– 1a setmana APROPA CULTURA

Acabo de vindre de la roda de premsa que s’ha fet aquest matí a la Sala 4 de L’Auditori de Barcelona, en la que s’ha presentat la 1a setmana APROPA CULTURA, que se celebrarà del 26 d’octubre a l’1 de novembre d’enguany.

roda de premsa - 1a setmana APROPA CULTURA - 1roda de premsa - 1a setmana APROPA CULTURA - 2

Fa 10 anys que l’Auditori va iniciar el programa APROPA CULTURA, per tal de fer accessible la Cultura a les persones que més ho necessiten, en una tasca d’inclusió a persones que estan excloses. A poc a poc s’han anant afegint equipaments culturals i avui en dia podem dir que participen 55 equipaments culturals i festivals d’arreu de Catalunya.

La CULTURA és un dret i és per això que el programa intenta apropar-la a tothom, especialment a persones que no pugui accedir pels seus propis mitjans: Persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, persones amb discapacitat física en situació d’exclusió social, Gent gran (residencies o problemàtiques d’aïllament), persones en situació de privació de llibertat, persones immigrades (acollida i inclusió social), Infància i adolescència sense recursos, persones amb drogodependències i Dones amb risc d’exclusió per violència de gènere.

El preu per accedir als espectacles del programa són gratuïts o un màxim de 3€

Els equipaments reserven un petit percentatge de butaques per aquesta destinació al llarg de tot l’any i econòmicament està recolzat per institucions com l’Obra Social de la Caixa, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.

La temporada passada, 21.207 persones van gaudir de les propostes d’Apropa Cultura.

roda de premsa - 1a setmana APROPA CULTURA - 3

Aquest any s’ha fet un pas més i per primer cop se celebrarà aquesta SETMANA APROPA CULTURA, en la que es viurà amb més intensitat i concentradament arreu de Catalunya dos centenars de propostes.

Amb aquesta iniciativa es vol sensibilitzar la societat sobre la importància de l’accés a la cultura de les persones que més ho necessiten. Per això els 55 equipaments que formen part del programa Apropa Cultura per a la inclusió han organitzat una setmana d’activitats i propostes culturals, algunes dissenyades especialment per aquesta ocasió, per donar visibilitat a la tasca que realitzen durant tot l’any de la mà d’Apropa Cultura. Les activitats són molt diverses i van dirigides a les entitats socials i als seus membres. Alguns equipaments han augmentat durant aquesta setmana el nombre de localitats destinades a Apropa Cultura amb un preu màxim de 3 euros, d’altres han organitzat trobades especials entre els grups socials i els artistes, d’altres han preparat tallers, visites guiades, formacions i activitats que fan pujar a l’escenari persones amb discapacitat i d’altres destinaran la recaptació d’algun dels seus espectacles al programa. En total durant aquesta setmana les entitats socials realitzaran més de dues-centes sortides culturals per tot Catalunya amb propostes de teatre, dansa, circ, música i arts visuals.

En la presentació d’aquest matí, han parlat dues de les persones que surten al vídeo, i també el responsable de l’Obra Social de La Caixa; per part de les institucions han parlat la regidora de l’ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz així com els consellers de la Generalitat Neus Munté (Benestar Social) i Ferran Mascarell (Cultura).

roda de premsa - 1a setmana APROPA CULTURA - 5

Si coneixeu persones amb risc d’exclusió social, ajudeu-los a fer la recerca d’espectacles, visites culturals, exposicions a partir de la següent adreça d’internet:

http://www.apropacultura.cat/presentacio.aspx

També us deixo l’enllaç del dossier de premsa amb totes les activitats previstes.

Cargol i Cultura

Quant a Miquel Gascon

Viatger-maniac i engrescat per aprendre el màxim de la cultura que es fa en la nostra estimada ciutat, Barcelona, ja sigui Teatre, Musica clàssica, Musiques del mon, Jazz, Opera, Cinema
Aquesta entrada ha esta publicada en Òpera, Circ, Dansa, Exposicions, Música clàssica, Música contemporània, Teatre, Teatre Musical. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s