– Teatre – NINIS, LA TRILOGIA DIVINA (🐌🐌🐌) – Igualada – Can Kabrota – 19/10/2015

Estem ara mateix patint els efectes d’una parada brusca en les nostres activitats “voltaires” de les que ja tenĂ­em previstes, ocasionat per l’absurd accident que va patir l’Imma en baixar les escales del Metro dissabte passat, quan anĂ vem al Teatre Capitol a veure un musical de petit format. Ara, desprĂŠs de l’ensurt i els moments dolents viscuts, Ăşnicament ens toca esperar, aquĂ­ reclosos a l’Hospital de la Vall d’Hebron, a l’espera que puguin operar-la i fer-li un apanyo al maleit peronĂŠ.

Aprofito per posar-me al dia de les cròniques que han quedat pendents de la setmana passada…..

Feia força temps que per horaris de feina no podĂ­em apropar-nos a Igualada a gaudir de les nits Kabrota; dilluns passat, no vĂ rem faltar a la cita del tercer dilluns de mes, encara que l’Imma es va quedar amb les ganes per què el seu horari laboral no li va permetre. De totes maneres, en el meu viatge a Igualada vaig estar molt ben acompanyat per amics tant “malalts” de Teatre com jo, o potser encara mes.

NINIS a Can Kabrota - 1

La representaciĂł aquesta vegada no va poder ser a casa d’en Josep Maria per motiu de les dolentes previsions del temps, i es va traslladar a les a una preciosa sala amb arcades dins d’unes antigues adoberies, a la mateixa poblaciĂł. VĂ rem poder veure NINIS, LA TRILOGIA DIVINA, del dramaturg Marc Torrecillas i dirigida per Rafaela Rivas.

Sembla que aquesta representaciĂł de petit format (almenys la primera part de les tres), es va estrenar ja fa temps a les sales dels Minitea3 del carrer d’en Robador, al Raval, abans de la seva clausura…. sales que nosaltres vĂ rem intentar conèixer sense èxit.

La Verge Maria i Sant Francesc, dues estĂ tues de fusta policromada, fa quasi dos-cents anys que estan tancats en una esglĂŠsia. El mĂłn a fora ha canviat molt, però la Ăşnica dels dos que ho sap ĂŠs la Verge que surt un cop a l’any en processĂł. AmbdĂłs, quan els feligresos han marxat i l’esglĂŠsia roman tancada parlen de la vida i la fe dels humans i tot allò que ells, com a talles que sĂłn, no poden fer… O potser sĂ­?

Aquesta presentaciĂł amb diapositives necessita JavaScript.

Un text molt divertit que ens va fer passar una molt bona estona i que podria potser per alguns catòlics, ratllar la lĂ­nia vermella, per la seva pretesa iconoclĂ stia; des de el meu punt de vista de no creient, el text sempre ha guardat les formes respectuosament, a un nivell de broma simpĂ tica i utilitzant l’humor molt mesuradament. Crec que han estat molt millor les dues primeres parts…. i la tercera simplement un intent d’allargar l’espectacle per tal de què s’aconseguĂ­s una durada de 50 minuts, per permetre ser representada fora de l’entorn dels Microteatres.

M’han agradat especialment les interpretacions dels dos actors, Laura Palmero i Xavier JuclĂ , que amb la seva mĂ­mica molt expressiva gairebĂŠ diuen mĂŠs que el que expressen les seves paraules. Un Sant Francesc divertit, però una mica “cagadubtes” front una Mare de DĂŠu, segura d’ella mateixa i amb molta mes gana de gresca.

L’ambient en acabar la representaciĂł, el millor de la nit com gairebĂŠ sempre; un retrobament amb amics teatraires tot fent un picapica “Kabrotaire” que et fa oblidar rĂ pidament que has hagut de fer 60 quilòmetres i que has de tornar a fer el mateix camĂ­ de tornada a casa.

Cargol Dèu

Quant a Miquel Gascon

Viatgermaníac i Teatraire de Pro, engrescat per gaudir al màxim de les activitats culturals que es realitzen a Barcelona i Catalunya, ja sigui teatre, música, òpera o cinema.
Aquesta entrada s'ha publicat en Teatre i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a – Teatre – NINIS, LA TRILOGIA DIVINA (🐌🐌🐌) – Igualada – Can Kabrota – 19/10/2015

  1. Allau ha dit:

    Noi, això sĂłn els perills de tant voltar. Espero que la mala ratxa s’aturi aquĂ­. Molts petons per a l’Imma.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'estĂ  connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.