– DIADA NACIONAL DE CATALUNYA – 11 setembre 2015

Fins avui no ens hem pogut posar a escriure i seleccionar les fotografies que vĂ rem fer divendres passat, Diada Nacional de Catalunya, quan vĂ rem acudir a l’extraordinĂ ria i multitudinĂ ria manifestaciĂł de la VIA LLIURE A LA REPÚBLICA CATALANA.

Diada Nacional Catalunya 2015 -01-imp

Nosaltres ens vĂ rem apuntar el primer dia que es podia fer al tram 116 de la Meridiana, per la senzilla raĂł de quĂš era un indret on acudim força sovint, al Teatre Nacional de Catalunya i a L’Auditori. Ens va semblar que estar situats entre aquests dos edificis dedicats a la CULTURA, era potser el lloc mes adient per nosaltres.

DinĂ vem molt d’hora, (13 hores), en contra de la nostra mala costum de dinar a les tantes, per tal de ser previsors i estar al lloc com mĂ©s aviat millor i poder viure l’ambient que es respira tan sols en ocasions com aquesta. A les 14 hores ja estĂ vem al metro de la lĂ­nia 3 (la verda) i a mesura que anĂ vem baixant cap al centre, veiem que s’anava omplint de gent il·lusionada com nosaltres, gairebĂ© tots amb la samarreta blanca i molts amb l’estelada.

This slideshow requires JavaScript.

En arribar a l’estaciĂł de Catalunya per tal de fer el transbord a la lĂ­nia 1 (la vermella), vĂ rem comprovar que a l’andana no cabia ningĂș mes i que era totalment impossible baixar del vagĂł… semblava que el tĂșnel d’accĂ©s cap al transbord estava tallat i la gent convertida en una massa gegantina empenyia cap a la sortida de Rambles, amb gran perill de caure a les vies; penseu que encara quedaven 3 hores pel començament de la manifestaciĂł, prevista a les 17:14 hores.

La nostra rĂ pida decisiĂł, va ser continuar fins a la parada de Liceu i des d’allĂ  xino xano, apropar-nos a la Meridiana. El que al principi semblava un entrebanc, va resultar tota una agradable experiĂšncia, ja que ens vĂ rem unir rĂ pidament a les riuades de gent que sortia per arreu fent el mateix camĂ­. Les cares d’il·lusiĂł dels que tenĂ­em el mateix objectiu d’afegir-nos a la manifestaciĂł era evident…. famĂ­lies senceres caminant… travessant les Rambles, carrer Ferran, Plaça Sant Jaume, Plaça de l’Àngel a la Via Laietana, carrer Princesa, Parc de la Ciutadella i passeig de Pujades fins a l’indret de la Meridiana on hauria de fer-se els parlaments al final.

This slideshow requires JavaScript.

La Meridiana llavors ja era plena de gom a gom i encara que ens va costar moltĂ­ssim caminar pel mig d’aquesta avinguda, fins al lloc on havĂ­em de ser, va ser un autĂšntic plaer fer-ho a poc a poc i veure milers de persones amb la mateixa il·lusiĂł i les mateixes ganes que nosaltres, pacĂ­ficament per tal de demanar tan sols la possibilitat de poder VOTAR per aconseguir ser un paĂ­s lliure i independent… la RepĂșblica de Catalunya.

En arribar a l’Auditori una cobla formada especialment per l’ocasiĂł, tocava sardanes mentre moltĂ­ssima gent les ballaven en grups reduĂŻts. DesprĂ©s de força estona, es va anant formant un enorme cercle que va crear una Ășnica sardana llarguĂ­ssima, la mĂ©s gran que han vist els meus ulls ….. sĂłn moments irrepetibles que recordarem per sempre mes.

Diada Nacional Catalunya 2015 -38-imp

VĂ rem viure instants molt emotius i creiem que histĂČrics, esperant el pas del “punter” que acabaria assenyalant al Parlament de Catalunya al final de la Meridiana. En total 135 trams, un per cada escĂł del Parlament de Catalunya i cada sector amb punters de diferents colors….. el nostre rosa fuxia i tots els punters assenyalant el camĂ­ cap al Parlament. L’espera va ser llaaaarga, perĂČ no ens va importar massa, perquĂš tothom en tenĂ­em ganes de debĂČ…. quan ens passaven per damunt els helicĂČpters, una onada de color es produĂŻa acompanyada de crits d’INDEPENDÈNCIA!!!

Nosaltres, que ja vĂ rem acudir a la primera Diada de “la democrĂ cia” l’any 1976 a Sant Boi (per quĂš a la ciutat de Barcelona no la van permetre fins al 1977), Ă©rem ara de nou en un altre indret, aquest cop a la Meridiana per afegir-nos al poble que cada vegada mĂ©s il·lusionat pretĂ©n assolir la llibertat com a naciĂł. Les darreres 3 Diades des del 2012, han estat massives amb centenars de milers de persones al carrer, manifestant-se amb un objectiu comĂș…. el dret a decidir com a poble el que volem que sigui Catalunya, avui en dia encara una naciĂł sense estat.

This slideshow requires JavaScript.

Creiem que la manifestaciĂł d’enguany ha assolit tots els records d’assistĂšncia malgrat les maniobres de molts partits “unionistes” i del propi estat per tal d’impedir-ho. Creiem sincerament que aixĂČ no tĂ© aturador; no sĂ© pas si aconseguirem aviat governar-nos a nosaltres mateixos, perĂČ estic segur que no hi ha marxa enrere i tambĂ© que els esdeveniments a partir d’ara s’acceleraran per tal d’aconseguir que en un futur molt proper, el poble de Catalunya pugui decidir en llibertat el seu futur com a naciĂł.

Diada Nacional Catalunya 2015 -51-imp

Diada Nacional Catalunya 2015 -02-imp

Leave a Reply