– Gastronomia – Restaurant ABAC (🐌🐌🐌🐌🐌 ) – 29/09/2015

Feia molt de temps que no parlàvem al nostre Blog de Gastronomia, malgrat que en aquests últims mesos hem pogut tastar uns quants restaurants que segurament s’ho mereixien. Com ja sabeu molts de vosaltres, acostumem a celebrar les dates assenyalades anant a sopar a algun restaurant reconegut i aquesta vegada per celebrar l’arcàngel Sant MIQUEL i per sorpresa (sense saber on em portava) molt i molt a prop de casa, tan sols a uns 300 metres…. l’Imma em va portar al restaurant ABAC.

Restaurant ABAC - Voltar i Voltar - 32-imp

Malgrat que el teníem molt a la bora de casa i feia anys que en teníem ganes de tornar, una mala experiència que vàrem tenir en aquest restaurant quan aquest estava situat al Born, ens frenava per tornar a intentar-ho. La veritat és que l’actual ABAC no té res a veure amb aquell que vàrem conèixer ja fa uns anys, començant per la seva situació, ja que des del maig del 2008 es va traslladar a la Plaça Kennedy /Avinguda Tibidabo i ara es tracta d’un hotel /restaurant, amb la cuina portada per un altre equip capitanejada pel conegut xef Jordi Cruz.

La sorpresa ha estat majúscula, molt millor del que esperàvem. Encara que érem conscients de què fa molt de temps (any 2011) havia obtingut les dues apreciades estrelles Michelin, ens ha agradat tant o mes que el Celler de Can Roca de Girona. Potser és simplement qüestió de gustos, però hem de dir que la barreja molt encertada de cuina tradicional catalana amb l’experimentació de la nova cuina, ens ha convençut.

El Restaurant ofereix dos menús degustació, un de 12 plats i un altre de 16, encara que també es pot escollir qualsevol plat dels anteriors per crear el teu propi menú a la carta. Nosaltres vàrem escollir el Menú degustació “curt” i molt encertadament ens vàrem apuntar al maridatge de vins.

Bloody Mary on the rocks i nitro Bloody amb cloïssa i salaons

Restaurant ABAC - Voltar i Voltar - 3-imp

Cruixent de nous amb formatge Gouda vell, cafè i xilis

Restaurant ABAC - Voltar i Voltar - 5-imp

El nostre pa xinès, brioix fregit, fetge d’ànec i anguila rostida, wasabi i pells de kumquat

Brou de coco i coralls Thai amb vieira rostida, ametlles tendres i olis de xilis

Sabors de platja amb calamar i gamba

Restaurant ABAC - Voltar i Voltar - 10-imp

Roger de roca “Mediterrani”

Restaurant ABAC - Voltar i Voltar - 11-imp

Nyoquis Parmesana”. Brou i bolets cuinats amb citronella, bolets saltejats i tòfona (potser el que ens va agradar mes de tots)

Restaurant ABAC - Voltar i Voltar - 12-imp

Colomí royal amb bledes

Restaurant ABAC - Voltar i Voltar - 14-imp

Vedella amb salaons i xalotes de mar

Restaurant ABAC - Voltar i Voltar - 16-imp

Pomes amb api, cerfull i raifort

Restaurant ABAC - Voltar i Voltar - 20-imp

Infusió gelada de xocolata especiat, roques de cacau i vainilla, mantega i pells cítriques (potser el millor postre que hi tastat mai !!!)

Restaurant ABAC - Voltar i Voltar - 21-imp

Blanc del cacau amb sabors asiàtics i tropicals

Restaurant ABAC - Voltar i Voltar - 22-imp

Cafè ….. i petits fours.

Restaurant ABAC - Voltar i Voltar - 18-imp

Com ja he comentat abans, cada plat el vàrem menjar maridat amb el vi adient … i de debò que és totalment recomanable viure aquesta experiència.

La llista de vins va ser aquesta:

  • Cava L’Hereu 13 – Raventós i blanc
  • Fernando Castilla Amontillado. D.O. Sherry/Jerez
  • Sake 1711 Ossaka. Japó
  • Cap Ficat  14. D.O. Penedès
  • Dido blanc 14. D.O. Priorat
  • Fento 13. D.O. Rias Baixas
  • Cervessa Rsv. Teo Muss0 06 Xmare
  • Moscato D’Asti Abruzzo

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En acabar quan ja marxàvem, vaig demanar si era possible veure la cuina en plena acció i no va haver-hi cap problema. L’ambient de treball d’un dels millors restaurants del món i les seves espectaculars instal·lacions, paga la pena veure-les en ple rendiment.

Restaurant ABAC - Voltar i Voltar - 33-imp
Una experiència inoblidable i molt, molt recomanable. Si heu de celebrar quelcom important, no fa falta que aneu massa lluny….. el tenim a casa nostre i això és un autèntic privilegi.

cargol-cuiner

Deixa un comentari