– Teatre – MOLT SOROLL PER NO RES – (🐌🐌🐌🐌 + 🐚) Teatre Nacional de Catalunya – Sala Gran 17/10/2015 i 09.12.2016

Dissabte passat vam estrenar la temporada al TNC amb una adaptaciĂł d’una obra de Shakespeare, MOLT SOROLL PER NO RES, i que s’ha transformat ni mĂ©s ni menys que en un brillant musical de la mĂ  d’Àngel LlĂ cer i Marc Artigau.

Situada en els anys 50 ens presenta un platĂł de cinema on es desenvolupa el rodatge d’una pel·lĂ­cula. El director Ă©s el mateix Àngel LlĂ cer i els personatges de la novel·la de Shakespeare s’han convertit en actors i actrius que roden una pel·lĂ­cula.

Molt soroll per no res 2

El tema Ă©s prou conegut, es tracta d’una comĂšdia teatral romĂ ntica ambientada a SicĂ­lia, en l’Ăšpoca en la qual aquesta era governada pel prĂ­ncep Pere d’AragĂł. Aquest i Juan, el seu germĂ  tornen de la guerra, acompanyats de dos nobles italians, Claudio i Benedicte i s’hostatgen a casa del governador de Messina. Durant l’estada s’originen dues histĂČries d’amor: Claudio i Hero i Beatrice i Benedicte. Llavors, Juan inventa una calĂșmnia per tal d’entorpir els casaments.

Si hem de ser totalment sincers, la veritat Ă©s que al principi ens va costar entrar una mica en l’espectacle, perquĂš el vĂ rem percebre com excessivament esbojarrat i passat de voltes i la causa Ă©s senzillament perquĂš ens va agafar totalment desprevinguts; a mesura que vĂ rem començar a entendre de quin pal anava tot plegat, ens va començar a interessar, cada vegada mes, fins al punt que ens va acabar entusiasmant.

Un repartiment de luxe amb molts actors novells que han defensat els seus papers de forma notable. S’ha respectat en gran mesura el text original de l’obra traduĂŻda per Salvador Oliva i s’han adaptat esplĂšndidament les mĂșsiques de Cole Porter, Irving Berlin i I.Herb Broen. Deu mĂșsics han interpretat en directe sota la direcciĂł de Manu Guix que juntament amb Marc Artigau sĂłn els artificis de l’adaptaciĂł musical.

Molt soroll per no res

Nombrosos cops d’ull a personatges i pel·lĂ­cules famoses: Fred Astaire i Ginger Rogers, els germans Marx, Hichcock, Charles Chaplin, 


La posada en escena, el vestuari i l’escenografia sĂłn espectaculars i vistosos i en conjunt hem gaudit d’un espectacle amb majĂșscules.

Creiem sincerament que estem davant del Musical de la temporada. Totalment recomanable per tot tipus de pĂșblic, incloent-hi a les persones que no sĂłn massa amants dels Musicals, ja que la qualitat de l’espectacle Ă©s brutal.

DirecciĂł: Angel LlĂ cer
DirecciĂł musical: Manu Guix
Repartiment:
Jordi Coll (Don Pedro), Albert Triola (Don Juan), Marc Pociello (Claudio), David Verdaguer (Benedicte), Victoria PagĂ©s (Leonata), Oriol BurĂ©s (Antonio), Enric Cambray (Baltasar/ Fra Francesc/Hug Civada), Oscar Muñoz (Borachio), Aida Oset (Hero), Bea Segura (Beatrice), Lloll BertrĂĄn (Margarida), Clara Altarriba (Úrsula/Conilleta), Bernat Clot (Cirereta), Albert Mora (AgrĂ s), Oriol BurĂ©s (Betum), Angel LlĂ cer (director)
DramatĂșrgia : Marc Artigau I Angel LlĂ cer / AdaptaciĂł de les cançons : Marc Artigau I Manu Guix / TraducciĂł : Salvador Oliva / EscenografĂ­a: SebastiĂ  Brosa / Vestuari: Miriam Compte / Il.luminaciĂł: David Bofarull I Albert Faura / So: Roc Mateu / CaracteritzaciĂł: Txus GonzĂĄlez I Angels Salinas /CoreografĂ­a: Aixa Guerra / Veu: Xavi Duch

______________________

El 9 de desembre del 2016, tornem a la Sala Gran del TNC, a veure la mateixa producciĂł amb forces canvis en el repartiment… i Ă©s que 8 dels 15 actors sĂłn de nova incorporaciĂł.

Els actors i actrius de l’espectacle sĂłn: David Verdaguer, SĂ­lvia Abril, Aida Oset, Josep Palau, Jordi Coll, Lloll Bertran, Albert Triola, Òscar Muñoz, Guillem AlbĂ , VĂ­ctor GĂłmez, Georgia Stewart, Jordi Vidal, MĂ rcia CisterĂł, Enric Cambray i Pau Ferran (aquest Ășltim Ă©s el que substitueix a Àngel LlĂ cer en el paper de director en la representaciĂł). Els actors en marcats en color blau sĂłn els de nova incorporaciĂł.

Tal com ens vĂ rem comentar en la roda pre premsa, ha estat una magnĂ­fica troballa el descobriment d’una nova veu, la de  Georgia Stewart que ha debutat als escenaris en aquesta proposta.

Ens ha tornat a agradar, malgrat que potser en algun moment se’ns ha fet una mica feixuga, potser perquĂš ja mancava la mĂ gia de la sorpresa i els acudits ja ens eren massa coneguts. De totes maneres la posada en escena es magnifica i la producciĂł no ha notat gaire el relleu amb els diferents actors. Potser ara si la qualifiquĂ©ssim novament, la valorarĂ­em en 4 cargols voltaĂŻtes.

Cargol sorollos

2 pensaments a “– Teatre – MOLT SOROLL PER NO RES – (🐌🐌🐌🐌 + 🐚) Teatre Nacional de Catalunya – Sala Gran 17/10/2015 i 09.12.2016

  1. Retroenllaç: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

  2. Retroenllaç: – Resum de la temporada teatral 2015 – 2016 | Voltar i Voltar

Leave a Reply