– 1a setmana APROPA CULTURA

Acabo de vindre de la roda de premsa que s’ha fet aquest matí a la Sala 4 de L’Auditori de Barcelona, en la que s’ha presentat la 1a setmana APROPA CULTURA, que se celebrarà del 26 d’octubre a l’1 de novembre d’enguany.

roda de premsa - 1a setmana APROPA CULTURA - 1roda de premsa - 1a setmana APROPA CULTURA - 2

Fa 10 anys que l’Auditori va iniciar el programa APROPA CULTURA, per tal de fer accessible la Cultura a les persones que més ho necessiten, en una tasca d’inclusió a persones que estan excloses. A poc a poc s’han anant afegint equipaments culturals i avui en dia podem dir que participen 55 equipaments culturals i festivals d’arreu de Catalunya.

La CULTURA és un dret i és per això que el programa intenta apropar-la a tothom, especialment a persones que no pugui accedir pels seus propis mitjans: Persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, persones amb discapacitat física en situació d’exclusió social, Gent gran (residencies o problemàtiques d’aïllament), persones en situació de privació de llibertat, persones immigrades (acollida i inclusió social), Infància i adolescència sense recursos, persones amb drogodependències i Dones amb risc d’exclusió per violència de gènere.

El preu per accedir als espectacles del programa són gratuïts o un màxim de 3€

Els equipaments reserven un petit percentatge de butaques per aquesta destinació al llarg de tot l’any i econòmicament està recolzat per institucions com l’Obra Social de la Caixa, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.

La temporada passada, 21.207 persones van gaudir de les propostes d’Apropa Cultura.

roda de premsa - 1a setmana APROPA CULTURA - 3

Aquest any s’ha fet un pas més i per primer cop se celebrarà aquesta SETMANA APROPA CULTURA, en la que es viurà amb més intensitat i concentradament arreu de Catalunya dos centenars de propostes.

Amb aquesta iniciativa es vol sensibilitzar la societat sobre la importància de l’accés a la cultura de les persones que més ho necessiten. Per això els 55 equipaments que formen part del programa Apropa Cultura per a la inclusió han organitzat una setmana d’activitats i propostes culturals, algunes dissenyades especialment per aquesta ocasió, per donar visibilitat a la tasca que realitzen durant tot l’any de la mà d’Apropa Cultura. Les activitats són molt diverses i van dirigides a les entitats socials i als seus membres. Alguns equipaments han augmentat durant aquesta setmana el nombre de localitats destinades a Apropa Cultura amb un preu màxim de 3 euros, d’altres han organitzat trobades especials entre els grups socials i els artistes, d’altres han preparat tallers, visites guiades, formacions i activitats que fan pujar a l’escenari persones amb discapacitat i d’altres destinaran la recaptació d’algun dels seus espectacles al programa. En total durant aquesta setmana les entitats socials realitzaran més de dues-centes sortides culturals per tot Catalunya amb propostes de teatre, dansa, circ, música i arts visuals.

En la presentació d’aquest matí, han parlat dues de les persones que surten al vídeo, i també el responsable de l’Obra Social de La Caixa; per part de les institucions han parlat la regidora de l’ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz així com els consellers de la Generalitat Neus Munté (Benestar Social) i Ferran Mascarell (Cultura).

roda de premsa - 1a setmana APROPA CULTURA - 5

Si coneixeu persones amb risc d’exclusió social, ajudeu-los a fer la recerca d’espectacles, visites culturals, exposicions a partir de la següent adreça d’internet:

http://www.apropacultura.cat/presentacio.aspx

També us deixo l’enllaç del dossier de premsa amb totes les activitats previstes.

Cargol i Cultura

Deixa un comentari