– Voltar per la literatura : FERIDES OBERTES (🐌🐌🐌) de Gillian Flynn

Una novel·la negra no convencional, on els personatges principals arrosseguen un passat emocional que els hi condiciona el present.

Després d’una estada a un hospital psiquiàtric, la periodista Camille Preaker s’enfronta a un encàrrec que la farà tornar al seu poble natal. Ha de cobrir els assassinats recents de dues noies preadolescents. Fa anys que no manté una relació fluida amb la seva mare i té una germanastra que pràcticament no coneix.

ferides-obertes_gillian-flynn_libro-OMAC370

La trama està servida … però aquest llibre no presenta únicament personatges víctimes o assassins, policies llestos o periodistes intrèpids, sinó que va una mica més enllà i ens presenta una Camille que haurà de resoldre el trencaclosques del seu passat i enfrontar-se a les seves pors. El seu viatge és un retorn a un poble governat per dones riques o ocioses, recaragolades i on s’estableixen relacions competitives entre elles i les seves famílies.

GILLIAN FLYNNEls únics personatges del llibre aparentment sans no han crescut al poble i son homes, el director del diari on treballa la Camille, un policia que arriba de Kansas City i el germà d’una de les víctimes sobre el que recauen totes les sospites exonerant de responsabilitats als nadius del poble.

Al començament l’he trobat una mica tòpica, però molt rapidament ha assolit un altre caire i m’ha atrapat fins al final.

Aquesta va ser la primera novel·la de Gillian Flynn, periodista americana, crítica de televisió i cinema nascuda el 1971.

Cargol i policia

Leave a Reply