– Teatre – MARITS I MULLERS (馃悓馃悓馃悓馃悓 + 馃悮) – La Villarroel – 16/09/2015

Estrenem temporada a la Villarroel amb aquesta proposta d鈥檈n 脌lex Rigola basada en un gui贸 d鈥檈n Woody Allen, de la pel路l铆cula estrenada el 1992 i protagonitzada per ell mateix i la seva parella aleshores, l鈥檃ctriu Mia Farrow.

Alex Rigola va estrenar aquesta obra en castell脿 al Teatre de La Abadia de Madrid, en 2013 i ara ens ha preparat la versi贸 catalana d鈥檃questa com猫dia sobre les relacions de parella.

Marits i Mullers - La Villarroel

En aquesta versi贸 els personatges de l’obra tenen els noms dels actors que els interpreten, Andreu 茅s escriptor i professor de literatura i fa deu anys que est脿 casat amb la M貌nica que treballa en una revista d鈥檃rt. Han quedat a sopar amb els seus millors amics, en Joan i la Sandra. No es poden creure que aquesta parella aparentment feli莽 hagi decidit separar-se. I aquest 茅s el detonant del q眉estionament de la seva pr貌pia relaci贸.

La com猫dia i el drama s鈥檜neixen per explicar la hist貌ria de com la separaci贸 d鈥檜n matrimoni impacta en l’estabilitat de l鈥檃ltre.

En una renovada Villarroel, 脌lex Rigola mostra una enorme capacitat per utilitzar l鈥檈spai i ho fa de tal manera que aconsegueix eliminar la barrera entre els actors i els espectadors de forma que ens convertim en c貌mplices de la hist貌ria. En l’obra, els personatges despullen els seus pensaments i utilitzen al p煤blic com a terapeutes passius. Aquesta relaci贸 de proximitat est脿 present en l’escenografia, formada per uns sof脿s constantment ocupats.

Segons Rigola, l’obra representa, a trav茅s de l’humor, un retrat “cru i obsc猫” de les relacions de parella. “El text ofereix moltes possibilitats esc猫niques” assegura el director, que pensa que el gui贸 est脿 m茅s a prop de la literatura que del m贸n del cinema.

Marits i Mullers 3

En el desenvolupament de la hist貌ria, els personatges evoquen temps passats i ens presenten un ventall de relacions entre homes i dones i en molts casos els espectadors ens hi veiem reflectits. Per貌 aquestes relacions, que molt sovint comencen amb la m脿gia de l’enamorament no s贸n sempre el que es preveia i m茅s aviat o m茅s tard apareixen l鈥檈goisme, la inseguretat, la rutina o el desenc铆s. Secrets, desitjos inconfessables, somnis 鈥

I veiem uns personatges que es 鈥渄espullen鈥 davant nostra per貌 que no s贸n capa莽os de fer-ho davant de les seves parelles o els seus millors amics. Primen els convencionalismes.

A banda de la reflexi贸 que ens portem fora de la sala de teatre, ens hem trobat amb un magn铆fic treball actoral, una complicitat entre els actors que s鈥檋a transm猫s com una onada a tota la platea. L’escenografia totalment estudiada i el treball de direcci贸 de l’脌lex, magn铆fic.

Com veieu, absolutament recomanable.

BASAT EN UN GUI脪 DE: Woody Allen
TRADUCCI脫, ADAPTACI脫 I DIRECCI脫: 脌lex Rigola
REPARTIMENT:聽聽 Andreu Benito, Joan Carreras, M貌nica Glaenzel, Sandra Moncl煤s, Mar Ulldemolins, Lluis Villanueva
ESCENOGRAFIA: Max Glaenzel / VESTUARI: Silvia Delagneau / IL.LUMINACI脫: Maria Domenech / AJUDANT DE DIRECCI脫: Carlos Briones / CAP DE PRODUCCI脫: Jordi Puig 鈥淜ai鈥 / PRODUCCI脫 EXECUTIVA: Titus Andr貌nic i Tr脿nsit Projectes / REALITZACI脫 ESCENOGRAFIA: Teatro de la Abad铆a / CONFECCI脫 VESTUARI: Nen茅 Fern谩ndez i Eugeni Caireta / CAP T脠CNIC DEL TEATRE: Gervasi Juan
COPRODUCCI脪 : Heartbreak Hotel, Teatro de La Abad铆a, Tr脿nsit Projectes i La Villarroel

Matrimoni de Cargols

 

4 pensaments a “– Teatre – MARITS I MULLERS (馃悓馃悓馃悓馃悓 + 馃悮) – La Villarroel – 16/09/2015

 1. CARME

  Estic d鈥檃cord amb el Rigola, el text es molt cru, el que passa es que est脿 exposat amb molt sentit de l鈥檋umor que fa que riguis amb ganes en molts moments.
  Bon铆ssim el treball dels actors, com hem comentat en mes d鈥檜na ocasi贸 en aquest mateix blog, tenim uns grans actors que ens fan gaudir molt del teatre, si a m茅s els dirigeix un fora de s猫rie com en Rigola doncs…perfecte!!
  Una abra莽ada
  Carme

  Respon
  1. Imma Barba

   Nosaltres vam gaudir d’un treball actoral coral immillorable i una direcci贸 espl猫ndida. Jo crec que la cruesa del tema ve donada perqu猫 en molts moments ens hi veiem reflectits.
   El mateix Woody Allen es va separar de la Mia Farrow en acabar el rodatge de la pel路licula i es va ajuntar amb la seva filla adoptiva !!!!!
   Un gran treball sens dubte. Una abra莽ada.

   Respon
 2. Retroenlla莽: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

 3. Retroenlla莽: – Resum de la temporada teatral 2015 – 2016 | Voltar i Voltar

Deixa un comentari