– 35ª FIRA de TEATRE de TÀRREGA (2 de 2) – 13/09/2015

El nostre segon dia a la Fira de Teatre de Tàrrega va ser molt més tranquil, després d’un dia ple de vivències “teatraires”, encara que realment esgotador en voler conèixer i passejar per gairebé tots els racons de la població, a la recerca d’espectacles gratuïts que s’interpretaven al carrer.

Fira Teatre Tàrrega 13 setembre 24-imp

Un dels aspectes que ens va agradar més de la jornada, és que vàrem fer coneixences de persones tant teatraires o mes que nosaltres, vingudes d’arreu de l’estat al Festival de Tàrrega i molt especialment amb unes persones encantadores de Madrid, amb les que vàrem dinar i passar una bona part del dia parlant de les diferencies del Teatre que es fa a Catalunya i Madrid.

Planing de visitas %22peculiar%22

Agenda “artesanal” d’espectacles a veure

Ens van convidar a visitar Madrid i conèixer amb ells el OFF Teatre de la ciutat, tot fent un circuit per teatres petits i desconeguts per nosaltres, cosa que agradaria moltíssim.

  • Dansa – Circ – FRANTIC  (🐌🐌 + 🐚 ) Espai 23 Arts – 13/09/2015

El dia el vàrem iniciar amb un espectacle de dansa que no teníem inicialment previst; en realitat es tracta d’una peça d’acrobàcia i dansa-teatre, coreografiada al voltant d’una estructura amb forma de roda. Un espectacle visualment poètic i sobretot físic que el vàrem trobar força interessant però que no ens va acabar d’atrapar, potser pels problemes tècnics que van tenir i que va provocar la repetició des de l’inici.

Frantic és una coproducció de Without Walls 2014 que va rebre el premi del públic al projecte d’arts de carrer anglès Gi20.

Autoria i Direcció: Jeni Barnad
Interprets : Barnaby WhiteRichard MowbrayGabrielle Cook
Precedència : Regne Unit

____________________

  • Dansa – LOS CUERPOS  (🐌🐌🐌🐌) Poliesportiu Municipal – 13/09/2015

Un dels espectacles estrella del Festival i que coincideix plenament amb la nostra valoració força alta. Dos homes tan sols a l’escenari… o són dos cavalls ?, interpreten una dansa brutalment física i esgotadora plena de bellesa i sensibilitat.

Dos homes transiten en un espai despullat. Als seus cossos hi conviuen la bellesa, l’animalitat, la força extrema i l’abandó. No estan per delicadeses i, sense donar treva a l’erotisme, es toquen amb una emotivitat brutal. Les situacions els empenyen a zones incertes, s’enfronten amb els seus propis límits, a la vulnerabilitat, i desemboquen en múltiples mutacions.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquest extraordinari duo de dansa contemporània ha estat produït amb el suport de la Bienal de Arte Joven de Buenos Aires. Algun dia els podrem veure al Mercat de les Flors de Barcelona ?… ells s’ho mereixen i els espectadors també, per què crec que seria una llàstima que aquest espectacle no tingués més ressò a Catalunya.

Autoria, Direcció i interpretació: Ramiro CortezFederico Fontán
Música original: Martín Minervini / Vestuari: Alejandro Mateo / Il.luminació: Paula Fraga
Procedència: Argentina

____________________

  • Dansa – ETM – THE INITIAL APPROACH  (🐌🐌🐌🐌🐌)- Col.legi Sant Josep – 13/09/2015

Un espectacle de dansa absolutament espectacular, realitzat amb una perfecció que voreja l’impossible. Malgrat que aquest tipus de dansa, de “claqué”, no és ni de lluny la que més ens atrau, vàrem quedar absolutament atrapats des del primer segon de la representació. Música en directe i interpretacions extraordinàries de tots els ballarins que participaven, utilitzant tècniques de so molt innovadores que manipulaven en directe i amb comandaments a distància al mateix temps que ballaven. Brutal !!!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Michelle Dorrance és una de les coreògrafes i ballarines nord-americanes de tap dance més destacades. Juntament amb Nicholas Van Young proposen aquest espectacle de claqué que, gràcies a unes plataformes i a un software que sintetitzen el so, s’obre a una nova dimensió sonora. Una proposta amb un plus de musicalitat, que s’acompanya de músics en directe, per presentar una peça coreogràfica de gran complexitat i contundència, amb un sorprenent efecte visual i emocional.

L’espectacle que més ens va agradar de tot el Festival, sense cap mena de dubte.Autoria i Direcció: Michelle Dorrance

Intèrprets: TBD
Procedència: Estats Units

____________________

  • Circ – THE MELTING POT POURRI   (🐌)-  Plaça dels Àlbers – 13/09/2015

Encara no entenem el perquè quan vàrem comprar les entrades fa gairebé dos mesos, ens vam fixar en aquest espectacle de pallassos absolutament de caire infantil. Potser en veure que havia obtingut l’any 2011 el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Senzillament va ser un error nostre i no pas de l’espectacle, encara que crec que la organització hauria d’avisar a la web que es tracta d’un espectacle familiar.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Comediants, músics, malabaristes, aquest trio atípic ha renovat la figura del clown gràcies a una poètica d’arrel superrealista que busca l’equilibri entre la modernitat i el classicisme provocant una allau de rialles. Durant més de trenta anys de gira arreu del món han defensat amb força l’art del clown.

A nosaltres com veieu no ens va agradar, malgrat que ens els primers minuts vàrem somriure en alguns esquetxos, però la seva excessiva durada (més de 70 minuts), ens va fer interminable un espectacle que no estava pensant per nosaltres.

Llàstima, per què ens va deixar una mica de mal sabor de boca en ser el darrer espectacle que veiem al Festival de Teatre.

L’any vinent de ben segur tornarem a Tàrrega !!!

Autoria i Direcció: Los Excentricos
Interpretació: Marceline, Sylvestre i Zaza
Procedència: Catalunya

Caragol

2 pensaments a “– 35ª FIRA de TEATRE de TÀRREGA (2 de 2) – 13/09/2015

  1. Retroenllaç: – La llista del millor TEATRE de l’any 2015 a VOLTAR i VOLTAR | Voltar i Voltar

  2. Retroenllaç: – Resum de la temporada teatral 2015 – 2016 | Voltar i Voltar

Deixa un comentari