– Teatre – MDA-MEDEAS CON CAVA (🐌🐌🐌 ) – Teatre Tantarantana – Sala Àtic22

Dia de retrobaments i abraçades amb els nostres amics del Tantarantana, després de la llarga pausa estiuenca, i també nit d’estrena a la Sala Àtic 22 amb un text esplèndid de Kléber Luiz Bosque, MDA-MEDEAS CON CAVA, basat amb la mítica tragèdia grega d’Eurípides “Medea”.

Segons la mitologia, Jàson va aconseguir el velló d’or gràcies a l’ajuda de Medea, la qual va trair al seu pare Eetes, rei de Còlquida, per amor a Jàson. A canvi de la seva cooperació, Jàson va fugir amb ella i s’hi va casar posteriorment.
Quan Medea i Jàson arriben a Corint, Jàson es promet amb Glauce, filla del rei Creont. Medea ha de sortir del país immediatament per ordre de Creont, però li suplica al rei que la deixi estar-s’hi un dia més i ell li ho concedeix. Fingint gratitud, envia els seus fills amb regals per a Glauce, un vestit i una corona d’or. La princesa mor enverinada en posar-se els presents i també mor Creont, en abraçar el cos inert de la seva filla. Medea, per acabar de consumar la seva venjança, mata els seus fills. La tragèdia finalitza quan Medea, preparada per fugir a Atenes en un carro protegit pel Sol, li mostra els cadàvers dels nens a Jàson, que queda horroritzat per l’infanticidi.

Medeas con cava

Kléber, ha portat als nostres dies aquesta tragèdia, contemporitzant el seu argument; Pepa/Medea vella i derrotada està asseguda a una cadira de rodes i tancada a un asil, sense cap ésser estimat al seu costat i tan sols cuidada per una inquietant infermera. Al llarg de l’obra rememorarà aspectes molt concrets de la seva vida, quan de jove es va enamorar perdudament de Jàson i amb el seu ajut el va fer triomfar com a actor a una sèrie de televisió, malgrat la seva escassa preparació.

Un cop casats i amb fills, la parella es trenca perquè Jàson prefereix una dona més jove, i tria a la filla de Creont, un poderós empresari dedicat a la política, que li farà guanyar escalafons a la seva carrera com a actor. Pepa/Medea entra en una espiral d’odi en veure la seva exparella amb la seva nova amant, convertits en una parella mediàtica de moda, que la portarà a provocar el ja conegut final tràgic.

MDA-MEDEAS CON CAVA, és una proposta de Teatre de petit format, en el que es valora la paraula dins del Teatre per sobre de les grans propostes escenogràfiques i també es basa en bones interpretacions i molt properes a l’espectador, únicament dues fileres, a banda i banda de l’espai escènic.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Excel·lent direcció i bones interpretacions, especialment de la “Medea” granadeta, Mariona Casanovas (tot un descobriment), així com de la seva consciència, que també interpreta la infermera i la Medea jove (Aroa Toro). Més discret, David Font Mauri, potser pel paper força complementari de Jàson.

Important també en aquesta ocasió la boníssima selecció musical, l’estudiada il·luminació, la projecció cinematogràfica amb un muntatge molt elaborat i també algunes sorpreses “fellinianes” que van esquitxant agradablement la posada en escena.

Es podrà veure de nou els dies 1, 8, 9, 10 i 11 d’Octubre. Molt recomanable pels amants dels clàssics que els agradi comprovar un excel·lent treball de contemporanització dels textos….. i a més a més a un preu realment accessible per tothom (9 euros).

Text i direcció: Kléber Luiz Bosque
Ajudant de direcció: Maribel Martín
Repartiment: Mariona CasanovasAroa ToroDavid Font Mauri
Producció: Juan Carlos UríszarDamiá Domènech
Correcció i revisió de texts: Ángel Ramiro Laguna

Teatre i cargol

Un pensament a “– Teatre – MDA-MEDEAS CON CAVA (🐌🐌🐌 ) – Teatre Tantarantana – Sala Àtic22

  1. Retroenllaç: – Teatre – MDA-MEDEAS CON CAVA (🐌🐌🐌 ) – Teatre Tantarantana – Sala Àtic22 | Revista DNI+D

Deixa un comentari