– Teatre Musical – BALLA AMB MI – (🐌🐌🐌🐌 ) – Al Maldà – 24/09/2015

A la tercera vegada d’intentar-ho (entrades exhaurides) vàrem aconseguir reservar les entrades per veure aquest magnífic espectacle en una de les dues funcions afegides a darrera hora. BALLA AMB MI es tracta d’un homenatge al Teatre Musical, amb un repertori que inclou alguns dels noms fonamentals del teatre musical nord-americà, d’Irving Berlin a Jason Robert Brown, passant per Richard Rodgers, Stephen Sondheim o Jonathan Larson.

En la petita sala del Circol Maldà, i tan sols amb l’actuació del pianista Marc García-Rami i el cantant Toni Viñals, hem pogut gaudir d’un espectacle Musical que no oblidarem fàcilment. Estar clar que sense cap afegit, sense escenografia i tan sols amb una perfecta il·luminació i una estudiada posada en escena, també es poden aconseguir resultats extraordinaris.

La veu de Toni Viñals potent, amb multitud increïble de matisos vocals i amb afinació perfecte des de la primera cançó a l’última; tot això, sense cap amplificació i únicament recolzada per un piano…. aconsegueix posar “pell de gallina” als espectadors; però no es tracta tan sols d’un recital de cançons de Teatre Musical nord-americà, sinó que Toni Viñals a més a més d’interpretar-les amb la seva veu, les fa viure amb la seva variadíssima escenificació i la seva dansa i moviment que deixa als espectadors amb una sensació d’esgotament físic, tan sols en veure la vitalitat física que desprèn, tot deixant-se literalment la pell a escena.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Les 17 cançons han estat traduïdes i adaptades per Jordi Galceran, David Pintó, Cèsar Aparício, Joan Lluís Bozzo,Roser Batalla, Roger Peña, Daniel Anglés, Joan Vàzquez, Òscar Martinez, Bealia Guerra, Escola Memory i Toni Viñals.

 • Fes-li el salt (Change Partners) del film Carefree – 1938 – Irving Berlin
  • Aprofita’t de mi (You took advantage of me) de Present Arms – 1928 – Richard Rodgers i Lorenz Hart
  • Venc amor (Love for Sale) de The New Yorkers – 1930 – Cole Porter
  • Dins l’habitació (Lonely room) d’Oklahoma – 1943 – Richard Rodgers i Oscar Hammerstein
  • Ha estat ben a prop (This mearly was mine) de South Pacific – 1949 – Richard Rodgers  i Oscar Hammerstein II
  • Goodbye for now del film Reds – 1981 – Stephen Sondheim
  • La noia em falta només (All i need is the girl) de Gypsy – 1950 Jule Styne – Stephen Sondheim
  • Viu estic (I Got Life) de Hair – 1967 – Galt Macdermot, Jamer Rado i Gerome Ragni
  • Ara (Later) de A litle night music – 1973 – Stephen Sondheim
  • Fa calda aquí (It’s hot up here) de Sunday in the park with George – 1984 –  Stephen Sondheim
  • Dibuixar un barret (Finishing the hat) de Sunday in the park with George – 1984 –  Stephen Sondheim
  • Vull fer una cançó (One Song Glory) de Rent – 1996 – Jonathan Larson
  • Perruca en un racó (Wig in a Box) de Hedwing and the angry inch – 1998 – Stephen Trask
  • Se t’ha de ficar dins del cap (You’ve got to be carefully taught) de South Pacific – 1949 – Richard Rodgers i Oscar Hammerstein II
  • Tot sol (Alone) de A Year with Frog and Toat – 2002 – Robert Reale i Willie Reale
  • Estic viu (I’m Alive) de Next to Normal – 2008 – Tom Kitt i Brian Yorkey
  • Tot s’esvaeix (It all fades away) de Bridges of Madison Country – 2014 – Jason Robert Brown

Toni Viñals Matas. Membre de la Cia Dei Furbi amb qui ha creat i protagonitzat tots els seus espectacles com La Flauta Màgica (Premi Butaca 2013 com a Millor Actor de Teatre Musical i Premi Max Mejor Espectaculo Musical 2013). Recentment ha protagonitzat l’espectacle Mar i Cel de Dagoll Dagom al Teatre Victòria, i també el musical Marry Me a Little d’Stephen Sondheim al Teatre Lliure. Anteriorment també havia participat en espectacles com  Monthy Python’s Spamalot, El Último Jinete, Más de 100 Mentiras. El musical de Sabina, David Serrano, 40 el musical, Poe i El Mikado de Dagoll Dagom , entre d’altres.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Marc Garcia-Rami.  Ha estat músic d’espectacles com Mar i Cel, Paradís, Sangre de Edipo, Boscos Endins, Naked Boys Singing, Spamalot, La Bella y la Bestia, Hoy No Me Puedo Levantar, Hair, Forever Young, Cap al tard, Germans de Sang, Sister Act, etc… i ha col.laborat com a pianista de càsting o assaig en les produccions d’altres com Les Miserables, Chicago, Geronimo Stilton o Mamma mia.

Un espectacle que es podrà veure un sol cop mes al Circol Maldà el pròxim 6 d’octubre. Esperem que aviat tornin a reposar de nou aquest espectacle, ja que de debò és molt recomanable.

Intèrprets: Toni Viñals i Marc Garcia-Rami

Selecció musical, dramatúrgia i direcció escènica: Xavi Casan

Arranjaments i direcció musical: Marc Garcia-Rami

Moviment: Cristina Martí / Il·luminació: Jorge Mur

Cargols de tardor 8

2 pensaments a “– Teatre Musical – BALLA AMB MI – (🐌🐌🐌🐌 ) – Al Maldà – 24/09/2015

 1. Retroenllaç: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

 2. Retroenlla̤: РResum de la temporada teatral 2015 Р2016 | Voltar i Voltar

Deixa un comentari