– Teatre – TRUCO ALS MEUS GERMANS – 🐌🐌🐌 + 🐚 – Nau Ivanow – 17/09/2015

L’Adrian Devant es el director i traductor del text del jove escriptor suec Jonas Hassen Khemiri. L’Adrian és catalano-suec format a Estocolm i a LAMDA a Londres .

El suport de l’AIET ha facilitat la creació d’aquest grup professional, que es troba per segona vegada per posar en peu TRUCO ALS MEUS GERMANS. El primer muntatge, Kyla (Fredor), de Lars Norén, va obtenir el Premi de la Crítica de Barcelona 2014, en la categoria Revelació.

L’Associació d’Investigació i Experimentació Teatral (AIET) fou creada el 15 de novembre de 1993 per tal de promoure i difondre activitats de tipus teatral no només en el vessant estrictament de creació d’espectacles sinó, també, mitjançant la publicació de la revista Assaig de Teatre i l’organització de conferències, tallers, taules rodones i congressos internacionals.

L’obra ens explica 24 hores de la vida d’Amor en una ciutat en estat de xoc per l’explosió d’un cotxe bomba. La noticia circula de boca en boca, o millor de móbil en móbil. La ciutat està sota control i la polícia ocupa tots els llocs estratègics : metro, centres comerciales, ponts, …..

L’Amor busca la peça de recanvi d’un trepant , a la butxaca del davant hi té el mòbil, a la del darrere una navalla. Ha de trucar als seus germans. Ha de deixar de perseguir a la Valèria. Però el més important és intentar comportar-se amb la màxima normalitat…

IMG_5292

Al centre d’Estocolm, l’Amor es mou entre la realitat i la paranoia, l’amor i la química i ens fa veure que és difícil establir la diferència entre el criminal i la víctima.

L’Adrià Díaz és l’actor que encarna el paper de l’Amor i està en l’escenari durant tota la representació …. s’hi deixa la pell, una interpretació magnífica fent creïble el seu personatge des de el moment zero. Molt notable també Marc Naya en el paper de l’amic de la infància que continua pensant que tot ha de seguir igual sense acabar de creure que l’Amor ja no és el que era.

Les interpretacions de la Vicky Luengo i la Laura Sancho estan també a l’alçada de la del protagonista i arropen perfectament la historia. Algunes escenes com la conversa amb la telefonista de l’associació protectora d’animals o el seguiment policial al qual és sotmès son realment notables.


Una obra molt recomanable peró que de moment només s’ha presentat 4 dies a la Nau Ivanow.

 Text: Jonas Hassen Khemiri
Direcció i traducció: Adrian Devant
Intèrprets: Adrià Díaz, Vicky Luengo, Marc Naya, Laura Sancho
Vestuari: Viveca González / Música i espai sonor: Sofia Jernberg / Disseny d’il·luminació: Natalia Ramos / Fotògraf: Slumber Studio

Deixa un comentari