Kram – Jordi Pérez // Ela – Carla Vallès // Prim – Saoro Ferre // Carreter – Nathalia Sócrate //  Senyor del discurs – Carlos Briones //Guardaespatlles 1 – Carles Garcia-Llidó // Guardaespatlles 2 – Manu Gómez
Vestuari: Muriel Parisi  // Composició musical i espai sonor: Jordi Pérez i Soldevila //Regidoria: Nathalia Sócrate //  Disseny tècni, v¡deo i projeccions: cia. Sargantana //  Edició video: Carlos Briones

Cargols politics

Deixa un comentari